בית המשפט כפה את ההחזר על מספר רשויות בעקבות פערים חישוביים שנעשו בשנים קודמות. העירייה הודיעה אתמול כי היא אכן תבצע את ההחזר בחיוב הקרוב (דצמבר) ועבור אלה המשלמים את מסי הארנונה שנה מראש, הם יקבלו את הזיכוי בחיוב לשנת 2023. הזיכוי יחול על כל בית אב בעיר (כמובן לא כולל משרדים) וההחזר הכולל נאמד בכ-15 מיליון ש"ח.
המהלך, עליו דיווחנו כבר לפני חצי שנה, נכפה על הרשויות בעקבות תביעה ייצוגית שהוגשה לבית המשפט, שבחן את הטענות וקבע כי באותן שנים, אופן חישוב הארנונה היה שגוי ועל כן על הרשויות לשיב לתושבים את הכסף שנגבה מהם. במקביל, העירייה ביקשה ממשרד הפנים להפחית את שיעור העלייה בארנונה ב-1.37 אחוזים, כפי שתוכנן על ידי המדינה.
בינתיים, כפי שמציינים בעירייה, בקשתה ממתינה לאישור משרד הפנים. ראש העירייה, רמי גרינברג, התייחס להחזר והפחתת הארנונה ומסר כי: "פעולות אלו מתאפשרות, לאור ההתנהלות הכלכלית בה נקטנו בשנים האחרונות". הוא הוסיף כי העירייה פעלה לייעול המערכת העירונית. "הקצאנו תקציבים מוגדלים לשדרוג העיר ואיכות החיים בה. נמשיך את מגמת הצמיחה וההתחדשות ביתר שאת".
העסקים משלמים, התושבים נהנים
יש לציין כי אחת מהסיבות לכך שלגרינברג מתאפשר להוריד את הארנונה לתושבים ובמקביל להמשיך לפתח ולטפח את העיר, היא הגידול המאסיבי בפעילות העסקית בעיר. כנס העסקים של עיריית פתח תקווה, אותו סיקרנו לפני מספר חודשים, סיפק נתונים מרשימים על ההתפתחות העסקית של העיר, לפיהם עד 2030 צפויים להתווסף אלפי משלמי ארנונה עסקית מהכיסים של בעלי עסקים קטנים (חנויות ומסעדות) ועד חברות ענק כמו אינטל וסייברארק בהווה ועזריאלי ופוקס בעתיד, המחזיקות בבניינים שלמים, חלקם רבי קומות.
עם הכוונה להוריד את תשלומי הארנונה למגורים, לא יהיה זה מפתיע לגלות כי לעיריית פתח תקווה ישנו תמריץ להביא כמה שיותר עסקים לתחומה, שכן אלו הם בעצם מקור ההכנסה העיקרי שלה. מנגד, התושבים החדשים שיתווספו לתחומה, יצרכו את שירותיה ויגדילו את הוצאותיה. האסטרטגיה הזו כנראה תמשיך להוכיח את עצמה גם בשנים הבאות, כמו שקרה בתקופת הקורונה, בה העירייה סיימה מאוזנת, ובמקביל השירותים לתושבים עלו בפרמטרים רבים.