נראה שהיוזמה של העירייה נחלה הצלחה יחסית, כשרבים ממחפשי העבודה לחופש הגדול, מצאו את מבוקשם, הודות לעשרות המעסיקים שהגיעו ליריד שהתקיים אמש, ביניהם נציגים של חנויות אופנה, מסעדות, מתחמי אטרקציות וקייטנות, מפעלים, חברות ביטוח ואפילו משטרת ישראל. חבל שהחלק השני של היריד, שהיה מיועד לבני 18 פלוס, נותר די שומם.
עיריית פתח תקווה, בשיתוף הקניון הגדול, הרימו יוזמה ראויה לציון, במיוחד בתקופה כזאת בה מעסיקים בתחומים רבים מחפשים בנרות ידיים עובדות. בחודשים האחרונים הגיעו לפתח תקווה NEWS עשרות פניות של מעסיקים (במיוחד כאלה שהם בעלי עסקים חדשים), שסיפרו על המצוקה שלהם בגיוס עובדים צעירים שרבים מהם מעדיפים להישאר בבית ולחיות על חשבון ההורים.
צפו בביקור ביריד התעסוקה לצעירים
הדרישה בתחום המסעדות גבוהה מתמיד
"בכל שנה אנחנו מנסים להביא את החיבור בין המעסיקים לעובדים צעירים בפתח תקווה – לרמה גבוהה יותר", מספר דרור, מנהל אגף מנהיגות לצעירים בעיריית פתח תקווה, בין מארגני היריד, הטוען כי יש כיום כ-27 אלף בני נוער בפתח תקווה, עיר ששליש מאוכלוסייתה היא גילאי 0 עד 18. "מחפשים למצוא את הדבר הבא שיכול להכשיר את הצעירים שלנו כדי לפתח אותם כאזרחים טובים יותר ותושבים טובים יותר בעיר שלנו".
כשהגענו ליריד גילינו מציאות אחרת, כשמאות (לפי ההערכות, 600) בני נוער הגיעו ליריד במטרה לחפש עבודה – ורובם גם נרשמו אצל המעסיקים הרבים, שהציבו דוכנים בהם סיפרו על העבודות והתפקידים המוצעים. "אנחנו מחפשים להגדיל את כוח האדם אפילו פי 2", סיפרה לנו יונית, מנהלת הסניף בכפר גנים של BIGA, רשת מסעדות המאפים. "הדרישה לכוח אדם אצלו ובכלל התחום המסעדנות היא גבוהה מתמיד".
לא דורשים ניסיון. לא דורשים תואר
לא רק מעסיקים של מסעדות היו ביריד. גם משטרת ישראל וחברות גדולות כמו חברת הביטוח AIG, או למשל מפעל "ניסטק", המייצר רכיבי אלקטרוניקה במפעלו שברחוב הסיבים. "הגענו ליריד, כי אנחנו תמיד מחפשים ידיים עובדות למפעל שלנו", מספרת נעמי, מנהלת משאבי האנוש במפעל, המעסיק כ-500 עובדים בפתח תקווה, רובם תושבי העיר. "אנחנו לא דורשים ניסיון או תואר. רק מחפשים אנשים שישתלבו אצלנו ויעבדו תוך כדי הכשרה".
לאחר החלק הראשון המוצלח של היריד, שפנה בעיקר לבני נוער תיכוניסטים המחפשים עבודה לחופש הגדול, החלק השני, שפנה לגילאים המבוגרים יותר של לפני ואחרי צבא, קצת אכזב. לא ראינו את אותה תכונה והתלהבות וכשעזבנו את המקום באיזור 8 בערב, רק מעטים הגיעו למתחם. יכול להיות שזאת שוב המוטיבציה הנמוכה בקרב אותם צעירים לצאת לעבוד, שעוד נגררת מתקופת הקורונה, או העובדה שהידיעה על קיום הרידי לא הגיעה אליהם מספיק.