אפשר להניח שבבניין החכם ברחוב החרוצים 7 בעיר, בו יושבים במשרדי ענקית השבבים העולמית כ-1500 עובדים, היו סימני דאגה נוכח הודעת החברה על כוונתה לפטר כ-15% מכוח האדם שלה, בעקבות ירידה ברווחיות. למרות ההודעה, נראה שהמעמד של העובדים בפתח תקווה יציב. "ישראל ממשיכה להיות אחד מאתרי הייצור והמו"פ המרכזיים של אינטל בעולם, והחברה נותרה מחויבת לאזור זה", נמסר.
ההודעה של אינטל (INTEL) על כך שבכוונתה לפטר לא פחות מ-15,000 עובדים, עדיין מהדהדת באתרי חדשות הכלכלה וההייטק הארציים והמקומיים. אלא שאותנו מעניין ההיבט המקומי, של אחת מחברות ההייטק המובילות בפתח תקווה, שמהווה מקור פרנסה (מכובד, כן?) עבור מאות רבות של עובדים מהעיר ומסביבתה. מהבחינה הזאת, אינטל משדרת עסקים כרגיל ולכרגע, לא מתוכננים שינויים במשרדים בקריית אריה.
הרקע לפיטורים ההמוניים הוא הירידה החדה של אינטל במנייתה, שצנחה לשפל הכי גדול מזה 50 שנים, לחברה שהוקמה ב-1968. תוסיפו את זה שאינטל מתמודדת על נתח שוק שכולל עוד חברות טכנולוגיה ענקיות לפחות כמוהה ותבינו את הסיבה לפיטורים הנרחבים של כ-15,000 עובדים. לכן, לא פלא שיש חששות גם בקרב העובדים בפתח תקווה, שנכון ללפני שנה, מנו 1500 עובדים.
דובר אינטל, גיא גרימלנד, מסר לנו מאינטל ש:"ישראל ממשיכה להיות אחד מאתרי הייצור והמו"פ המרכזיים של אינטל בעולם, והחברה נותרה מחויבת לאזור זה. נכון לעכשיו, אינטל לא מכריזה על שינויים בתוכניותיה בישראל".
לא בטוח שיש כאן מסר מרגיע. "למרות שנכון להיום לא נשקפת סכנת פיטורים לעובדי אינטל בפתח תקווה, ההיסטוריה מלמדת אותנו שחייבים להיות מוכנים לכל מצב", אומר לפתח תקווה NEWS, מומחה הלינקדאין הפתח תקוואי, אבי צדקה. "זה מתחיל בעדכון של קורות החיים. בימים אלה, ההמלצה היא להמשיך עם עדכון פרופיל הלינקדאין ויצירת קשרים רלוונטיים עם מגייסות ומגייסים בפלטפורמה לכל יום שחור שיכול להגיע".
צדקה מוסיף כי: "העובדים באינטל חייבים להיות עירניים השבוע לכל התפתחות במצב החברה ובמצב הביטחוני. התסריט הכי גרוע מבחינת העובדים הוא לאבד את עבודתם ולא להיות מוכנים באמת לחיפוש אחר עבודה חדשה, כאשר המצב מאתגר בכל איזור הצפון".