מתחם גיסין Giss-in

סקירה: במתחם החדש Giss-in אם המושבות נערכים לפתיחה כוללת. מי פתח ומי בדרך?

מרכז האוכל המדובר של העיר, צובר תאוצה ומביקור במקום היום עולה, כי כל העסקים נמצאים בשלב כזה או אחר לקראת הפתיחה, או שכבר פתחו את שעריהם לקהל הלקוחות. בחנויות ובמסעדות עובדים במרץ, מתקינים שלטים, מחברים לחשמל ועושים הכנות אחרונות לקראת פתיחה רשמית. מי שאמורים לתת את האות לפתיחה הוא "זד מרקט" – שוק האיכרים הישראלי הענק, שמכוון לצאת לדרך כבר החודש.

לפני פחות מ-3 חודשים חשפנו בפניכם את רשימת המותגים והעסקים, שבדרך לאכלס את Giss-In (מתחם גיסין אם המושבות), כשהכל היה רק על הנייר. היום, כל מי שעובר במקום (ויש המונים כאלה), כבר יכול לראות הרבה יותר מניצנים של מרכז מסחרי בסגנון שלא הכרנו בעיר. מספר עסקים כבר נפתחו, אבל כולם  מצפים לבאזז המשמעותי כשהכל ייפתח.

אז מי כבר פתח?

B-Fresh (בי פרש, או ביפרש)

מותג השייקים הישראלי, היווה הלכה למעשה את הסיפתח של המתחם, שפתח את הסניף הפתח תקוואי לפני כחודש. הדוכן צבר הרבה מעריצים צעירים, בעיקר תושבי השכונה, שתופסים דרינק טעים (ולפעמים גם בריא) בשעות הצהרים. מתושבי השכונה נשמעו לא מעט תלונות על המחירים (24 ש"ח על השייק הכי קטן. טוב, ככה זה גם בכל עשרות הסניפים של הרשת), אבל עדיין פותחים את הכיס והסניף זוכה להצלחה בפתיחה.

בית הפנקייק המקורי פתח תקווה

בדיוק לפני ארבעה שבועות ביקרנו ביום הפתיחה ועדיין יש באזז בשכונות סביב המקום. בשעות רבות על פני היום (בעיקר בשעות אחה"צ ובשבתות), המקום זוכה לתפוסה מלאה, שלא לדבר על תורים בכניסה (גם את זה ראינו). מגיעים לשם בעיקר בני נוער, משפחות עם ילדים תושבי השכונה. גם כאן יש תלונות (צפויות) על כאבים בכיס, אבל בסניף לא מודאגים (כל עוד מלא). 

בית הפנקייק פתח תקווה בשעות העומס
בית הפנקייק פתח תקווה בשעות העומס

 פיצוחי המושבה

מותג הפיצוחים הותיק והמוכר בפתח תקווה, בבעלות שרון שוהי, העביר מערבה את משכנו החדש מ"מרכז הגורמה" בבן דרור (כ-500 מטרים משם) ופתח סניף משודרג במקום היותר אסטרטגי של Giss-in. החנות פתחה את שעריה לפני מספר ימים והלקוחות הקבועים (בין אם הם באו לקחת חבילה, או להצטייד בגרעינים), שמחים לגלות מקום מעוצב, דנדש ומטופח. בחנות בונים על הפתיחה של כל המתחם, מה שאמור להביא לקוחות חדשים.

פיצוחי המושבה פתח תקווה
הסניף המשודרג של פיצוחי המושבה ב-Giss-in

אניס (Anise)

טרנד סגנון החיים הבריא לא פסח גם על מתחם Giss-in עם פתיחתו של הסניף הפתח תקוואי השני של רשת חנויות הטבע הותיקה (1994), לה כ-50 סניפים ברחבי הארץ. החנות, שנמצאת בדופן המערבי הצדדי מביקור במקום, מחכה ללקוחות חובבי הבריאות של פתח תקווה, שזכו לסניף נוסף לזה שכבר קיים בכפר גנים. החנות נפתחה, בהשקה שקטה, לפני מספר ימים. למי שמתעניין – כבר יש מבצעים.

מי בדרך לפתיחה?

זד מרקט – שוק איכרים ישראלי

המותג המרכזי במתחם Giss-in כבר ממרק את הסחורה (וגם את הקופות) לתושבי השכונות (ולאלה שיבואו מרחוק), כשהכיוון זה לפתוח עוד החודש. פגשנו במקום את הבעלים אייל זכריה (שהוא גם מחזיק יותר מחצי מהבעלות על מתחם Giss-In) ואת שותפו צחי דוד, שוקדים בקדחנות על ההכנות האחרונות כדי להכין מקום, שאמור לספק "חוות קנייה אחרת", לדבריהם. 

הקצבים מירושלים

הסניף של הרשת, שנוסדה בירושלים (טוב, לא מפתיע), נמצאת בתוך מתחם ה-"זד מרקט". כל המקררים (וגם הקופות) כבר מחכים לסחורת הבשר המשובח, שניצה (מנהלת הסניף) מבטיחה שתגיע עם הפתיחה, שצפויה לקרות יחד עם זו של "זד מרקט". עדיין אין שלט, אבל התכונה היא רבה. בסניף מבטיחים לבשר מעושן, שעוד לא הכרנו. מחירים לא מפרסמים. בנתח קצבים ובמעדני גורמה יכולים להתחיל לדאוג? 

הקבצים מירושלים פתח תקווה - מחכים לבשר ב-Giss-In
הקבצים מירושלים פתח תקווה - מחכים לבשר ב-Giss-In

גוד פארם

בסניף של רשת מוצרי הפארם גוד פארם במתחם עדיין לא הביאו את הסחורה, אבל המדפים כבר מוכנים. הסניף ב-Giss-In, אמור להיות הסניף השלישי של הרשת בפתח תקווה (אחרי שניים במרכז העיר – ברוטשילד ובשטמפפר). ברשת, של רמי לוי (אלא מי), דוגלים במחירים נוחים, שאמורים להוות תחרות משמעותית לסניף הסופר פארם שממול (במרכז רום). 

קרייזי מיט

כשהגענו למקום פגשנו את אמיר שטורך, שבבעלותו גם הסניף השני בז'בוטינסקי (שגם הוא חדש), על פתיחתו דיווחנו לא מזמן. הסניף ב-Giss-in הוא צנוע יותר מזה שליד מתחם ב.ס.ר סיטי, אבל בונים על הלוקיישן מזיל הריר, לא פחות מהפיות הרעבים, שיחכו לטורטיות הבשר בסניף. השלט כבר נתלה, אבל הוא עוד לא מואר. מחכים לחשמל. פתיחה? רק עוד חודש.

פופולו פיצה

גם בפיצרייה היחידה במתחם מכינים את השלט ותפסנו אותם בביקור רגע לפני תלייה. פגשנו במקום את שי הבעלים, שסיפר לנו על הייחודיות של הרשת "פיצה משובחת על פי משקל". לרשת, שאינה מוכרת לפתח תקוואים (ובכלל), יש עוד שני סניפים (בחיפה ובהוד השרון). לדברי הבעלים, הפתיחה ממש קרובה ויהיה אפשר לטעום את הפיצה כבר ביום יומיים הקרובים. 

פיצה פופולו פתח תקווה - לפני הרמת השלט
פיצה פופולו פתח תקווה - לפני הרמת השלט

סבלנות, סבלנות

במתחם קיימים עוד שישה מותגים, שלפי הביקור, נמצאים די רחוק ממצב פתיחה. מדובר בשני מותגי הלחם ("לחם ארטיזן" ו-"תחנת לחם"), שמקווים לעשות מהפך בצריכת הלחם של תושבי השכונות, ג'ויה, המסעדה האיטלקית, שצפויה לקום על הדופן המזרחי, הסניף הפתח תקוואי של רשת הבשרים "עד העצם" ואופטיקה בורוכוב, המותג היחיד במתחם, שאינו קשור לאוכל. מי שעדיין חסר שלט, הוא הסניף הצפוי של "פלאפל בריבוע", שאמור לעבור מזרחה, לאחר שכבר נסגר בתחנות הדלק פז ("תחנת האצטדיון" בגיסין. 

עוד ב-אוכל ובילויים

בויה שווארמה פתח תקווה

בויה שווארמה פתח תקווה פתחו סניף בקריית אריה: צפו בתפריט והמחירים (וידאו)

המקום החדש נפתח רק לפני כשבועיים וכבר מושך אליו פיקים משמעותיים בשעות הצהרים, כשעשרות עובדי משרדים (בעיקר מהבניינים של "מגדל" הסמוכים) ועוברי אורח (כולל עינת שרוף) פוקדים את המקום ומחכים למנה שווארמה, שניצל, חזה עוף, פרגית, מעורב, קבב או מרגז בסגנון טריפוליטאי. הבעלים-שותף שי סעדה: "נעשה כל מה שצריך כדי לשמור על המומנטום של ההתחלה".

המשך קריאה »
ג'ונם פתח תקווה סגולה

המסעדה ג'ונם פתחה סניף חדש בסגולה פתח תקווה בהשקעה של 2 מיליון ש"ח

מסעדת האירועים של השף שלומי אליה, השיקה אתמול במתחם B-סנטר ברח' בן ציון גליס 30, את המקום החדש, שיכול להכיל בו זמנית כ-150 סועדים בשטח של כ-250 מ"ר. הקונספט הוא אוכל על טהרת הבישול הביתי. בצהרים סוג של מסעדה אותנטית ואנינת טעם ובשעות הערב המקום מארח בר/בת מצווה, שבת חתן, חינות, אירועי חברה – ועוד. בנוסף, מהמקום יוצאים ארוחות קייטרינג.

המשך קריאה »
פריצה במאפיית קציר חיטים

צפו: מאפיית קציר חיטים פתח תקווה נפרצה היום על ידי גנב יחיד (וידאו)

המאפייה הותיקה ברחוב בר כוכבא נפרצה היום על ידי פורץ, שטרם נלכד. מצלמות האבטחה קלטו את כל האירוע, כשבתחילה הפורץ עוד מתלבט כיצד לפרוץ ואז מטיח אבן בדלת בעוצמה ומצליח להיכנס. הוא ישר ניגש לקופה והוציא ממנה כסף. לאחר מכן שדד גנב את קופת הצדקה ובסוף אף הספיק לקחת עוגת גבינה. בינתיים טרם הוגשה תלונה למשטרה, אך בעלי העסק פרסמו את הצילומים לציבור.

המשך קריאה »
מפורק פתח תקווה שופ טיים

חדש בשופ טיים פתח תקווה: רשת הבשרים המפורקים "מפורק" פותחת סניף ראשון

ברשת, שהגיעה למתחם האוכל העמוס של העיר, ותפתח את המקום החדש היום ראשון, מבטיחים להביא קונספט מיוחד של בשר שמתפרק בתאווה לתוך החך. המסעדה החדשה מציעה תפריט של מנות המגיעות בבאנים או בפרנה, כשהבולטות הן עוף בחמאת בוטנים ואסאדו עם יין אדום. חצי מיליון ש"ח הושקעו. המסעדה מציעה לרגל הפתיחה הנחה של 20% על כל המנות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading