לא הרבה יודעים, אבל בפתח תקווה מתפתחת טכנולוגיה שיכולה לאפשר לנו לאכול שוקולדים ועוגיות ללא הפסקה, בלי חשבון ממה שזה יעשה לנו לבטן וללחץ הדם. כ-50 עובדים במשרדים הנמצאים בבית לקסוס ברח' שמשון, שוקדים על המפחית סוכר הבא הבא. גויסו כבר 30 מיליון דולר והיד נטויה. "מחפשים עובדים שאוהבים פודטק", מדגישה אפרת גולדברג, סמנכ"לית משאבי אנוש.
אם חשבתם שאפליקציה היא רק תוכנה שמותקנת על הטלפון או המחשב, אז ב"דומתוק", יש לה משמעות נוספת. את זה גילינו כשהגענו למשרדים התופסים כחצי קומה בבניין בו גם שוכנת חברת "אמן מחשבים". האפליקציות הן למעשה מוצרי מזון מתוקים כמו שוקולדים, עוגיות, דברי מאפה, סוכריות גומי ועוד. בעזרת הטכנולוגיה של דומתוק, מורידים מהם בין 30% ל-50% סוכר – בלי לפגוע בטעם.
צפו: ביקור במשרדי דומתוק
שירי רנות, סמנכ"לית שיווק "דו מתוק"
60 אחוז נשים, 40 אחוז גברים
הטכנולוגיה הפכה למוחשית כשטעמנו את השוקולדים – ובאמת – אין שום הבדל בטעם. החברה, שהוקמה ב-2014, על ידי ערן בניאל ואביו, פרופ׳ אברהם בניאל ז"ל, שנפטר לפני כחצי שנה, בגיל 103, והיה מחלוצי החוקרים של כימיה תעשייתית בישראל.
אז איך זה עובד? קצת הפוך על הפוך. מייצרים הפחתת סוכר על ידי סוכר. "אנחנו לוקחים סוכרוז רגיל, שאפשר לקנות בכל מכולת והופכים אותו למתוק יותר". מסבירה לירון ביתן, ראש צוות מחקר ופיתוח, אותה פגשנו במעבדה, ששוכנת בתוך המשרדים. "בעזרת הטכנולוגיה משאירים את הטעם, אבל מפחיתים את אחוז הסוכר על ידי זה ש'משדרים' למוח, שהוא נשאר באותה רמה".
גם אם לא הבנתם את ההסבר המלומד, קפיצת טעימות ל"דו מתוק" ותבינו על מה מדובר. בחברה מספרים לנו שלעתים תכופות, וגם בתקופת הקורונה, מגיעות למשרדים בפתח תקווה משלחות מחו"ל לטעום מהפלא. במשרדי החברה גילינו רוב נשי בולט לעין ולפי מה שמסרו לנו, מתוך 50 העובדים של "דו מתוק" – 60% נשים לעומת 40% גברים. מחזה די נדיר בחברות הטכנולוגיה וההייטק בפתח תקווה ובכלל.
העשייה מדברת
פודטק זו אולי תעשייה אחרת. מרגישים שהצוות מחובר מאוד למקום ובניגוד למשרדי הייטק אחרים אותם ביקרנו בעיר בתקופת הפוסט קורונה, ב"דומתוק" העבודה, בוודאי של המדענים, מחייבת לבוא למעבדות המשרד ולייצר את המוצרים. העבודה נעשית בעיקר באנגלית ולא רק משום שחלק מהצוות הם למעשה עולים חדשים, שקיבלו משרה מתוקה בארץ הקודש.
כמו כל חברות הטכנולוגיה, גם "דומתוק", נלחמת על גיוס עובדים טובים, אבל בניגוד לאחרות, היא צריכה להתמודד עם מעסיקים מתחרים – הן בתעשיית ההייטק והן בתעשיית הביוטק. "אנחנו מחפשים אנשים שיש להם אוריינטציה ועניין לעבוד בתעשיית הפוד-טק", אומרת אפרת גולדברג, סמנכ"לית משאבי האנוש של דומתוק. "יש במקום הזה עשייה מיוחדת שלא מוצאים בחברות הייטק. במקום הזה מייצרים דברים מוחשיים וגורם לאנשים להתחבר אלינו".
איך זה לעבוד מפתח תקווה?
"רוב העובדים שלנו אינם תושבי העיר", מציינת גולדברג. "חלק מגיעים מתל אביב. חלק מגיעים ממקומות מרוחקים מהצפון והדרום. למרות הדרישה להגיע למשרד, המרחק אינו מרתיע, היות ויש אלינו דרכי גישה נוחות והמיקום נגיש". בדומתוק מצפים שהרכבת הקלה הסמוכה, תקל על ההגעה עוד יותר.
ב"דומתוק" מתכוונים להתרחב לקראת סבב הגיוס השלישי והם מחפשים חיזוקים לכוח האדם בכל המשרות הנדרשות בפודטק, על מנת שיחזקו את מוצר הדגל של החברה – INCREDO – מפחית הסוכר, שעושה את כל ההבדל ועל הדרך יעזרו להגיע לעולם פחות שמן, בו אחד מכל שלושה ילדים סובל מהשמנת יתר.