עד לא מזמן, כאשר נשים וגברים היו רוצים לשפר את המראה שלהם, הפרוצדורה הראשונה שהייתה עולה לראש היא ניתוח. ברור לכולם שניתוח הוא פולשני, דורש לרוב הכנה והתאוששות והוא משמעותי מאוד עבור רבים. בשנים האחרונות חל מפנה משמעותי: יש הרבה מאוד טיפולים אסתטיים שבהם נעשה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובחומרים איכותיים, שמאפשרים לדחות או אפילו להחליף ניתוחים במקרים מסוימים.
גם בקרב הרופאים המנתחים ישנו שינוי, כפי שיכול להעיד ד"ר אבישי וינברגר, שאותו תפסנו לשיחה: "השאיפה של רוב המטופלים, אלא אם אין ברירה, היא לעבור טיפולים אסתטיים ולא ניתוחים. כיום ישנם מכשירים הפועלים בטכנולוגיות מתקדמות וחומרים מצוינים כמו ביוסטימולטורים. הם משפרים את מרקם העור וממצקים אותו – ולמעשה מביאים לתוצאות נהדרות. במקרים מסוימים, המטופלות והמטופלים מרגישים שיפור שמבחינתם יכול להחליף ניתוח – וזה מצוין".
"חשוב לי לומר מצד שני", מבהיר ד"ר אבישי וינברגר, "שלא כל בעיה נפתרת בטיפול כאלטרנטיבה לניתוח. אם מטופלת רוצה להגדיל את החזה או להרים אותו, הדרך היחידה להגיע למטרה הזו היא ניתוחית. בפרוצדורות הקשורות לאזור הפנים והגוף, לעתים ניתן להביא לשיפור משמעותי ללא ניתוח". מכאן, מונה ד"ר אבישי וינברגר תביעות שיש לדרוש מהרופא המטפל לפני שניגשים לטיפולים האלו.
רשימת תביעות לפני טיפולים אסתטיים
בהקשר זה, אומר ד"ר וינברגר, אמנם אתם עשויים לחשוב שבעיה מסוימת בעיניכם מחייבת טיפול – אבל הרופא עשוי לחשוב אחרת, שהבעיה לא מחייבת טיפול ובטח שלא ניתוח. ההמלצה היא לדון עם הרופא המטפל בטיפול בדרך הניתוחית ובצורך שלה, מול טיפול רפואי אסתטי.
תביעה שנייה: בדקו שהרופא מנוסה באסתטיקה
"כמי שנכנס יותר ויותר לתחום הטיפולים האסתטיים, אני מבין שיש רופאים רבים שעוסקים בתחום, אבל זה לא תחום העיסוק הראשי שלהם. למשל, רופאי שיניים שמבצעים הזרקות של חומצה היאלורונית או חומרי מילוי אחרים פה ושם. זה בסדר, אבל הם לא הכתובת שתייעץ לכם בטיפולי אסתטיקה. לכן, מסביר אבישי וינברגר, תביעות מסוג זה הן חשובות ביותר – ודאו שלרופא שאתם יושבים מולו יש ניסיון. טיפ קטן: שאלו על מקרי עבר, בקשו לראות תמונות לפני ואחרי.
תביעה שלישית: טכנולוגיות וחומרים איכותיים
האם הטכנולוגיה או החומר שבו הרופא משתמש, הם מוכרים? בצעו חיפוש ב-Google, קראו על החומר או הטכנולוגיה הרלוונטיים וכמובן שאלו את הרופא והתעמקו בכך. נקודות שיכולות להרגיע: אם הטכנולוגיה או החומר מאושר על ידי ה-CE או ה-FDA; אם יש עליהם מידע רב באינטרנט ועוד.
תביעה רביעית: צ'קליסט עם שאלות שלכם
כדאי להגיע לשיחת הייעוץ הראשונה עם שאלות שיש לכם לגבי הטיפול שאתם עומדים לעבור. אתם יכולים גם לשתף בשיחה הזו את החששות שלכם מהטיפול ולשאול מה דעתו של הרופא.
תביעה חמישית: דעו אם קיימות תופעות לוואי
תופעות לוואי קיימות בפרוצדורות רפואיות שונות וזה לגמרי בסדר, כל עוד הן מוכרות וידוע שהן יופיעו. אך במקרים מסוימים ובודדים, ייתכנו תופעות לוואי נוספות. אם הטיפול שאתם עומדים לעבור עלול להיות כרוך בתופעות לוואי כלשהן, אתם צריכים לדעת על כך. לפי ד"ר אבישי וינברגר, תביעות מסוג זה שתבררו עם הרופא המטפל עוד לפני ביצוע הטיפול, יובילו לשקט נפשי בימים שלאחר הטיפול: גם אם תופעות לוואי נקודתיות ומוכרות מופיעות, תוכלו לדעת אם הדבר נפוץ ותקין.