עיריית פתח תקווה דיווחה לאחרונה כי בכוונתה לפתוח את המרכז בסוף החודש, סמוך לתחנת הפסולת ברח' הרכבת 50 באיזור התעשייה והוא בעיקר ישמש קבוצות תלמידים שילמדו בו איך מפרידים פסולת בצורה מיטבית ויעילה, תוך כדי שמירה על איכות הסביבה וצמצום בזבוז המזון. לאחר טקס חנוכת המרכז (17:00), תתקיים במקום פעילות לכל המשפחה ביוזמה וביצוע של מינהל שפ"ע.
כזכור, לפני כשנתיים הוקמה תחנת המעבר באיזור התעשייה ירקון (או בשמו המוכר – סגולה) במטרה לאפשר חיסכון משמעותי בהוצאות היטלי המחזור. לפי הנתונים שמסרה עירייה, התחנה קולטת כ-800 טון פסולת מדי יום, העוברים מיון והפרדה באמצעות מערכות מתקדמות. מרכז המבקרים החדש יחשוף בפני המבקרים את התהליך שעוברת הפסולת, אותה זורקים מדי יום תושבי פתח תקווה.
טיפול בזבל במקור השראה
המטרה במרכז המבקרים הוא להסביר על חשיבות במיון פסולת לפחים המתאימים וכיצד ניתן לצמצם את בזבוז המזון. המבקרים יקבלו באופן חוויתי ומהנה סקירה מה קורה עם מוצר מהרגע שנקנה בסופר ועד לשלב שבו הוא נזרק לפח. במקום תוצג עמדת פעילות למיון פסולת לפח המתאים והמבקרים יקבלו מידע לגבי מיחזור פסולת, הפקת אנרגיה מפסולת, הזמן הנדרש לכל חומר גלם להתכלות ועוד.
לדברי העירייה, הסיור יעצים את הלמידה וימחיש את הבעייתיות שבצריכה מופרזת, המאפיינת את הרגלי הצריכה המודרניים. "העיצוב הייחודי במרכז המבקרים הינו על טהרת פסולת שהושלכה ומציג את האפשרויות הגלומות בפסולת כחומר גלם וכמניע לחשיבה יצירתית, מקור השראה ליזמים, יוצרים והשראה להתנהלות אנושית אלטרנטיבית", נמסר מהעירייה.
צפיה מבעד לקיר זכוכית
"מתוך מחויבות לחינוך דור העתיד לשמירה על הקיימות ועל הסביבה ומתוך רצון ללמד את הילדים על חשיבות מיחזור פסולת וצמצום בזבוז המזון הקמנו את מרכז המבקרים", אמר ראש העיר, רמי גרינברג. "במרכז ילמדו את הנושא באופן חוויתי ומוחשי. נמשיך לפעול במלוא המרץ לשמור על כדור בארץ בו אנו חיים למען הדורות הבאים ולקדם ערכים התומכים במטרות אלה".
מרכז המבקרים נמצא בסמוך ל"הר הפסולת", שכבר שנים אינו פעיל, בצמוד לתחנת המעבר, שם המבקרים במקום יוכלו גם לצפות דרך קיר זכוכית בפעילות המתקיימת בתחנה, הקולטת מידי יום פסולת רטובה ויבשה.
טקס חנוכת מרכז המבקרים יתקיים ביום שלישי 30.5 בשעה 17:00. לאחר מכן, בשעה 17:30 תתקיים במקום פעילות לכל המשפחה (בהרשמה מראש באתר העירייה).הקמת מרכז המבקרים הוא ביוזמה וביצוע של המחלקה לחינוך סביבתי, האגף לאיכות הסביבה, מינהל שפ"ע (שיפור פני העיר).