ראש העיר צפוי לסיים את תקופת ריצוי מעצרו מחר (15.8) ועדיין לא ברור אם יסיים את חקירתו וישתחרר מחר. בינתיים, העלה ביום חמישי, תושב העיר בשם גיל טסה, סרטון הקורא לתושבים להגיע להפגנת תמיכה בו בפתח אבו כביר ולבצע שם "רישום חברים". בינתיים, מפגן התמיכה בוטל וטסה הסיר את הסרטון, למרות שהוא רץ בטוויטר, על ידי העיתונאי אורן אהרוני. צפו.
אהרוני העלה את הסרטון לערוץ הטוויטר שלו (סביר להניח כי הספיק להוריד את הסרטון למחשב, לפני שטסה הסירו) וטען בביקורתיות כי יש בקריאה של טסה מעין "איום מרומז". "מסכנים עובדי העירייה, שלא רוצים לתמוך בחשוד בשוחד – ומחויבים להגיע לתמוך בו. אני חושב שהמשטרה צריכה לבדוק גם את זה", צייץ אהרוני.
צפו בסרטון התמיכה של גיל טסה
תראו את הסרטון המדהים הבא: קריאה לבוא ולהפגין בעד רמי גרינברג מחוץ לתא המעצר. ״והאיום המרומז״- נרשום את השמות של מי שהגיע ונעביר לגרינברג…
— oren aharoni (@orenaharoni1) August 14, 2022
מסכנים עובדי העירייה שלא רוצים לתמוך בחשוד בשוחד ומחויבים להגיע. חושב שהמשטרה צריכה לבדוק גם את זה pic.twitter.com/YFotPyiHvu
גרינברג נעצר כבר ביום רביעי בשבוע שעבר, בחשד לעבירות שונות, ביניהן עבירת השוחד. גורמים במשטרה ציינו כי יש בידם עדות לכך (כנראה סרטון וידאו, פ"נ), שגרינברג קיבל כספי שוחד בתהליך מערכת הבחירות לעיריות המקומיות ב-2018, בתמורה לקידום עסקיהם של בעלי עניין. מאז, הוא נמצא במעצר באבו-כביר, עד לדיון נוסף בהארכת מעצרו, שאמור להתקיים מחר. בינתיים, תושבי פתח תקווה תלו שלט הבאת תמיכה בגרינברג על גשר בילינסון ברח' זבוטיסקי
כזכור, לפני כחודש חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 עיכבו הבוקר (ב') את איש הציבור, יחד עם 3 ממקורביו, המעורבים על פי החשד, בביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים, סחיטה באיומים, שימוש לרעה בכוח המשרה, מתן שוחד וקשירת קשר לביצוע פשע.
חקירת המשטרה החלה לפני כשנה בעקבות תלונה לפיה רמי גרינברג דרש את פיטוריהם מעבודה, או הרחקה מתפקיד של מתנגדיו, או של בני משפחתם, והציב זאת כתנאי להעברת תקציבים למוסדות המעסיקים אותם ומתוקצבים על ידי הרשות. החקירה מלווה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. על פי החשד, שלושת מקורביו של איש הציבור, חשודים כמי שפעלו בשליחותו, כדי לממש את רצונו וכוונותיו.
העבר מלמד, כי רוב ראשי רשויות והערים, שעוכבו, נחקרו ואף נשפטו, נסגר התיק נגדם ללא כלום. מגורמים עמם שוחחנו באותה עירייה, מקווים וגם בטוחים, שזה יהיה המצב גם במקרה הזה. בין ראשי הערים, שנסגרו מולם תיקים בשנים האחרונות: ישראל זינגר (רמת גן), חיים אביטן (חדרה), בני ביטון (דימונה), מוטי ששון (חולון), חיים צורי (קריית מוצקין), ניסים מלכה (קריית שמונה), ז'קי סבג (נהריה) ומרים פיירברג (נתניה).