הרשת, שמונה יותר מ-70 סניפים, מיקמה את הסניף החדש שלה בצנטרום העסקי של פתח תקווה בלוקיישן אסטרטגי. מאות אלפי שקלים הושקעו בחומוסייה, שמנסה למתג את עצמה יותר כמסעדה. כרגע בתקופת הרצה, אבל מצפים בכליון עיניים לחודשים הבאים בהם המתחם יתאכלס במאות בעלי עסקים ובעלי עסקים ואורחיהם. בעלי הסניף: "מחכים להמונים שיבואו לטעום את החומוס שלנו".
מתחם האוכל והקניות "דאן טאון" בב.ס.ר סיטי מתמרק לקראת פתיחת כל החנויות והמסעדות. כשקפצנו לבקר, גילינו שאחת מהמנות הראשונות שיוצאות מהמתחם, היא "חומוס אליהו", רשת החומוסיות הגדולה (והבעלים אף אומרים – "בעולם"), שהיא למעשה המוסד הקולינארי הראשון שנפתח ב"דאן טאון", שאמור להכיל עוד מסעדות רבות, שצפויות להאכיל את העובדים הרעבים והמבקרים במתחם.
צפו בביקור ביום הפתיחה של חומוס אליהו פתח תקווה
80 מ"ר, 35 סועדים בו זמנית
גודלו של הסניף, בו הושקעו לדברי הזכיינים, אלעד שטרית ומתן פירו, מאות אלפי שקלים, הוא כ-80 מ"ר בפנים ועוד מקום בחוץ, שאמור להכיל כ-15 שולחנות. ב"חמוס אליהו" פתח תקווה מציינים שהמסעדה יכולה להכיל כ-35 סועדים בו זמנית. כלומר, אם תהיה תפוסה מלאה של המסעדה בכל יום (ולכך הם מצפים כשייבנו הבניינים) – זה אומר מאות סועדים ביום.
ב"חומוס אליהו" כמובן בונים על ההזמנות באונליין (עוד מעט סוגרים עם תן ביס + וולט), לכל המפונקים שלא יהיה להם כוח לרדת מהמשרדים למטה, או כאלה שעובדים רחוק. להערכתם, כשהמסעדה תתבסס, חצי מההזמנות יהיו באונליין או טייקאווי. הם גם בונים על אוכלוסייה שתגיע לאכול חומוס שלא קשורה למתחם ב.ס.ר סיטי – כמו אלה מגולדן טאוורס שממול.
התחילו ביוקנעם והגיעו לפתח תקווה
כשביקרנו במקום, בדיוק סעדו שרוליק פינטו ואייל טל, מנהלי הרשת. הם סירבו להתראיין, אבל נראו שמחים ומאושרים לקראת ההשקה ואופטימיים מאוד לקראת ה"בוסט" שהולך להיות. הזמנה עסקית חומוס פול גרגרים ואפשר (בפה מלא), להגיד שהמנות בהחלט עמדו בסטנדרט ואף יותר והן חיפו על קצת קשיים בהזמנות ובמלצרות. (סולחים, חבלי לידה). בהקשר הזה, ציין שטרית כי למרות שהם בתקופת הרצה, "אנחנו קוראים לכל מי שרוצה לעבוד אצלנו – מלצרים, טבחים, מנהלי משמרות ועוד – להגיע להתרשמות".
למי שלא מכיר את ההסטוריה, נספר שהרשת נפתחה על ידי הבעלים "אליהו" (כך הוא ממותג באתר האינטרנט של הרשת) בשנת 2008 ביוקנעם, בדרך למסע אחר החומוס המושלם. החומוסייה הצליחה מאוד ולאחר עשור וחצי הפכה לרשת שמונה כ-70 סניפים בכל רחבי הארץ. ברשת מתגאים בחומרי הגלם המשובחים ובתוספת הטחינה הייחודית של אליהו, שמן זית ישראלי – מקומי ותבלינים ארומטיים שנשמרו בסוד.
עוד מקור לגאווה, לפי מנהלי הרשת, הם הסלטים, שלא רואים בכל חומוסייה מבחינת המגוון העשיר. אגב, אותם סלטים, נמכרים במבצע של 3 סלטים ב-50- שקלים בימי שישי: חומוס, טחינה, סחוג ירוק, חציל בטחינה, סלט פלפלים חריפים, סלק וגזר. שעות הפתיחה בימי חול הם 10:00 עד 19:00 ובימי שישי מ-9:00 עד 16:00. בשבת – סגורים.