לצד המפלה במניות של WIX, חברת המסחר המקוון הבינלאומית, שמשרדיה הפיתוח שלה נמצאים בבזל 25 בעיר, סיכמה את השנה שעברה עם זינוק של 80% בכסף שנכנס ובמקביל זינקה המניה שלה ב-17% במסחר המאוחר בנסד"ק. בחברה צופים צמיחה של 70% עד סוף 2022. יותר מ-300 עובדי החברה במרכז הפיתוח בעיר, יכולים לחייך.
אם יצאתם מהאצטדיון מעוד משחק תחתית, שלפעמים מנבא רעות, אז ממש מעבר לכביש, בניגודיות מוחלטת, יושבות עשרות חברות הייטק בינלאומיות, שמבחינתן כישלון הוא לא אופציה והצלחה היא המובן מאליו. אחת מהבולטות בהן היא גלובל אי (באנגלית: Globel e), שהוקמה בדיוק לפני 9 שנים ובתקופה קצרה צמחה למימדים די מפלצתיים.
עובדים עוברים מתל אביב לפתח תקווה?
לפי דיווחים של החברה הציבורית, בתחזית 2022 היא צופה כי קצב הצמיחה יביא אותה להכנסות של 421-411 מיליון דולר. כן, כמעט חצי מיליארד – וזה די מתקרב ל-WIX, שמניותה דווקא צללו לאחרונה ב-23%. ידוע לנו על מעבר של הייטקיסטים ישראליים בין שתי החברות ותחרות על כוח עבודה משובח, שמחפש תמיד לעבוד בזו שמצליחה יותר. אז גם בהיבט הזה גלובל אי זוכה.
את החברה הקימו ב-2013 שלושה מיוצאי בנק הפועלים: אמיר שלכט (מנכ"ל החברה), שחר תמרי (סמנכ”ל תפעול) וניר דבי (סמנכ”ל שיווק). החברה עושה לוקאליזציה לאתרי מסחר. מכירים את זה שאתם נכנסים לעלי אקספרס וקוראים אותו בעברית? אז זה התחום בו החברה פועלת ביותר ממאה מדינות ומטפלת ביותר מ-25 שפות.
משרדי החברה בפתח תקווה, יושבים בבניין די צנוע מבחינת גודלו, בטח ביחס לגלובל אי, אבל המיקום הוא אטרקטיבי מאוד מבחינת העובדים – מרחק הליכה קצרה מתחנת הרכבת של קריית אריה. משרדי החברה הראשיים של החברה נמצאים בלונדון ובישראל יושב צוות הפיתוח וגם ההנהלה, שמטבע הדברים לא הרבתה בתקופה האחרונה בטיסות על הקו.
שווי בבורסה בדולרים - 3.6 מיליארד
במשרדים בפתח תקווה עובדים (בפורמט היברידי משרד-בית, כמובן) כ-300 הייטקיסטים, שמפתחים את המעצמה של גלובל אי ומפשטים לנו, הצרכנים את הקנייה באונליין והופכים אותה לחוויה עוד יותר נוחה. התחזיות האופטימיות של החברה בודאי גם גורמות לרבים מהם לחייך, נוכח העובדה שחברות הייטק מתגמלות את העובדים באופציות, שיתווספו לשכר הגבוה ממילא.
עוד עדות לחוזק החברה היא העסקה שנסגרה בנובמבר 2021 בה רכשה החברה את חברת Flow Commerce האמריקאית בלא פחות מחצי מיליארד דולר – מחציתם במזומן ומחציתם במניות גלובל-אי אונליין. במאי 2021 גייסה החברה 375 מיליון דולר עם הנפקת ניירות הערך שלה בבורסת נאסד"ק לפי שווי של כ-3.6 מיליארד דולר.
יש לציין, כי למרות הצמיחה המהירה, החברה עדיין מפסידה תפעולית, בעיקר נוכח סעיף הוצאות השיווק והמכירה, שזינק, לפי דיווחי החברה, פי 10 (מ-10 מיליון ל-100 מיליון דולר).