העירייה בשיתוף החברה לפיתוח פתח תקווה (החלפ"ת), מסרו היום את שמם של המותגים שזכו במכרז, במתחם המסחרי-הקהילתי המבוקש. הפרויקט, שנמצא בשלב בנייה מתקדם וצפוי להיפתח לקונים בעוד כשנה, עורר עניין רב בקרב יזמים ובעלי עסקים בעיר. התמהיל הוא על טהרת האוכל: בייקרי, חנות נוחות, חנות פירות וירקות, פיצוחים, מעדנייה ופיצה. לנדוור: גילינו פוטנציאל ענק למקום.
תושבי שכונת נווה גן מייחלים למרכז מסחרי ראוי במרחק הליכה, שישרת את האוכלוסיה הרבה במקום, שכיום, בשביל לאכול פיצה, היא צריכה לנסוע לשכונת אם המושבות או לקניון הגדול. על פרויקט "הקהילון", כתבנו לא פעם ועכשיו הוא הגיע לשלב הסופי – הכרזה על העסקים שימלאו אותו, זאת אחרי הליך משותף עם ציבור התושבים, שקבעו את התמהיל יחד עם העירייה
מועדון לחם: לנדוור בסגנון אחר
השם המעניין ביותר (והמוכר ביותר) הוא רשת בתי הקפה/מסעדות "לנדוור", לה כבר יש שלושה סניפים בפתח תקווה – באם המושבות ("מרכז רום"), בשחם 30 (מרכז בילוי "הסיבים") ובקניון הגדול. הסניף בנווה גן, בו הושקעו כ-1.3 מיליון ש"ח, יהיה שונה מהשלושה האחרים: פחות מסעדה ויותר בייקרי, בדיוק כמו הסניף שנפתח בראשון לציון, באיזור הסינמה סיטי, הממותג כבית קפה BREADCLUB (ברד-קלאב).
"הקהל בפתח תקווה מאוד אוהב אותנו ואנחנו אוהבים את הקהל של פתח תקווה", מסביר משה אליה, שותף ומנהל הפיתוח העסקי של הרשת (לה יותר מ-60 סניפים בפריסה ארצית, את הסיבה לפתיחת הסניף בנווה גן. "הקונספט של הבייקרי – מתאים מאוד למקום. בין אם זה 'פרלמנט' שיכול למצוא מקום לשבת ביום שישי ובין אם זה אמא בחופשת לידה, שרוצה לשבת במקום עם התינוק. בנווה גן, שאין לה מרכז מסחרי – מקום כזה הוא נדרש".
אליה מציין כי ב"ברד-קלאב" לנדוור פתח תקווה יהיו כ-40-50 מקומות ישיבה, אבל המקום יהיה פחות 'מחייב' מהמסעדות המוכרות של לנדוור – והוא יפעל ללא מלצרים. "את המאפים הטריים אנחנו מייצרים במפעל שהקמנו, כשהכל הוא פיתוח מקורי שלנו", הוא מוסיף. "אני רואה מה קורה בסניף הבייקרי בראשון. אנשים מאוד אוהבים את הרוח והאווירה של הסניף – והם מצביעים ברגליים. אני מקווה שכך יהיה גם בפתח תקווה".
ירושלים בפתח תקווה
גם העסקים הנוספים שייפתחו מעוררים עניין: שלושה מהם על טהרת ירושלים. אפל פיצה – לה יש סניפים בבירה, במודיעין/מכבים/רעות, בית שמש ומבשרת ציון. הכניסה שלה לפתח תקווה, היא אולי איתות כוונות לפתיחת סניפים נוספים במרכז; פיצוחי ירושלים – עם סניפים בבירה, הפועלת בשיטת הזכיינות ומעדני צדקיהו – מוסד ירושלמי ותיק, לו סניפים במושבה הגרמנית, באפרת שבגוש עציון ובמודיעין.
שני העסקים הנוספים שישלימו את המתחם, הם חנות ממתקים של המותג SWEET&TOYS (לה יש סניף גם בקניון קרסו בהדר גנים) וחנות מינימרקט מרשת "7 אקספרס", שם גם תהיה חנות פירות וירקות, ששם המותג שלה עדיין לא נקבע. "יש לנו למעלה מ-70 סניפים בפריסה ארצית ואנחנו שמחים להגיע עכשיו גם לנווה גן פתח תקווה", אמר בעלי הרשת, אסף קמרי. לפי ההערכות, ראשוני העסקים יפתחו בתחילת-אמצע 2024, זאת מתוך הנחה שבעוד כחצי שנה, תסתיים הבנייה והנכסים יעברו לטיפול השוכרים.