המכשיר, שנרכש מחברת פיליפס, מסוג טסלה 1.5, יתווסף למערך הדימות של בית החולים הפתח תקוואי, שכבר כולל מערכות דימות מתקדמות וחכמות רבות, שגם משלבות בינה מלאכותית. ההערכה היא כי המכשיר ייכנס לעבודה שוטפת בעוד מספר חודשים והוא צפוי להגדיל את זמינות התורים לביצוע בדיקת MRI, שעשויה להציל חיים. מכשיר ה-MRI נרכש בזכות תרומה של קרן עזריאלי.
מצוקת התורים בבית החולים לבדיקות MRI (דימות תהודה מגנטית), המשמשות בעיקר לנבדקי לב ומוח, אולי בדרך להקלה – זאת בעקבות הודעת בית בילינסון על כך שהחלו להקים את מתחם ה-MRI, אליו צפויים להכניס את המכשיר החדש. מכשיר MRI, הוא אחד ממכשירי הציוד הרפואי הגדולים, המשוכללים והמורכבים ביותר ועלותו יכולה להגיע ליותר ממיליון דולר למכשיר – וזו רק אחת הסיבות מדוע למהלך של בילינסון יש משמעות רבה כל כך.
בבילינסון מקווים שהמכשיר החדש לא רק יקל אל התורים, אלא גם יביא חדשנות לתחום ה-MRI בבית החולים בזכות הטכנולוגיות המתקדמות של פיליפס, חברת מכשירי החשמל והאלקטרוניקה ההולנדית, שבשנים האחרונות עושה חייל בתחום המכשור הרפואי, לרבות מכשירי MRI. המכשיר שייכנס לבילנסון הוא מסוג טסלה 1.5 והוא המותאם להדמיה מתקדמת של הלב והמוח וצפוי לתת מענה גם למצבים מיוחדים כגון: MRI קרדיאלי במושתלים עם קוצב לב. חלק מיתרונותיו הרבים, הינם ביצוע מהיר של בדיקות ורמת דיוק גבוהה.
בבילינסון מציינים כי העבודות על המתחם החדש התאפשרו בזכות ההיתרים שניתנו על ידי עיריית פתח תקווה. "הנגשת שירותים רפואיים וטובת המטופלים עומדת לנגד עינינו כל הזמן. לאור המחסור במכשירי MRI בישראל והתורים הארוכים לבדיקות הדמיה בבתי החולים, החלטנו להקים מתחם MRI שיקצר תורים ויקל על המטופלים בבילינסון", מסר עו"ד לירון גולדנברג, המשנה למנכ"ל המרכז הרפואי רבין, המופקד על בילינסון.