סביב חרושת השמועות לגבי זהותו של אותו איש ציבור, התקבל הדיווח לפיו הוא לא יוכל להיכנס לשערי משרדו לפחות ביומיים הקרובים (שלישי + רביעי). בנוסף, נאסר עליו להיפגש עם שלושת מקורביו, שעל פי החשד, גם הם מעורבים בביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים. גורמים עמם שוחחנו הקשורים לאותה עירייה, לא מודאגים: "בשנים האחרונות נסגרו תיקים דומים בזה אחר זה".
כזכור, לפי דיווח של המשטרה, חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433 עיכבו הבוקר (ב') את איש הציבור, יחד עם 3 ממקורביו, המעורבים על פי החשד, בביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים, סחיטה באיומים, שימוש לרעה בכוח המשרה, מתן שוחד וקשירת קשר לביצוע פשע.
חקירת המשטרה החלה לפני כשנה בעקבות תלונה לפיה איש הציבור דרש את פיטוריהם מעבודה, או הרחקה מתפקיד של מתנגדיו, או של בני משפחתם, והציב זאת כתנאי להעברת תקציבים למוסדות המעסיקים אותם ומתוקצבים על ידי הרשות. החקירה מלווה על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. על פי החשד, שלושת מקורביו של איש הציבור, חשודים כמי שפעלו בשליחותו, כדי לממש את רצונו וכוונותיו.
העבר מלמד, כי רוב ראשי רשויות והערים, שעוכבו, נחקרו ואף נשפטו, נסגר התיק נגדם ללא כלום. מגורמים עמם שוחחנו באותה עירייה, מקווים וגם בטוחים, שזה יהיה המצב גם במקרה הזה. בין ראשי העירים, שנסגרו מולם תיקים בשנים האחרונות: ישראל זינגר (רמת גן), חיים אביטן (חדרה), בני ביטון (דימונה), מוטי ששון (חולון), חיים צורי (קריית מוצקין), ניסים מלכה (קריית שמונה), ז'קי סבג (נהריה) ומרים פיירברג (נתניה).
ברוב המקרים, מדובר היה בפרשות דומות, של "תן וקח", שהיו מספיק חמורים בעיני המשטרה, כדי להתחיל בהליך נגדם. "המקרה הזה, דומה לכל אותם מקרים בהם רודפים אחרי ראשי הערים ובסוף התיקים וההליכים נגדם, נסגרים בזה אחר זה", מסר לנו גורם בעירייה המדוברת. "זאת תופעה של השנים האחרונות ורואים את זה גם כאן".
נזכיר לאותו גורם כי ישנם גם ראשי ערים שיצאו אשמים ושילמו על כך, כמו: צבי בר (רמת גן) ואיתמר שמעוני (אשקלון), שנכנסו בשנים האחרונות לכלא. "זהו יום עצוב לכולם מכל הקצוות" מסר לנו מקורב למתלונן. "זה לא משמח לגור בעיר שבה מתנהלת לפי החשד מערכת של נטילת פרנסה של אנשים, רק בשל הבעת דעה דמוקרטית".