באחד ממוסדות הלימוד המיוחדים ביותר בעיר, לומדים ילדים בני שנה וחצי עד ארבע, המוגדרים על הרצף האוטיסטי. מעון "אלוטף" פתח תקווה, של עמותת אלו"ט, מספק לילדים הקטנים כלים ראשוניים להתמודד עם האבחנה שלהם באטויזם. מי שדואג שזה יקרה, הוא הצוות הטיפולי החינוכי במקום, שעושה עבודת קודש. ביקרנו במקום והכרנו את אודיה.
בר-לב בת ה-24 מגבעת שמואל, התחילה באלו"ט כבת שירות לאומי לפני שש שנים. כשסייימה את השירות הלאומי, המשיכה באלו״ט כסייעת והשנה התחילה לעבוד בתור גננת באלוטף פתח-תקווה, שנמצא בשכונת כפר גנים ברחוב זליג בס 10. "אלוטף" הוא למעשה מרכז להתערבות טיפולית מוקדמת לילדים, ברצף האוטיזם של הגיל הרך, שעובד במודל התערבות מוקדמת ואינטנסיבית לילדים, ומושתת על עקרונות טיפוליים מוכחים במחקר.
הכירו את אודיה בר-לב (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)
@ptnews.tiktok הכר את העובד: אודיה בר-לב, בת 24 מגבעת שמואל, היא גננת באלוטף פתח תקווה. בסרטון היא מספרת על עבודתה ועל מקום עבודתה @אלו"ט @עיריית פתח תקווה #אוטיסטים #אלו"ט #פתחתקווה
♬ סאונד מקורי - פתח תקווה NEWS
בר-לב לומדת תואר שני בפסיכולוגיה מחקרית, זאת לאחר שסיימה לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומדעי המוח. "יש פה 45 אנשי צוות על 21 ילדים, אבל תמיד צריכים עוד עובדים", היא מספרת בביקור שלנו במקום. "התפקיד שלי כולל שלושה מעגלים: הילדים, ההורים והצוות. אני בתקשורת יומיומית מול ההורים ועוברת בין חדרי הטיפול של הילדים ונותנת הדרכות לצוות באופן שוטף".
איזה סיפוק את מקבלת מהעבודה?
"סיפוק אדיר. נוצרים פה קשרים מדהימים בין אנשי הצוות לילדים. העבודה מאוד מספקת, בעיקר כשרואים התקדמות לאורך השנה. יש הרבה סיפורים כאלה. למשל, לאחרונה עבדתי עם ילד ילד שהיה לו קצת קשה ליצור קשרים. סביב יום ההולדת שלו עשינו הרבה הכנות, כשאני הייתי בתפקיד האמא. נוצר בינינו קשר מיוחד ועמוק והצלחתי להתקדם משמעותית בתחום התקשורת והתחום החברתי".