הרשתות החברתיות והודעות הוואטסאפ הוצפו במידע על סירחון של עשן שחדר לכל רחבי העיר וגם לעבר ערים סמוכות. כפי הידוע, מקור הריח הוא כתוצאה משריפות פיראטיות, ללא פיקוח בשטחי איזור יהודה ושומרון, כאשר המוקד העיקרי הינו ביישוב רנתיס המרוחק כ-20 ק"מ (קו אווירי) מהעיר שלנו. "הריח היה בלתי נסבל ונמשך זמן רב בשעות המוקדמות של הבוקר", מסרה תושבת.
כפי הידוע, אזור הדליקות ממוקם גיאוגרפית במיקום גבוה לעיר פתח תקווה ולפיכך עקב אינוורסיה (היפוך טמפרטורות), כלומר התנאים המטאורולוגיים, מפגע הריח מגיע לאזור גוש דן לרבות בקעת אונו, שוהם, ראש העין, מועצה אזורית דרום השרון, אלעד ועוד. עניין הריח סוקר גם בתקשורת הארצית ואזרחים רבים הביעו את חששם כי מדובר בסוג חדש של טרור המגיע מהפלשתינאים.
צפו בדבריו של גיא סמט, מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS) - באדיבות המשרד לאיכות הסביבה
בתחומי שטחי הדליקות פועל המנהל האזרחי בשיתוף פעולה עם כוחות הביטחון במטרה לכבות את הדליקות והערכת צוות המנהל הוא כי משך פעולות הכיבוי עשוי להימשך מספר ימים. מדובר בעבודת כיבוי רחבת היקף הכוללת שימוש בכ-300 משאיות עם חומר כיסוי לסיום מצב הבעירה במקום. לאור היקף הדליקה והאמצעים הרבים הנדרשים לכיבוי, הצפי כי הריח יוסיף להיות מורגש משך מספר ימם נוספים.
כמו כן, עומדת עיריית פתח תקווה בקשר רציף עם יחידת ינשוף של רשות הטבע והגנים לטובת המשך בקרה של מוקדי שריפות, ככל שיהיו כאלה בשטחים פתוחים באזורים הסמוכים לעיר.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר: "המשרד להגנת הסביבה מוטרד מאוד משריפות הפסולת בשטחי הרשות הפלסטינית והשפעתן על הציבור והסביבה, ונמצא כל העת בקשר עם המנהל האזרחי, שכל הסמכויות לטיפול בפסולת ושריפתה ביהודה ושומרון נתונות בידיו.
מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, גיא סמט, נמצאים בשטח השריפה, יחד עם סמנכ"ל בכיר לאכיפה ולפיקוח, יצחק בן דוד (בנדה) וקמ"ט איו"ש של המנהל האזרחי, בני אלבז. זאת, כדי לוודא כי המנהל האזרחי והגורמים השונים מטפלים בנושא. מסיור בשטח עולה כי עיקר הפסולת הנשרפת היא פסולת בניין.