בכנס יזמים, באווירה יחסית אינטימית, אליו הגיעו כ-50 איש, לקומת העסקים של מלון "פרימה לינק", ראש העירייה הראה שהוא הולך קדימה, בלי לתת להסחות דעת (והיו כאלה החודש) להפריע לו לממש את האסטרטגיה שלו – להוביל את פתח תקווה להיות אימפריה של עסקים. את הכנס יזם ראש מינהל העסקים בעיר, שלמה בנימין, שהבטיח: "הרכת הקלה תחל לפעול בנובמבר".
לפני קצת יותר מחודשיים, הגענו לכנס עסקים גדול הרבה יותר, כ-100 מטרים מהמלון, במגדל "גלובל טאווארס" וגם אז כולם ידעו שם כי ההתפתחות העסקית (ובכלל) של פתח תקווה, תלויה רבות ברכבת הקלה וביתר צירי התנועה של העיר. בדברים שנשא גרינברג בכנס (במשך כ-30 דקות), הוא פירט על התוכניות התחברותיות וקרא ליזמים להגיע ולהשקיע בעיר.
צפו בדברים של גרינברג, נציגי העירייה ויזמים מהכנס
מחברים את סגולה-אם המושבות-קריית אריה במיליארד ש"ח
"קיומה של העיר תלוי באסטרטגיה של קידום איזורי העסקים בה", הדגיש גרינברג בכנס. "לכן אנחנו משקיעים שם את מרבית הכסף בתכנון, בתשתיות ובפתרונות התחבורתיים והתנועתיים. מדובר על מיליארדים. זאת האסטרטגיה שלנו. בלי פיתוח העסקים ואיזורי העסקים – אין עיר". בדבריו הוסיף כי פתח תקווה, מאשרת בנייה ועסקים באופן קל ומהיר יותר, ביחס לרשויות אחרות. "אני קורא ליזמים להשקיע בעיר", הדגיש.
בדבריו גם התייחס לא מעט לתוכניות התחברותיות של העיר, במיוחד לכביש שאמור לחבר בין סגולה לאם המושבות, קריית אריה ורמת סיב (גרינברג: "תקציב של כמיליארד שקלים כבר אושר בממשלה") וכן לתכניות נוספות כמו שדרוג כביש 40 (הרחבה וסלילת נת"צים), הקמת התחנה המרכזית החדשה וגשרי הולכי רגל ושסלילת שבילי אופניים ברחבי העיר.
52 מיליון נוסעים ביום
אבל מה שעניין במיוחד את היזמים זה מתי תחל לפעול הרכבת הקלה, שכבר רואים "טסטים" שלה כמעט כל יום על המסילה בפתח תקווה. "הרכבת הקלה תחל לפעול בנובמבר 2022", הבטיח שלום בנינמין, ראש מינהל העסקים בעיר. "היא אמורה להסיע כ-52 מיליון נוסעים בשנה הראשונה. זה ייתן לנו עוצמה נוספת ואני מקווה גם הפחתה בגודש התנועה של העיר וכמובן זה ייתן דחיפה גדולה מאוד לעסקים לרצות להיכנס אלינו".
בכנס השתתפו יזמים להם פרויקטים מסחריים ענקיים בפתח תקווה, ביניהם, אפריים רייך, שרכש את השטח של מגשימים 3-5 (ליד מגדל חוגי), בו אמורים לקום שני מגדלי משרדים ענקיים, עליהם כתבנו לפני מספר חודשים. "אני חייב לציין לטובה את ראש העיר ואנשיו, שמקדמים את הפרויקט מהר", אמר רייך. "הארכיטקטים שלנו כבר עובדים על התוכנוית ואנחנו מקווים כי תוך שנה וחצי-שנתיים, נעלה על הקרקע".