אם תעברו במקרה בשכונת עמישב הדתית, שנמצאת בהדר גנים, תגלו לעיניכם מרכז מסחרי גדול, שעומד להיפתח בקרוב ואמור להכיל מגוון עסקים. "המטרה שהכל יהיה במקום אחד לתושבי המקום. זה פרויקט שכל הקסם בו מכוון מטרה לקהילה. לא מפלצתי בגודל שלו כמו קניונים גדולים. המינימליזם היחסי – זה היתרון שאנו מציעים", מספר יוני ישראלי, מנהל חטיבת נכסים בקרסו נדל"ן, שמקימה את הפרויקט.
בשכונה המבוקשת והיוקרתית בדרום-מזרח פתח תקווה, מקימים חברת קרסו נדל"ן ומושב נחלים מרכז קניות שכונתי. המרכז בנוי מארבעה מפלסים על שטח כולל של 3,200 מ"ר. הוא יכלול בתוכו תמהיל חנויות ושירותים מותאמים לאופי הדתי-לאומי של התושבים.
בנוסף, יהיו בו כ 70 מקומות חנייה תת קרקעיות ו – 20 חניות עיליות. בקומה -1 יוקצו 700 מטרים לסופרמרקט – "נתיב החסד".קומת הקרקע תכיל כ- 1000 מטרים. יהיו בו סופר פארם, קיוסקים ומאפיית "שיבולי התקווה". בקומה הראשונה יוצבו קופת חולים "לאומית", בנק "לאומי" ובקומה שנייה קופות החולים "מכבי" ו"כללית".
לפי ישראלי, "המרכז של קרסו" הושכר לעסקים בתפוסה כמעט מלאה (97%) והוא צפוי להיפתח בדצמבר של השנה הנוכחית. "הכול אמור להיפתח בבת אחת" מספר ישראלי. "עבדנו קשה על השדרוג. האלמנטים, הצבעים, הפיתוח הסביבתי. הושקע מאמץ רב בתכנון. גיננו את השטחים הציבוריים. הבנייה עצמה יפהפיה".
"אם אתה לא תשתנה, אתה לא בסטגנציה אלא רגרסיה"
נגיף הקורונה, טוען ישראלי, שינה את צורת הבנייה וגרמה גם להם לשנות ולהשתנות: "הקורונה הגדירה לנו כמה חשובה הגמישות על 100 מטרים. ראינו שאנשים מסביב ובעלי עסקים שיתפו פעולה בצורה מרבית. יצאו מהקופסה. גם בקופות החולים והבנקים. אם כבר, היא חידדה את הצורך במרכזים שכונתיים. קטנים. כמה אנשים לא רוצים להתקהל יותר מדי באזורים צפופים לאור המצב הנוכחי. רוצים לבוא נקודתית, לקחת כמה דברים וללכת".
כיוון שזה מרכז שכונתי שמסביבו יש בנייה מרובה של דירות ובניינים גבוהים, חלק ניכר מתוך ההגעה למרכז הוא רגלית. "אנחנו קרובים לאלפי יחידות דיור במרחק הליכה של כמה דקות. חווית הקנייה שונה. כל העיקרון הוא לא להוציא רכבים כי הכל קרוב. החניות במקרה הזה הן בונוס", טוען ישראלי.
בהסתכלות על בניות מרכזי קניות בשכונות מגורים, יוני ישראלי אומר בגאווה שזהו אחד המרכזים הטובים במדינה: "יש לי משיכה לבנייה בפריפריות. מתחת לראדר. כשמדובר במרכזים מסחריים שכונתיים יש עוד אלפי יחידות דיור שצריכות לקבל מענה. אני קורא לזה Captive audience. שהכל נמצא מהיד אל הפה".
מראש בניתם בשכונת עמישב עם אסטרטגיה מוכנה מראש?
"אנו רואים חשיבות מכרעת מהבחינה הזאת של תמהיל מגוון. הרצון הוא ליצור רוממות רבה למשפחות עם ילדים", אומר ישראלי.
בכלל, לאורך הריאיון עצמו ישראלי שב ומדגיש כמה הקשר עם הקהילה הדתית- חרדית היה בראש סדרי עדיפויות לפרויקט: "מרכזים מהסוג הזה מתוכננים שנים רבות קודם לכן, בערך 5-6 שנים. ספציפית בשכונה הזאת רצינו ליעד משהו לקהילה מסביב. לא נפתח בשבת. תהיה כשרות במקום. המטרה ליצור נגישות וניידות לתושבי המקום. דור הY והZ לימד אותנו שאם אתה לא משתנה ומתעדכן אתה נמצא מאחור, לכן אנחנו תמיד מתכננים אקו סיסטם אחד בבנייה שלנו. שהתושב נכנס בבוקר ויוצא בלילה".
"המרכז של קרסו" יושב ברחוב הרב משורר 11, שכונת עמישב.