נלחצים לפני שאתם מגיעים לסמטה חשוכה בפתח תקווה? בקרוב אולי תוכל להירגע, באמצעות יישומון סלולרי ,שיאפשר לצפות במשתמש תוך צילום בווידאו, לשוחח בזמן אמת עם איש ביטחון – ואף להקפיץ אותו בזמן מצוקה. האפליקציה, המבוססת AI (בינה מלאכותית), כבר נמצאת בשימוש בארה"ב ושירותיה מאפשרים אבטחה על המשתמשים בתחומים שונים.
הביטחון האישי של תושבי פתח תקווה עומד לעיתים במבחן, במיוחד בשעות הלילה, באיזורים שאינם מוארים ומועדים לפשע ועבריינות. לפי דיווח של עיריית פתח תקווה, כדי להגביר את תחושת הביטחון, נערכה לאחרונה פגישה בה השתתפו ראש העיר רמי גרינברג ויזם אפליקציית בונד, סגן מפקד סיירת מטכ"ל בעבר, דורון קמפל – וגורמי הביטחון ברשות העירונית. בפגישה ניתנה סקירה על ממצאי הפיילט, אשר הראו שביעות רצון רבה בקרב המשתתפים.
צפו: איך אפליקציית בונד פועלת
הפגישה התבצעה לאחר פיילוט שנערך בקרב 100 משתתפים בהם עובדי העירייה ותושבי העיר. ממצאי הפיילוט הראו כי 81% מהמשתתפים הרגישו בטוחים יותר עם השימוש באפליקצייה, 95% אמרו ששרותי האפליקציה נגישים עבורם, 100% אמרו שאנשי הביטחון של בנוד היו שירותיים ואמפטים לסיטואציות ו-88% מצאו כי השירות מעצים את הביטחון האישי והשקט הנפשי.
הפלטפורמה של בונד, הוכחה כבר בארה״ב ושירותיה מאפשרים אבטחה על המשתמשים בתחומים שונים. שירותי בונד ניתנים באמצעות אפליקציה יעודית, והם מתמקדים בעיקר בתחום המניעה – בפרק הזמן בו מרגישים אי נוחות אך לא בטוחים שאכן נמצאים במצב סכנה. האפליקציה מספקת ארבעה שירותיים מרכזיים:
- השגחה על המשתמש תוך צילום בווידאו
- שיח בזמן אמת עם איש ביטחון
- לחצן המקפיץ איש ביטחון תוך איתור הסלולר והבנת הסיטואציה בה נמצא המשתמש
- השגחה תוך כדי תנועה ע"י ליווי AI כדי לוודא שהמשתמשים יגיעו למקום חפצם, ויצירת קשר עם המשתמש כדי לוודא הגעה בשלום ליעד.
לדברי העירייה, הפתרון של בונד ייחודי בכך שהוא מניעתי, מקדים אירוע ומבוסס על טכנולוגיות חדשניות ובינה מלאכותית, בשילוב אנשי ונשות הביטחון של בונד הזמינים 24/7. שירותים אלו יסונכרנו עם מוקד העירייה הפועל 24/7 לטובת הקפצת כוחות נוספים במידת הצורך. "בימים אלו העירייה בוחנת את ממצאי המערכת ובהתאם תרכוש את השירותים לתושבי ותושבות העיר", נמסר.