אולמות אירועים ריקים בפתח תקווה

היומן ריק. אין פיצויים. בעלי אולמות בפתח תקווה בקורונה – תמונת מצב

הסגר המדומה של הגל החמישי, מנחית סוג של מכה שיהיה קשה להתאושש ממנה, בעיקר עבור בעלי אולמות האירועים והקייטרינג. לא רק שהם סובלים מירידה בהזמנות, ביטולים ואירועים חצי ריקים, הפעם, בניגוד לתקופות הסגר – הם לא צפויים לקבל שום פיצוי. "זאת מכת מוות לענף" – מציינים בדאגה 3 בעלי אולמות אירועים בולטים בפתח תקווה איתם שוחחנו.

התקופה המבלבלת של גל האומיקרון, הביאה את בעלי העסקים בעיר לתחושה של חוסר אונים. זה ניכר במיוחד בתחום אולמות האירועים, שהיה ונותר פגיע בכל תקופת הקורונה – אז על אחת כמה וכמה בימים אלה. מחאת בעלי האולמות יצרה הד תקשורתי, אך לא בטוח שזה יעשה משהו לקובעי המדיניות, בראשם שר האוצר, ששומרים על יד קמוצה ולא מתחייבים על שום פיצויים – מכיוון שאין סגר.

דרשני אלנתן - על רקע אולם לה פלומה פתח תקווה
דרשני אלנתן - על רקע אולם לה פלומה פתח תקווה

המצב קשה וזה אומר דרשני

בפתח תקווה יש כ-20 אולמות אירועים גדולים, בהם מתקיימים בשגרה (כמעט בכל יום) אירועים של חתונות, בר מצווה ובריתות. להערכתנו, מדובר בכ-50 אירועים גדולים (מעל 100 איש) המתקיימים מדי יום בעיר. בימים אלו, המספרים נמוכים בהרבה. "

המצב הנוכחי הוא הגרוע ביותר מכל תקופת הקורונה הממושכת שחווינו", אומר דרשני אלנתן, מבעלי אולם לה פלומה, בבן ציון גליס 44. "ממצב של 5 אירועים בשבוע, נשארנו עם אירוע אחד מכיוון שבני המשפחה חלו בקורונה או בבידוד. בר מצווה התבטלה בגלל מאומתים בכיתה". 

ממי אתם מצפים לעזרה?

בעבר הייתה לנו תמיכה מהמדינה ומהעירייה. היום אנחנו משלמים ארנונה רגילה ואין התחשבות ואין עזרה משום גורם. הממשלה רופסת ואנחנו הנפגעים העיקריים מבין בעלי העסקים.

איך אתה עובר את התקופה?

"נקווה שהימים הטרופים האלה יעברו בקלות ובשלום. המזל שלי הוא שיש לי עוד עסק של קייטרינג וכך אני מנסה לשרוד. בעלי האירועים שזה העסק היחיד שלהם, מודאגים מאוד ומתפללים לבורא עולם, שנצא מחוזקים מכך".

קובי דלל מבעלי "דרזנר 5" - אולם אירועים בפתח תקווה
קובי דלל מבעלי "דרזנר 5" - אולם אירועים בפתח תקווה

מנסים להתחשב במבטלים

קובי דלל, מבעלי ה"דרזנר 5", אולם אירועים שגם הוא נמצא בסגולה מספר על כך שהוא נמצא בסוג של רכבת הרים. "חודשיים עובדים, חודשיים לא", מתאר דלל את המצב. "כרגע היומן שלנו ריק לינואר ופברואר וזה אחרי שבאוגוסט-ספטמבר, בגל הקודם – גם כמעט ולא עבדנו, כשתקופה רגילה יש לנו 70-80 אירועים סגורים קדימה". 

אז איך ממשיכים?

"אין ברירה. מה, נפתח חנות רהיטים? ברור שלא. בעסקים שלנו מושקעים כספים רבים. אנחנו לא יכולים לסגור את האולם. העסק ממשיך פורמלית לפעול, שזה אומר כמובן תשלום מיסים וארנונה, עליהם קיבלנו פטור בתחילת תקופת הקורונה. עכשיו לא".

מה קורה אם מבטלים לכם אירוע? יש דמי ביטול?

"זה מורכב, אבל אנחנו מנסים תמיד להתחשב בלקוחות".

אבי מבעלי טוסו (בזל 16)
אבי מבעלי טוסו (בזל 16)

"הרשויות טומנות את הראש בחול"

עוד אולם אירועים שספג מכה הוא "טוסו", או בשמו האחר "בזל 16", הנמצא על רח' בזל. אולם אירועי בוטיק, שבעליו, אבי, מנסה להחזיק את הראש מעל המים. "זה גל שלא נגמר", הוא מתייחס באופן כללי למגיפת הקורונה. "במשך שנתיים, אף פעם אנחנו לא פתוחים ממש. זה קשוח. אולם זה הוצאות אדירות". 

מה אתה מצפה שיקרה? 

"הרשויות מתנהגות כמו בת יענה וטומנות את הראש בחול. בנוסף, הבעיה היא שיש פה כמה ראשי ממשלה. מנובמבר אנחנו מרגישים את הירידה. עכשיו יש עצירה מוחלטת. טוטאל לוס. ההצאות רבות והשם ישמור".

בעלי האולמות לא תולים תקוות גם במחאה שהתארגנה ובהפגנה שהתקיימה אתמול מול ביתו של שר הבריאות ניצן הורוביץ בתל אביב. אנשי הענף מדגישים כי לצד גל הביטולים ואובדן ההכנסה בעקבותיהם, הם ממשיכים לשלם מיסים גבוהים, שמגיעים לדבריהם גם למאות אלפי שקלים בחודש.

אולמות דרזנר 5, לה פלומה וטוסו על מפת פתחקתווה
אולמות דרזנר 5, לה פלומה וטוסו על מפת פתחקתווה

עוד ב-אוכל ובילויים

בויה שווארמה פתח תקווה

בויה שווארמה פתח תקווה פתחו סניף בקריית אריה: צפו בתפריט והמחירים (וידאו)

המקום החדש נפתח רק לפני כשבועיים וכבר מושך אליו פיקים משמעותיים בשעות הצהרים, כשעשרות עובדי משרדים (בעיקר מהבניינים של "מגדל" הסמוכים) ועוברי אורח (כולל עינת שרוף) פוקדים את המקום ומחכים למנה שווארמה, שניצל, חזה עוף, פרגית, מעורב, קבב או מרגז בסגנון טריפוליטאי. הבעלים-שותף שי סעדה: "נעשה כל מה שצריך כדי לשמור על המומנטום של ההתחלה".

המשך קריאה »
ג'ונם פתח תקווה סגולה

המסעדה ג'ונם פתחה סניף חדש בסגולה פתח תקווה בהשקעה של 2 מיליון ש"ח

מסעדת האירועים של השף שלומי אליה, השיקה אתמול במתחם B-סנטר ברח' בן ציון גליס 30, את המקום החדש, שיכול להכיל בו זמנית כ-150 סועדים בשטח של כ-250 מ"ר. הקונספט הוא אוכל על טהרת הבישול הביתי. בצהרים סוג של מסעדה אותנטית ואנינת טעם ובשעות הערב המקום מארח בר/בת מצווה, שבת חתן, חינות, אירועי חברה – ועוד. בנוסף, מהמקום יוצאים ארוחות קייטרינג.

המשך קריאה »
פריצה במאפיית קציר חיטים

צפו: מאפיית קציר חיטים פתח תקווה נפרצה היום על ידי גנב יחיד (וידאו)

המאפייה הותיקה ברחוב בר כוכבא נפרצה היום על ידי פורץ, שטרם נלכד. מצלמות האבטחה קלטו את כל האירוע, כשבתחילה הפורץ עוד מתלבט כיצד לפרוץ ואז מטיח אבן בדלת בעוצמה ומצליח להיכנס. הוא ישר ניגש לקופה והוציא ממנה כסף. לאחר מכן שדד גנב את קופת הצדקה ובסוף אף הספיק לקחת עוגת גבינה. בינתיים טרם הוגשה תלונה למשטרה, אך בעלי העסק פרסמו את הצילומים לציבור.

המשך קריאה »
מפורק פתח תקווה שופ טיים

חדש בשופ טיים פתח תקווה: רשת הבשרים המפורקים "מפורק" פותחת סניף ראשון

ברשת, שהגיעה למתחם האוכל העמוס של העיר, ותפתח את המקום החדש היום ראשון, מבטיחים להביא קונספט מיוחד של בשר שמתפרק בתאווה לתוך החך. המסעדה החדשה מציעה תפריט של מנות המגיעות בבאנים או בפרנה, כשהבולטות הן עוף בחמאת בוטנים ואסאדו עם יין אדום. חצי מיליון ש"ח הושקעו. המסעדה מציעה לרגל הפתיחה הנחה של 20% על כל המנות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading