אחרי כמעט שנתיים של תכנון והקמה, נפתח במתחם העסקים הגדול של העיר (בבניין C, רחוב שחם 1), מקום בילוי עם קונספט מיוחד: למטה חנות בה תוכלו למצוא כ-400 סוגים של בקבוקי יין ולמעלה מסעדת גורמה, שמבטיחה בשורה קולינרית עם תפריט שף אווירה מיוחדת. הרעיון הוא פרי מוחו של היזם, רן דור-חי, בעלי הוויסקי בר מוזיאון בתל אביב, שמסר: "פונים לקהל שמעריך חווית בילוי ברמה גבוהה".
לפני כחודש היינו הראשונים לבשר לכם על הפתיחה הצפויה של "וין אנד ויאנדה" (Vin & Viande, או בשם הקיצור, שבחרנו לו: V&V, וי אנד וי), מקום שהוא גם חנות וגם מסעדה במתחם העסקי הלוהט בב.ס.ר סיטי פתח תקווה. בחודשים האחרונים עמלו אנשי הצוות של "וין אנד ויאנדה", להכין ולמרק את המקום, על מנת שהוא יוכל להיפתח ללקוחות בחגים – מה שאכן לבסוף קרה. זהו, למעשה, העסק המסחרי האחרון, שנפתח במתחם, שהחל להתאכלס לפני כשנתיים וחצי.
אוסקר, לאגר, קולולו - ועכשיו: יין
מי שעומד מאחורי "וין אנד ויאנדה" הוא רן דור-חי, איש חיי לילה ותיק ומוכר, שבאמתחתו הוויסקי בן מוזיאון המצליח בתל אביב (מתחם שרונה), אבל יותר מזה – אוסקר ווילד, קולולו ולאגר & אייל, שמוכרים לכל בליין פתח תקוואי ממוצע. "הקונספט של וין אנד ויאנדה נבנה מתוך השאיפה להביא לפתח תקווה את אותה איכות בלתי מתפשרת שמזוהה עם הוויסקי בר מוזיאון בתל אביב", מסר.
לאיזה קהל אתם פונים?
"אנחנו פונים לקהל שמעריך חוויית בילוי ברמה הגבוהה ביותר", אומר דור-חי. "שילוב של מנות שף ייחודיות, מבחר יינות עשיר ואירוח מוקפד. בתפריט שלנו תמצאו מנות יצירתיות שמבוססות על חומרי גלם מובחרים, לצד חוויות יין, שמזמינות להעמיק את ההיכרות עם עולם היין המקומי והבינלאומי. כל ביקור כאן הוא מסע קולינרי ותרבותי שמוקדש כולו לאנשים שאוהבים לגלות, להתרגש וליהנות מהטוב ביותר שיש לעולם הקולינריה להציע".
אנטריקוט ב-56 ש"ח ל-100 גרם
ב"וין אנד ויאנדה" מציעים מטבח שף המתבסס על הבשרים של משק לגזיאל, להם סניף פתח תקוואי ותיק ומוכר בסגולה, היישר מהחווה למטבח. בתפריט ניתן למצוא מגוון מנות בשריות, דגים וירקות לצד תפריט יינות עשיר ומגוון. לדברי הצוות של "וין אנד ויאנדה", כל מנה נבחרה בקפידה מתוך רצון להציע חוויה קולינרית עוצמתית המשלבת בין טעמים מסורתיים לבין נגיעות מודרניות ועכשוויות.
בתפריט אפשר למצוא מנות ייחודיות כמו קרפצ'יו פילה בקר עם איולי כמהין, פטה כבדים בריבת פירות מיובשים וסביצ'ה דג ים עם שמן ירוק ואחו בלנקו. במנות העיקריות ניתן למצוא בין היתר פילה סלמון על גריל פחמים, פילה דג ים בקראסט פיסטוק ואסאדו על העצם בבישול איטי לצד בטטה אפויה וטחינה גולמית. בין המנות הבולטות, שמציינים ב-וי אנד וי:
- אנטריקוט מיושן – מוגש עם תפוחי אדמה מדורה וצ'ימיצ'ורי (56 ₪ ל-100 גרם).
- סינטה עם מח עצם – מלווה בבטטה צלויה ורוטב בשר עשיר (56 ₪ ל-100 גרם).
- אנטריקוט על העצם – פריים ריב נתח עוצמתי המוגש במשקל לפי בחירה (64 ₪ ל-100 גרם).
לצד המנות העיקריות, מבטיחים ב-V&V קינוחים בעבודת יד, שישלימו לכם את החוויה הקולינרית. "האורחים שלנו יכולים ליהנות מחוויית אירוח אלגנטית ומדויקת, עם אפשרות לשבת בחלל הפנימי המעוצב של המסעדה או במרפסת הפרטית, באווירה אינטימית ונעימה", נמסר.
אם חיפשתם מקום לברית, בר מצווה, או אירוע חברה, V&V יכול להתאים לכם: המתחם כולל אולם אירועים המתאים לאירועים פרטיים ועסקיים של עד 200 איש. החלל המעוצב כולל מרפסת פרטית ושירות מותאם אישית לאופי האירוע. כל אירוע במקום מלווה בתפריט שף מוקפד בהתאמה אישית ובמבחר יינות איכותיים שנבחרו בקפידה ללוות כל מנה ומנה.
בנוסף למסעדה ולאולם האירועים, בכניסה (מרחוב שחם), תגלו את חנות היין הבוטיקית, המציעה למעלה מ-400 סוגי יינות ממדינות שונות, וביניהן כמובן מבחר רחב של יינות מישראל. מבקבוקי יין ועד לאלכוהול משובח, סיגרים ואביזרי יין. "חנות היין שלנו היא המקום האידיאלי לכל חובב יין שמעוניין להעמיק את היכרותו עם עולם היין המרתק, בין אם על כוס יין במקום ובין אם כרכישה למתנה או לשימוש אישי", מסרו בצוות.
וין אנד ויאנדה קיבלו את כשרות רבנות פתח תקווה והם נמצאים בכתובת: שחם 1, מגדלי בסר, בניין C, פתח תקווה. שעות פתיחה המסעדה: ימים א'-ה': 17:00 ועד אחרון הלקוחות. מוצ"ש: שעה אחרי צאת השבת ועד אחרון הלקוחות. שעות פתיחה חנות היינות: ימים א'-ה': 10:00-23:00, שישי: 10 עד כשעה לפני כניסת שבת.