חברת הלווינים הותיקה, שמשרדיה הראשיים נמצאים בקריית אריה, הציגה נתונים חיוביים לשלושת החודשים הראשונים של 2022. לפי הנתונים, רשמה הכנסות של 51.4 מיליון דולר והפסד תפעולי הנמוך ב-2.5 מיליון דולר, ביחס לרבעון המקביל אשתקד. המנכ"ל עדי צפדיה: "הנתונים מראים שאנו מצליחים להגדיל נתח שוק ולנצל הזדמנויות עסקיות בשווקי הקצה בהם אנו פועלים".
גילת תקשורת ולווינים, אחת מחברות הטכנולוגיה הבולטות והותיקות הפועלות מפתח תקווה, מאשררת היום את התחזית ל-2022 ומצפה להכנסות של בין 245 ל-265 מיליון דולר, אשר ישקפו צמיחה שנתית של בין 14% ל-23%. בניגוד לחברות הייטק אחרות, החוות האטה של צמיחה, התחזיות של גילת אופטימיות, בעיקר הודות לכניסת טכנולוגיית ה-G5, שמחייבת הקמת רשתות לווינים במסלול נמוך.
הגידול של 19% בהכנסות לעומת הרבעון הראשון של 2021, מלמד על חוזקה של החברה, שמצליחה לצמוח, למרות המלחמה באוקראינה, שגרמה לשיבושים בשרשרת העספקה של חומרי גלם ובעבודות של קבלני משנה. לפי הדיווח, הגידול בהכנסות נבע בעיקר מהעבודה שגילת הצליחה להכפיל את הכנסותיה של חטיבת הפתרונות המשולבים ל–14 מיליון דולר.
חטיבה זו פועלת בשיתוף פעולה עם חברת הבת האמריקאית וייבסטרים (Wavestream), שמייצרת ומפתחת מגברי תדר והספק, המאפשרים העלאת תקשורת רחבת פס ללוויינים מחוות אנטנות קרקעיות. וייבסטרים קיבלה הזמנת ענק, בגובה 50 מיליון דולר, מחברת OneWeb, המספקת אינטרנט לוויני המועבר בפס רחב לכל העולם באמצעות קבוצה של 648 לוויינים במסלול לווייני נמוך (LEO).
גילת, שהוקמה ב-1987 ומנייתה נסחרת בנאסד"ק ובבורסת תל אביב, מעסיקה במטה המרכזי בפתח תקווה כ-300 עובדים, המאכלסים 3 בניינים בפארק דניב (שם גם שוכן מטה של תנובה) ברח' יגיע כפיים 21. "אנו מרוצים מהתוצאות שלנו, המשקפות צמיחה מתמשכת בהכנסות ושיפור ב-EBITDA", מסר עדי צפדיה, מנכ"ל החברה. "הביצועים שלנו מראים כי אנו מצליחים להגדיל נתח שוק, ולנצל הזדמנויות עסקיות בשווקי הקצה בהם אנו פועלים".