בהלה לבשר הורגשה היום (ערב יום העצמאות) ברחבי העיר, כשאלפי קונים גדשו את חנויות האטליז והסופרים בפתח תקווה, במטרה להצטייד לפיקניקים ולמפגשי ה"על האש" המסורתיים, שיערכו הערב ומחר. ביקרנו ב"משק לגזיאל", "נתח קצבים", "אדום ירוק", "מעדני גורמה מבית טוב" ובמחלקת הבשר של "אושר עד", וחיפשנו את הבשר הכי יוקרתי (שהוא, מן הסתם, גם הכי יקר).
מהביקור, שנערך בסביבות השעה 12-13 בצהרים, למדנו שרבים מתושבי פתח תקווה הצטיידו בבשר טרי ליום העצמאות, כבר בימי ראשון-שני-שלישי של השבוע ולא חיכיו לרגע האחרון. יחד עם זאת, מצאנו תורים ארוכים של קונים במספר מוקדים. לדברי שלומי לגזיאל, מ"משק לגזיאל", הדרישה לבשר טוב ביום העצמאות, הגדילה את המכירות ביותר מ-100 אחוז, ביחס לסופ"ש רגיל.
צפו בביקור בחנויות הבשר בפתח תקווה - ערב יום העצמאות
את הביקור התחלנו בסניף "אדום-ירוק", שעל ציר רבין, סמוך למרכז יכין. במקום יש אטליז, השייך לרשת הבשר המוכרת "מעדני גורמה מבית טוב". למרבה הפתעתנו, החנות הייתה כמעט ריקה וההסבר של המוכרים הוא שעברנו את הפיק. אנחנו חושבים שרבים מחובבי הבשר בפתח תקווה פשוט מעדיפים לקנות אותו במקום שמוקדש כולו לאדום ופחות לירוק (ירקות).
משם, נסענו ל"דבר האמיתי", בסניף של "מעדני גורמה" ברח' בן דרור 4, מול מגרש האימונים של מכבי פתח תקווה, סמוך לאם המושבות החדשה ולשכונת נווה דקלים. שם חיכו בתור כמעט 20 קונים בו זמנית. הבשר היוקרתי ביותר שנמכר במקום הוא אנטריקוט טרי ומשובח (189 ש"ח לקילו). כשבבוקר ניסינו לקנות אותו אונליין, גילינו (ולא במפתיע), שחנות האונליין סגורה עד סיום החג, עקב הביקוש הגבוה בחנויות הרשת.
המשכנו לסגולה, שהייתה פקוקה יותר מתמיד. התחנה הראשונה הייתה הסניף של "נתח קצבים" ברח' הרב פינטו 19. גילינו שם תכונה של קהל גבוהה מהרגיל בהשוואה לימי שישי רגילים. עשרות קונים היו בחנות של הרשת, המונה 8 סניפים ברחבי הארץ, כשהסניף של פתח תקווה, הוא דווקא בין הקטנים יותר. מוצר הבשר היוקרתי ביותר שמצאנו שם היה פילה בקר משובח ב-249 ש"ח לקילו..
התחנה הלפני-אחרונה הייתה זו של "משק לגזיאל", חנות אטליז ותיקה, שפתחה את הסניף הפתח תקוואי של ב-2017 ומציעה בשר טרי ומשובח, הנחתך במקום. גם שם ביקרנו כבר אחרי ה"פיק" של מרבית הלקוחות, שהצטיידו בבשר מוקדם יותר השבוע. עובדי המקום התפנו לעשות על האש (בקטנה) וכיבדו אותנו בנתח פילה עסיסי. כששאלנו כמה עולה קילו טלה, הבנו שמדובר ביותר מ-400 ש"ח, אז הסתפקנו רק בצילום החיתוך של מעדן היוקרה.
לקינוח, ביקרנו במחלקת הבשר של "אושר עד" בסגולה. שם מצאנו המוני קונים, שחלקם גם הצטיידו לא רק ליום העצמאות, אלא גם לסוף השבוע הצמוד אליו. מעדנים יוקרתיים במיוחד לא מצאנו, בסופר שידוע בעממיות המוצרים והמחירים. למי שמסתפק בבשר משובח, אך במחיר צנוע, הוא יכול היה למצוא שם פילה במחיר 199 לקילו.