רשת המסעדות האסיאתית הכשרה הותיקה בישראל מתכננת לפתוח את הסניף בקניון הכיכר החדש ברח' העצמאות בתחילת החודש הבא. עלות פתיחת הסניף: כמעט 2 מיליון ש"ח, שהושקעו בעיצוב ובציוד משוכלל. הרשת מותאמת לכל הקהלים ובמיוחד לדתי-לאומי של כפר גנים. ערן שם טוב, מנהל הרשת: "מכוונים לקהל המקומי ומהאיזור, שאוהב אוכל אסיאתי משובח וקולינריה ברמה גבוהה״
תנופת עסקי הקולינריה בפתח תקווה, לא פוסחת גם האוכל היפני. לאחר שכתבנו על המסעדות החדשות של שגב ("ניהון נובה") וניני צ'ו, בשורה נוספת לחובבי האוכל האסיאתי בעיר: מסעדת JAPAN JAPAN (ג'אפן ג'אפן), שמגדירה את עצמה כמסעדת שף הלכה למעשה, עם תפריט אקסקלוסיבי, שמכוון ישירות למי שאוהב אוכל יפני ומנות פיוז׳ן אסיאתיות.
המסעדה החדשה בפתח תקווה (רח' העצמאות 63), אמורה להיות הסניף ה-16 של הרשת, שנפתחה לפני כמעט שני עשורים (2004) עם הסניף הראשון בירושלים. מדובר ברשת מסעדות כשרה על טהרת התפריט האסיאתי ומתמקדת בעיקר באוכל יפני, אך גם בסיני ותאילנדי.
ערן שם טוב, מנהל הרשת, מציין כי הרשת נבדלת בחומרי הגלם היקרים והאיכותיים שלה בייבוא מיוחד ובהכנה במקום של אטריות ביצים (נודלס), לאיולים ורטבים משובחים שנעשים גם הם במסעדה וכמובן מתבססת על טהרת הדגים הטריים במנות הסושי.
"השקענו בסניף בפתח תקווה כמעט 2 מיליון ש"ח, במטרה לתת לאורחים שלנו חוויה קולינארית מיוחדת ואווירה טובה ליושבים במסעדה״, הוא מספר ומדגיש את העיצוב המיוחד שצפוי לקדם את באי המקום, המבוסס על שיש איטלקי ונגרות עץ שיובאה ממיאמי.
רשת ג'אפן ג'אפן מציעה תפריט רחב ומגוון יותר ממסעדות רשת אסיאותיות מקבילות כמו ג'פניקה וריבר, הכולל כ-80 מנות החל ממנות ראשונות כמו אגרול וסטייק טונה, דרך סלט סלמון, מרק ראמן, רייס נולדס מוקפץ, סאקה טריאקי, מגוון מנות סושי, ספיישלים כמו קרייזי רול וקומבינציות כמו ג'פאן ג'פאן ספיישל ב-256 ש"ח (48 יחידות) – המנה היקרה במסעדה. במסעדה גם אפשר למצוא מנות לא אסיאתיות כמו באן אסאדו, המבורגר ודג דניס.
גודל המסעדה החדשה הוא כ-200 מ"ר והיא צפויה לאכלס בו זמנית כ-120 סועדים והיא יחסית גדולה יותר מסניפים אחרים של הרשת. שעות הפתיחה צפויות להיות מ-11 בבוקר עד 11 בלילה בימי חול ועד השעה 15:00 בימי שישי. במוצ"ש המסעדה צפויה להיפתח מצאת השבת עד חצות. "המסעדה גם משלבת בר אלכוהולי מטורף שנבנה במיוחד למסעדה״ מוסיף שם טוב.
צוות המסעדה כולל שפים, טבחים, מגלגלים ומקפיצים ממוצא אסיאתי, אך לקראת הפתיחה, בג'פאן ג'פאן מחפשים עובדים טובים נוספים למטבח וגם מלצרים, שליחים ובעיקר מנהלי משמרת. "אנחנו מחפשים בעיקר עובדים יוצאי צבא עם נסיון בעולם המסעדות שרוצים לעבוד במקום חדש באווירה צעירה ודינמי ובשכר מתגמל מאוד״, מציין שם טוב.