בשורה לחובבי האוכל האיטלקי בפתח תקווה: מסעדת ג'ויה האיטלקית, שנפתחה לפני כחודשיים במתחם המסחרי Giss-in ברחוב גיסין, סמוך לשכונת אם המושבות, מרחיבה את שעות הפעילות שלה בימי חול גם לשעות הצהרים. מדובר בסנדרט חדש של אוכל איטלקי, שאפשר למצוא רק במסעדות בודדות בעיר, אם בכלל. קפצנו לביקור השבוע וגילינו אופציה לא רעה לפגישה עסקית.
כבר כשביקרנו בימים הראשונים של הפתיחה, הרגשנו סוג של באזז סביב המסעדה, בה הושקעו חודשים רבים של תכנון והקמה, שלא לדבר על כסף. מדובר במסעדה הנחשבת איכותית, שנמצאת באיזור "שכונתי" – זן די נדיר במחוזות פתח תקווה, בה רוב המסעדות בסטנדרט הזה, נמצאות באיזורי התעשייה והעסקים. זה אולי מסביר את התכונה בקרב ה"פודי'ס" הפתח תקוואים, שציפו לפתיחת המסעדה.
צפו בביקור צהרים בג'ויה פתח תקווה
אופציה נהדרת לארוחה עסקית בצהרים
ג'ויה פתח פתח תקווה היא השביעית במספר של הרשת, אחרי סניפים בתל אביב, הרצליה, רעננה, ראש פינה, מודיעין ונתניה. הרשת הותיקה הוקמה כבר בשנת 2000 והקודקודים שלה הם בני אשכנזי, השף הראשי של הרשת ושותף, איציק אנקונינה, שרכש את ג'ויה לפני כ-7 שנים מקבוצת "ארקפה", אליה הראל, מנכ"ל הרשת ואלישע ארליך, מסעדן ותיק, ששותף במסעדות נוספות ונחשב לרוח החיה מאחורי הסניף הפתח תקוואי החדש. מי שאחראי על המטבח בפתח תקווה, הוא השף אלברטו.
שעות הפיק של המסעדה, שיכולה להכיל בו זמנית כ-150 סועדים, הן בדרך כלל בין השעות 19:30 ל-20:00, כשהשיא הוא בסופי שבוע (המסעדה פתוח גם בערב שישי ובשבת). אלא שהפתיחה של המסעדה ב-12:00 גם בימי חול, מלמדת שאנשיה מכוונים בצהרים לקהל קצת אחר, כזה שעבורו ג'ויה היא אופציה נהדרת לפגישה עסקית.
לכן לא הפתיע אותנו למצוא קהל יחסית רב, כשביקרנו שם השבוע בשעות הצהרים. אגב, גם בצהרים מומלץ מאוד להזמין מקום, כי ייתכן ולא יהיה לכם שולחן פנוי.תפריט המסעדה, הוא כמובן על טהרת המטבח האיטלקי ואפשר למצוא בו בעיקר מנות של פסטה, פיצות (הנאפות בטאבון מיוחד החשוף לעיני הסועדים), בשרים וסלטים.
באתם בצהרים? קבלו 15% הנחה על כל התפריט
המנה היקרה ביותר היא פילה דניס שמגיע עם ניוקי בחמאת עגבניות, ברוקולי, אפונה ופטריות ב-118 ש"ח. מחירי מנות הפסטות, האנטיפסטות והפיצות נעים בין 55 ל-85 ש"ח והסלטים בין 52 ל-64 ש"ח. בביקור שלנו, השף המליץ לנו על שתי מנות פסטה משובחות: קונקילי סלמון הכולל שום, צ'ילי גרוס, יין לבן, פסטו, שמנת, גבינת פרמז'ן, זוקיני, שעועית ירוקה, אפונה ופיסטוק ולינגוויני אלי אוליו הכולל ארטישוק, שמן זית, שום, צ'ילי, אורגנו, עגבניות שרי, פטרוזיליה וגבינת פטה.
המסעדה גם מכילה בר אלכוהול עם מבחר משקאות חריפים, יינות ובירות, לצד משקאות חמים (טעמנו אספרסו משובח), כך שג'ויה יכולה להוות גם סוג של בר שכונתי, לאלה שרוצים לרדת מהבית לדרינק עם החבר או הבן/בת זוג.
בג'ויה מבטיחים 15% הנחה על כל התפריט למי שיגיע למסעדה בין השעות 12:00 ל-17:00. למסעדה צמודה חנייה עם עשרות מקומות, שפנויה בדרך כלל, במיוחד אם מדובר בימי חול בשעות הצהרים. לאלה שחוששים ממזג האוויר החורפי – אל דאגה. בג'ויה עשו סגירת חורף לכל החצר ואפשר לשבת בנעימות ולהרגיש חמים (ולא רק בגלל האוכל)
בצהרים, כמו בכל שעות הפעילות של המסעדה, ניתן גם להזמין טייק אווי או משלוח (דרך וולט). כתובת המסעדה היא אבשלום גיסין 15, פתח תקווה. טלפון להזמנות טייק אווי ושולחן: 077-9386459 ושעות הפעילות הן: א' – ה': 12:00-23:00, ו – שבת: 12:00-23:30. נהניתם בג'ויה? נשמח לקרוא את הפידבק שלכם.