העירייה והחברה לפיתוח פתח תקווה פיתחו מודל ייחודי, שהדגם הראשון בישראל יוצא לדרך לביצוע בימים אלו ברח' מבצע הדקל, כשהטרקטורים התחילו לעלות על השטח ולהכין את המתחם לשלב הבנייה. בתכנון: קומת קרקע לצרכים מסחריים עם סופר, בית קפה, גלידריה, פיצוציה וחנויות נוספות והקומה הראשונה תוקדש לפעילות ציבורית-קהילתית. צפי סיום פרויקט ואכלוס: תחילת 2024.
הצרות (ויש שייקראו לזה, הסחות דעות) במשרדי העירייה, כמובן שלא עוצרות את הפרויקטים. ביקרנו השבוע בנווה גן, מספר חודשים לאחר הביקור האחרון וגילינו שה"קהילון", לו מצפים בקוצר רוח תושבי נווה גן, מתחיל לקרום עור וגידים. מדובר בקונספט ייחודי וחדשני של החברה לפיתוח תקווה (החלפ"ת), במסגרתו שטחים עירוניים ישמשו ל מרכזים מסחריים-קהילתיים לרווחת התושבים.
הרעיון שעומד מאחורי היוזמה הינו שהחברה בונה, מנהלת ומתפעלת את המבנה למספר שנים והרווח מהשכירות של העסקים בפרויקט, נשאר לשימוש לצרכים ציבוריים ולא הולך ליזמים פרטיים. באופן הזה, הכסף, שנשאר אצל העירייה והחלפ"ת, יופנה לפעילויות נוספות למען תושבי העיר, שיהיו המרוויחים המרכזיים מהמודל החדש.
"במסגרת תנופת הפיתוח בפתח תקווה, אנחנו מקדמים בימים אלו את בניית המרכז המסחרי – קהילתי "קהילון" בשכונת נווה גן", אמר רמי גרינברג בטקס שציין את תחילת הבנייה בפרויקט. "מדובר בפרויקט חשוב, שייתן מענה מיטבי לתושבי השכונה, לאחר שנים של ציפייה למרכז חדש ומודרני. אני מודה למינהל ההנדסה ולחברה לפיתוח פתח תקווה על קידום הפרוייקט לרווחת התושבים."
המעניין בפרויקט הוא שתושבי שכונת נווה גן לקחו חלק באפיון המרכז באמצעות סקר תושבים בו בחרו בהתאם להעדפותיהם אלו סוגי עסקים יהיו בחלק המסחרי של המרכז. שטחו של 'הקהילון' יהיה כ-1500 מ"ר ויכלול 2 קומות. קומת הקרקע תכלול שטחי מסחר עסקיים עם תמהיל מגוון והקומה הראשונה תיועד לפעילות ציבורית-קהילתית.
כאמור, טרם היציאה להקמת 'הקהילון' בוצע סקר בקרב התושבים לקביעת תמהיל החנויות לפי רצון והעדפת התושבים כלל, בין היתר, סופר שכונתי, בית קפה וממכר מזון, גלידריה, פיצוציה וחנויות נוספות שישרתו את הציבור. עלות הקמת המרכז החדש היא כ-15 מיליון ₪. מהחלפ"ת נמסר כי המבנה יהיה מוכן לאכלוס ופעילות בעוד כשנה וחצי.