שני הפרויקטים של יזם הנדל"ן מפתח תקווה, הם במסגרת תמ"א 2, נמצאים חמש דקות הליכה אחד מהשני, ומתוכננים בצורה כמעט זהה: 10 קומות של בניינים חדשים ומודרנים, שהחליפו בניינים ישנים ומוזנחים, כשבכל קומה לא יותר משתי דירות – 18 יחידות סה"כ. המפרט כולל דירות 3-5 חדרים + דירות דופלקס. לדברי קטש, נותרו עוד 10 דירות למכירה מתוך ה-36.
תנופת ההתחדשות העירונית בפתח תקווה מקבלת ביטוי חזק בפרויקטים במרכז העיר, שהם לכאורה בוטיקים וצנועים, אך יש בהם לא פחות מורכבות, מחשבה ואתגר מפרויקטים אחרים. האתגר המרכזי הוא לא רק ההריסה והפינוי, אלא גם הצורך ליצור דיור אטרקטיבי על תא שטח קטן. ברנדה 21 וסלנט 25, של היזם יוסי קטש, הן דוגמאות חיות לאתגר הזה ולפי ההדמיות והתוכניות – זה נראה מבטיח.
צפו: הריסת הבניינים של ברנדה 21 וסלנט 25 במרכז העיר
המגרש הביתי של קטש
הדירות כוללות מפרט בסטנדרט גבוה עם מטבח 8 מ"ר משודרג, עם ארונות עליונים, סוויטת הורים עם חדר רחצה פרטי, חדרי רחצה רחבי ידיים ודלתות פנים נגד מים במגוון דגמים לבחירה. לכל דירה יש כמובן גם מרפסת, מחסן וחניה צמודים. בקומת הקרקע של כל בניין מבטיחים לובי מרווח ומפואר. קטש גם מציע ליווי פיננסי וערבות בנקאית מלאה לכל רוכש מבנק הפועלים.
יוסי קטש (54) הוא שם מוכר בנדל"ן הפתח תקוואי, היות וכל הפרויקטים שלו מתמקדים בעיר. הוא פעיל כקבלן כבר כ-30 שנה, כשאת תחילת דרכו עשה כחלק מהחברה המשפחתית, יחד עם אחיו אלי, עד שב-2005 נפרדו דרכיהם ומאז הוא עובד באופן עצמאי. "החלטתי להתמקד תמיד בפתח תקווה כי זה המגרש הביתי שלי", אמר לפתח תקווה NEWS. "מכירים אותי בעיר ואני רגיל להתנהלות בה".
הבנייה השתכללה, הבירוקרטיה פחות
בתקופה של לפני רמי גרינברג, כשההתחדשות העירונית בעיר הייתה על בלימה, קטש התמקד בעיקר בעסקאות קומבינציה. כיום קטש מתמקד ומתמחה בפרויקטים למגורים של התחדשות עירונית בפתח תקווה, בעיקר בנישה של תמ"א 2 (שזה אומר בדרך כלל הריסת מבנה אחד ובנייתו מחדש של פרויקט בוטיק). בתכנון של קטש הוא לבנות במרכז העיר גם בברנדיס 47, גולומב 18 ורוטשילד 165.
קטש, במקור מרמת השרון והיום תושב הוד השרון, מתייחס לפוטנציאל ההתחדשות העירונית בפתח תקווה. "באופן כללי, הפוטנציאל בעיר הוא כמעט אינסופי", הוא אומר. "אנחנו מתמקדים בעיקר בתמ"א 2 במרכז העיר, היות והרווח היזמי הוא גבוה. יש ביקוש רב לדירות במרכז העיר, ואני גם אוהב את האינטראקציה עם אנשים, הכרוכה בפרויקטים מהסוג הזה".
קטש מודה שפרויקטים התחדשות עירונית במרכז פתח תקווה, עדיין מאוד מאתגרים מבחינה בירוקרטית ותכנונית. "בדרך כלל לוקח לנו לקבל את הסכמת הדיירים ולקבל היתר בנייה במשך שלוש שנים", הוא מציין. "לאחר מכן הבנייה זה עניין של בדרך כלל שנתיים. הבנייה שלנו השתכללה והפכה ליעילה ומהירה יותר, כך שמהבחינה הזאת, משך בבניית הפרויקטים קצר יותר מבעבר".