מוצאי שבת. מחר ערב חג ראש השנה. הופתעתי לקבל הודעת טקטסט שכל כולה לחץ. ההודעה הייתה מלקוחה אותה אני מייצגת. זוהי ממש התחלתו של התיק. בעלה עזב את הבית. הם היו כבר בפגישת גישור, שלא ממש עזרה להם. ועכשיו כל צד בהיכון. הוא השאיר לי את הילדים. היא אמרה. בקושי מגיע, לא משלם שקל כבר איזה חודשיים ועכשיו זה?! זה נראה לך הגיוני?!
היא צילמה לי בווטסאפ מכתב התראה שקיבלה. הכל שקרים. היא כתבה לי. "לא היה ולא נברא". לקח לי רגע. התחלתי לקרוא את המכתב. ואז, נאלמתי. בעלה טען במכתב טענות קשות. לטענתו, החל מרגע הפרידה, כל מה שעושה הלקוחה, הוא להגיש עליו תלונות במשטרה ולטפול עליו תלונות שווא.
הוא טען כי הגישה נגדו תלונות במשטרה, המייחסות לו בין היתר, פגיעה בילדיהם המשותפים. הוא טען, כי התלונות מהוות לשון הרע נגדו ואיים בהגשת תביעה בסך מאות אלפי שקלים. הייתי בשוק. זה נכון? שאלתי אותה. הוא פגע בילדים? כל איזכור של פגיעה בילדים קטנים חסרי ישע ואני מיד מתמלאת בצמרמורות.
היא סיפרה ששכנה שמעה את בעלה אומר לילדים שירצח אותם. הזדעזעתי. "זה מתאים לו?", שאלתי. את בכל זאת מכירה אותו 15 שנה? היא השיבה: "זה הבהיל אותי אז פעלתי". הוא טען במכתב, כי בנוסף היא פנתה לרווחה ושם, התלוננה כי הוא מכה את הילדים ואיים כי ירצח אותם. הרווחה וגם המשטרה זימנו את שניהם לחקירה.
האם בעלי יכול להגיש נגדי תביעת לשון הרע בגלל שהלכתי למשטרה? היא שאלה.
הסברתי לה כי בראשית הדברים יבחן בית המשפט האם היה "פרסום" ואח"כ יבחן האם אותו "פרסום" מהווה "לשון הרע". בתביעת לשון הרע, חייב מי שתובע, לפרט בפרטי פרטים מה הדברים שנאמרו. בית המשפט יבחן את טענות הצדדים. בכל אופן, בוודאי שדברים המציגים אב כפוגע בילדיו מהווים לשון הרע.
האם הגשת תלונה במשטרה, יכולה להוות לשון הרע? היא שאלה. שאלתי: האם התלונות כבר התבררו? האם התלונות בבירור או שהן נסגרו? ככל וימצא כי התלונות מעלות אשם, אזי בוודאי שאין המדובר בלשון הרע. בית המשפט יבחן האם התלונות הוגשו בתום לב. אם הן הוגשו מתוך חשש אמיתי. אין כאן לשון הרע.
תלונה במשטרה מגישים רק אם יש חשש אמיתי
שאלתי: "האם הוא רואה את הילדים"? היא השיבה כי היא מאפשרת לו לראות הילדים, אך הוא זה שאינו מגיע לראותם. זה רלוונטי מאוד אמרתי. בית המשפט יבחן האם אכן נגרם נזק לבעל כתוצאה מהגשת התלונות. אם יתברר שהתלונות גרמו לנזק משמעותי בקשר שבין הבעל לילדים ואין בהם אמת. תתהווה בעיה.
המלצתי לה, כי לפני הגשת כל תלונה נוספת, תחשוב האם מצויות בידה ראיות. בית המשפט לא נשאר אדיש כאשר מבחינתו יש בהגשת התלונה כוונת מכוון וישנה כוונה להכפיש ולפגוע בקשר שבין הורה לילד. מנגד, אם המדובר בעניין חד פעמי שמעשה מתוך סערת רגשות, בית המשפט יהיה סלחני יותר. בית המשפט יתערב במקרים החמורים יותר.
זה עדיין טרי אמרתי. הצעתי כי תדבר עם השכנה ותראה אם השכנה תהיה מוכנה להעיד על מה ששמעה. בכל אופן. מדובר בדיני נפשות. אתם בתחילתו של ההליך. עלייך להגן על ילדייך. תלונות במשטרה מגישים רק במקרה של חשש לפגיעה אמיתית. זה לא משחק. לכל תלונה יכולות להיות השלכות הרסניות. זאת תחילת השנה. אמרתי. אולי זה הזמן לשוב אל שולחן הגישור.
עו"ד נטלי ברדוגו מפתח תקווה עוסקת שנים רבות בדיני משפחה. משרדה נמצא ברחוב מוטה גור 7, בניין C, קומה 2 (פארק אולימפיה). אין בנכתב להוות ייעוץ משפטי.
טלפון: 03-5295777.
דואר אלקטרוני: n.berdugolaw@gmail.com
אתר: WWW.FAMILYDIN.CO.IL
לטורים נוספים של עו"ד נטלי ברדוגו
- הטור של עו"ד נטלי ברדוגו – האם כאשר אחזיק בילדיי במשמורת משותפת לא אשלם מזונות?
- הטור של עו"ד נטלי ברדוגו: האם אפשר להגדיל מזונות כאשר התקיים שינוי נסיבות משמעותי?
- הטור של עו"ד נטלי ברדוגו – האם אוכל לתבוע פיצויים בגין התעללות נפשית של בן זוגי?
- הטור של עו"ד נטלי ברדוגו – האם ניתן לבטל יחסי הורות בין בנות זוג?
- הטור של עו"ד נטלי ברדוגו – האם ניתן להרות בישראל מתרומת זרע "לא אנונימית"?