תחנת לחם פתח תקווה סניף גיסין

מאפיה בניחוח בית קפה: ביקור בסניף חדש של "תחנת לחם", שנפתח שלשום ב-Giss-in

זהו סניפה השביעי של הרשת, הממוקמת גם בתל אביב, רמת גן, גבעתיים וקריית גת. הקונספט הוא מוכר: לא רק מקום שאפשר לקנות בו מאפים מכל הסוגים, מלוחים ומתוקים, אלא גם מקום נחמד לשבת בו לקפה של סוף יום על המדרכה של רח' גיסין באם המושבות וליהנות מהבריזה. בסניף, שגודלו כ-120 מ"ר ומכיל כ- 60 מקומות ישיבה, הושקעו לדברי הזכיינים למעלה ממיליון ש"ח. 

רק לפני שלושה חודשים, איך שהסתיים חג הפסח, עשינו ביקור במאפיות המוכרות יותר של פתח תקווה ביום הכי עמוס שלהם בשנה. פסח הבא עוד רחוק מאיתנו, אבל אפשר לרשום כבר עכשיו שם של מותג מאפיות חדש: "תחנת לחם", מאפיית/בית קפה. ביקרנו היום במקום, יומיים אחרי הפתיחה ונראה כי הוא ערוך ומתוקתק ללקוחות הרבים להם מצפים, במיוחד לקראת יום שישי הקרוב.

צפו: ביקור בסניף החדש של תחנת לחם בפתח תקווה ה

מוצ"ש? אולי בהמשך

שם המותג המתוחכם (לא להתבלבל עם טחנת…), מתכתב גם עם האווירה והעיצוב של המקום. חדשניות ודינמיות שנותנת  תחושה של תחנה בה עוברים לקחת לחמים ובורקסים מכל הסוגים, לצד עוגות ועוגיות. "ההחלטה לפתוח כאן, בעיקר בגלל הלוקיישן האטרקטיבי", מספר רן ברנשטיין, תושב ראשון לציון, הזכיין של הסניף. "אנחנו מצפים לקהל רב של תושבי המקום, שיבואו לקנות מאפים, אבל גם לשבת לקפה".

שעות הפתיחה של הסניף הן בין 7 בבוקר ל-11 בלילה. בשישי פתוח עד הצהרים. שבת סגור. אולי בהמשך, ייפתח במוצאי שבת. עכשיו, בפתיחה, ברנשטיין עובד במרץ להנעת הסניף מימי ההשקה ולהכניס אותו לבוסט עסקי. זה גם כולל מעט מאוד שעות שינה ועבודה שמתחילה ב-4 בבוקר ומסתיימת בשעות הקטנות של הלילה. "השקענו כמיליון ש"ח בהקמת הסניף", הוא מציין. "מתוך מטרה וכוונה שהוא יצליח כמו הסניפים האחרים של הרשת".

עוגות בין 40 ל-160 ש"ח

רשת "תחנת לחם" הוקמה בשנת 2015 על ידי האחים ששי וערן אביטל, הפעילים בתחום בתי הקפה מזה יותר מעשור. הרשת מציעה ללקוחותיה תפריט מנות כשר הכולל: מאפים טריים, לחמי מחמצת ולחמי בריאות איכותיים, עוגות, סלטים, כריכים, קפה משובח ועוד.

במקום גם גילינו מחירים יחסית אטרקטיביים, לעומת מאפיות אחרות באיזור, כמו: 5 לחמניות טריות ב-10 ש"ח ושני לחם מחמצת ב-36  ש"ח ומאפים בעלות של  69 ש"ח לקילו. כמה קפה ומאפה? עוד לא הוחלט. אגב, גם התפריט (שאמור לכלול גם פסטות), עדיין לא סגור. 

לאור הביקוש של תושבי השכונה, ייתכן ויחליטו בסניף הפתח תקוואי של "תחנת לחם", להוסיף מאפים ללא גלוטן. השירות הוא ללא מלצרים. הזמנה – קריאה (כמו בארומה). אם חשקתם בעוגות מובחרות, אז המחירים נעים בין 40 (קרנץ שמרים) ל-150 ש"ח לפי הסוג והגודל. אייס קפה גדול אפשר לקנות ב-16 ש"ח, שגם כאן מדובר במחיר אטרקטיבי, לעומת לחמנינה, שנמצאת ממול במרכז רום.

תחנת לחם פתח תקווה על המפה

עוד ב-אוכל ובילויים

יזהר כהן שימי תבורי בשכונת שעריה פתח תקווה

צפו: מאות הגיעו לתימאנה בשעריה להופעה של יזהר כהן ושימי תבורי (וידאו)

עיריית פתח תקווה בשיתוף המתנ"ס בשכונה שבמזרח העיר ארגנה ערב בלתי נשכח עם שני אגדות הזמר התימני, שהראו שעוד לא נס ליחם. שיא הערב היה עם שירו אל כהן, א-ב-ני-בי, שזכה באירוויזיון לפני 46 שנים, אבל עד עכשיו הוא גורם, גם למבוגרים שהיו שם, לקום מהכסא. אל הבמה הוזמנו שתי תושבות כזמרות ליווי – והן לא ביישו את השכונה. ראש העיר גרינברג הגיע אף הוא ונשא דברים.

המשך קריאה »
וין אנד ויאנדה פתח תקווה VIN AND VIANDE פתח תקווה

המסעדה וחנות היין "וין אנד ויאנדה" פתחו רשמית בעמי ב.ס.ר סיטי פתח תקווה

אחרי כמעט שנתיים של תכנון והקמה, נפתח במתחם העסקים הגדול של העיר (בבניין C, רחוב שחם 1), מקום בילוי עם קונספט מיוחד: למטה חנות בה תוכלו למצוא כ-400 סוגים של בקבוקי יין ולמעלה מסעדת גורמה, שמבטיחה בשורה קולינרית עם תפריט שף אווירה מיוחדת. הרעיון הוא פרי מוחו של היזם, רן דור-חי, בעלי הוויסקי בר מוזיאון בתל אביב, שמסר: "פונים לקהל שמעריך חווית בילוי ברמה גבוהה".

המשך קריאה »
מרלין פתח תקווה MERLIN

המסעדה הקווקזית מרלין (MERLIN) פתח תקווה – תיפתח ביום א' במקום ג'מס הישן

ביום ראשון, אחרי שלושה חודשים של הקמה, מסעדת השף, שברחוב לשם 7, תפתח את שעריה לקהל, עם קונספט שלא קיים כיום בעיר. מדובר במסעדת אווירה, על טהרת האוכל הקווקזי עם דגש על בשרים. הסועדים יהנו בכל ערב מסוג של חאפלה עם זמר אורח, שיעבור בין השולחנות וישיר בעיקר ישראלי וים-תיכוני עם מיקרופון נייד. בתפריט: מנות קווקזיות, כולל פלטת המלך עם בשרים איכותיים

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading