החברה, שעוסקת באיסוף, ניתוח והנגשת מידע באמצעות רחפנים אוטומטיים, חוותה לאחרונה קשיים עסקיים כשנרשמה לחובתה הנושאת הערת עסק חי בדוחות טנגרמו הפסדים משמעותיים מיום הקמתה. את שנת 2021 סיימה איירובוטיקס עם הכנסות של כ-3.2 מיליון דולר בלבד והפסד של כ-19 מיליון דולר ומאז הקמתה נגרמו לה הפסדים של כ-141 מיליון דולר.
חברת איירובוטיקס, שמשרדיה הראשיים נמצאים ברח' מודיעין בסגולה פתח תקווה, נחשבת לאחת מהחברות פורצות הדרך בעולם הרחפנים ומעסיקה כ-100 עובדים בעיר. לפי הדיווח, היא חתמה לאחרונה על הסכם הבנות למכירת לחברת "אונדס הולדינגס (Ondas Holdings), שנסחרת בנאסד"ק. העסקה מתבצעת במניות לפי יחס המרה של כ-0.168 מניות אונדס עבור כל מניית איירובוטיקס.
אחרי שגייסה לפי 240 מיליון ד' בשיא והונפקה ב-31 מיליון ד', ערכה המסחרי של החברה דעך ונראה כי לא היה מנוס ממכירתה לענקית הרחפנים מארצות הברית. חברת אונדס הודיעה כי רכש החברה הישראלית מפתח תקווה, יסייע להאצת הפיתוח בחברת "אמריקן רובוטיקס", שבבעלותה ותרחיב את היקף היישומים של מוצרי החברה.
איירובוטיקס, שנוסדה בשנת 2014 על ידי רן קראוס, מנכ"ל החברה ומאיר קליינר, סמנכ"ל מחקר ופיתוח, פיתחה במהלך שנותיה את מערכת "איירובוטיקס אופטימוס", שהיא פלטפורמת רחפן המיועדת למשימות של ביטחון המולדת, לשימושים תעשייתיים ולפרוייקטים של עיר חכמה. עד ספטמבר 2017 גייסה החברה כ-61 מיליון דולר. לחברה יש פעילות שיווק בארה"ב, ישראל, סינגפור ואיחוד האמירויות.
למרות הפרמיה הנדיבה, בהתחשב לשוויה הנוכחי של איירובוטיקס, מדובר על שווי הנמוך ביותר מחצי ביחס לשוויה בהנפקה בתל אביב בספטמבר 2021. החברה גייסה 21 מיליון שקל לפי שווי של 100 מיליון שקל, לאחר שבאוגוסט 2021, נאלצה לוותר על הנפקה בשל היעדר ביקושים. ב-2018, החברה גייסה הון פרטי לפי שווי של מעל 750 מיליון שקל.
"הצעת הרכישה של איירובוטיקס תספק טכניקות אסטרטגיות עסקיות לחברת האם ולשתי החברות הבנות", מסר אריק בריק, יו"ר חברת ONDAS. "הרכישה עשויה לפתוח שווקים מחדשים ולשפר את יכולותינו לספק ללקוחותינו פתרונות על בסיס עולמי. קלינר ציין כי איירובוטיקס שמחה להצטרף למשפחת אונדס, "שהוכיחה מנהיגות בשוק בפיתוח מוצרי אלחוט וטכנולוגיות תעשייתיות אוטומטיות. השיתוף יעניק לאיירובוטיקס הזדמנויות להתרחבות בעולם, בעיקר בארה"ב".