המקום החדש נפתח רק לפני כשבועיים וכבר מושך אליו פיקים משמעותיים בשעות הצהרים, כשעשרות עובדי משרדים (בעיקר מהבניינים של "מגדל" הסמוכים) ועוברי אורח (כולל עינת שרוף) פוקדים את המקום ומחכים למנה שווארמה, שניצל, חזה עוף, פרגית, מעורב, קבב או מרגז בסגנון טריפוליטאי. הבעלים-שותף שי סעדה: "נעשה כל מה שצריך כדי לשמור על המומנטום של ההתחלה".
טרנד השווארמיות של פתח תקווה ממשיך לקבל ביטוי בעסקי האוכל של העיר, כשמקום נוסף שמוכר את הבשר הממכר, נפתח ברחוב היצירה 5. מדובר ב"בויה" – משהו שהוא יותר מדוכן שווארמה, גם מבחינת התפריט היחסית מגוון, אבל בעיקר מבחינת האווירה, שהוא שואף לתת. המקום, כ-100 מ"ר כולל פנים וחוץ, עם כ-60 מקומות ישיבה – כבר עשה לעצמו שם טוב ולקוחות קבועים מאז הפתיחה בתחילת החודש.
צפו בבויה שווארמה פתח תקווה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)
"בויה" - על שם האבא
"כשהגעתי למקום הזה חשבתי בכלל לפתוח כאן עסק לחלקי חילוף רכבים", מספר שי סעדה, בעלים-שותף במסעדה יחד עם אחיו, רפי. "בסוף אחי שכנע אותי לפתוח שווארמיה, שזה משהו שחסר פה באיזור. את האהבה לאוכל ולשווארמה ירשנו מאבא, שעל שמו המקום – בויה. יש לנו עוד שווארמה בפתח תקווה – "פונדק מטלון" ה-ותיק, שכבר פועל 20 שנים ברחוב הסיבים. הבאנו את הקונספט של האוכל משם, אבל פה זה מקום משודרג הרבה יותר".
ובאמת "בויה" זה מקום שנעים לשבת בו – ולא רק בגלל שהוא חדש. מקומות הישיבה מתחלקים לבפנים ובחוץ, שם יש סוג של מרפסת עם שמשיות, שתקבל בקרוב סגירה של חורף עם מתקן אלומיניום, שיעשה את הישיבה נעימה, גם אם יש רוח וגשם. על הקיר, שמפרד בין המסעדה לבניין של "מגדל", מתכננים לגדל צמחיה, שתיתן יותר ירוק למקום, שנמצא באיזור קצת אפרורי ומשרדי.
"גם כשיש 30-40 - לא מחכים יותר מ-15 דקות"
"במשך חצי שנה הקמנו את המקום, אחי ואני – מאפס, עד שפתחנו", ממשיך לספר סעדה. "חשבנו על כל פרט – מהמטבח, האוכל – ועד להגשה ומקומות הישיבה. מה שמייחד אותנו זה בעיקר הדג על הניוח הטריפוליטאי, התיבול ואיכות הבשר". שי מתאר שכבר מהפתיחה הייתה תנועה גדולה של אנשים, בעיקר בשעות הצהרים ולפעמים עמדו בתור 30-40 אנשים.
"יש לנו שבעה אנשי צוות – ואף אחד מהסועדים לא מחכה אצלנו יותר מ-15 דקות. גם בשעות הכי עמוסות", מבטיח שי, תושב פתח תקווה, שגר בשכונת נווה גן. איחו רפי גר באם המושבות החדשה. בבויה שווארמה בינתיים צוברים לקוחות קבועים, אבל לא בונים רק על פתח תקוואים וכאלה שעובדים בפתח תקווה. יש גם כאלה שמגיעים מרחוק עם הרכב ועוצרים לשווארמה, ביניהם גם הזמרת עינת שרוף, שביקרה לא מזמן במקום.
בקרוב: משלוחים וכשרות למהדרין
בבויה שווארמה פתח תקווה, התפריט הוא פשוט: שווארמה רמה הודו בפיתה 47 ש"ח, בגט/לאפה 55, צלחת 65 וסלט ב-60. שניצל בפיתה ב-40 ש"ח, בבגט/לאפה ב-45 ש"ח, בצלחת 55 ש"ח וסלט שניצל ב-50. חזה עוף בפיתה יעלה לכם 42 ש"ח, בבגט או בלאפה 47, בצלחת 55 וסלט חזה עוף 50. פרגית, מעורב, קבב ומרגז יעלוה לכם 47 ש"ח בפיתה, 55 בלאפה או בגט וצלחת ב-65.
ניתן גם להזמין עסקיות שווארמה של פיתה + שתייה ב-55 ש"ח, צלחת שווארמה + שתייה ב-70 ש"ח, בגט/לאפה שווארמה + שתייה ב-63 ש"ח. שתייה תעלה לכם בין 8 ש"ח (סודה) ל-10 ש"ח (כל השאר). כל התפריט כשר ובקרוב הוא יהיה למהדרין בהשגחת רבנות פתח תקווה. שעות הפתיחה כרגע הן בין 10:00 ל- 17:30. בהמשך אולי גם ייפתח למאוחר יותר. שישי ושבת סגור. בעוד שבוע גם יהיו משלוחים של וולט ותן ביס.