לפי העירייה, מדובר בפרויקט ראשון מסוגו במודל של בנייה דרך החברה לפיתוח תקווה ולא דרך יזם פרטי. בדרך זו, הכסף אמור להישאר בעירייה ובחברה, במטרה להפנותו לפעילויות נוספות לטובת התושבים, שאמורים להיות המרוויחים העיקריים מהקומבינה החיובית. המרכז יכלול 1500 מ"ר על 2 קומות: אחת מסחרית והשנייה תיועד לפעילות ציבורית-קהילתית.
שכונת נווה גן היא אחת מהשכונות המפותחות והמתפתחות בפתח תקווה. אמנם כמות הפרויקטים החדשים למגורים הצטמצמה יחסית ונותר שובל אולי אחרון, הפרויקט של קטה על גיסין בצפון השכונה – ועכשיו באמת הגיע הזמן להתמקד ברווחת התושבים של השכונה הצפופה, בה יש עשרות בניינים בני 20 קומות ומעלה (שבהערכה גסה, כל אחד מהם מכיל כ- 100 דיירים).
צפו בביקור במקום (23.2)
ביקרנו היום ברח' הדקל 9, שם הולך להיבנות הפרויקט. כיום בשטח אין בניין שנקרא הדקל 9, אבל יש במקום זה איזור חניה לא סלול (מעין חניון זמני), המשמש בעיקר את המבקרים של הדיירים (כי כמעט לכל הדיירים יש 2 חניות בטאבו). "אנחנו היינו מאוד בעד הפרויקט", אמר לנו אחד הדיירים. "מוכנים להתפשר על הרעש והבלאגן, כי הפרויקט הזה טוב וחשוב לנו".
בהודעת העירייה צוין שיתוף הפעולה המלא עם הדיירים, שאף השתתפו בסקר שקבע את תמהיל החנויות לפי רצון והעדפת התושבים, בו יהיו, בין היתר: סופר שכונתי, בית קפה וממכר מזון, גלידריה, פיצוציה וחנויות נוספות שישרתו את הציבור. בימים אלה מפורסם מכרז לחברה מבצעת. המבנה יהיה מוכן לאכלוס ופעילות בעוד כשנה וחצי.
פרויקטים נוספים במודל דומה - בתכנון
בפתח תקווה יש עשרות מרכזים מסחריים קטנים מסוג זה ונראה שזה בהחלט הולך לשרת את התושבים, שלא יידרשו ללכת לקניון אם המושבות, או לקניון הגדול בשביל הסידורים והאוכל הקטנים. בהקשר זה, צפוי להיבנות ברח' אסירי ציון, מרכז מסחרי נוסף, בהיקף דומה – אך שם עדיין לא דווח על תכנית או יזם.
"המודל העסקי והיזמי שבנינו להקמת המרכז המסחרי מביא לכך שכל הרווחים מהמיזם נשארים בעיר ויושקעו חזרה לפרויקטים עירוניים, לרווחת התושבים", מסר לירון גולדנברג, מנכ"ל החברה לפיתוח פתח תקווה. "אנו מתכננים פרויקטים נוספים במודל יזמי זה. אני שמח שהעיר פתח תקווה תהווה גם בנושא זה מודל לשאר הרשויות בישראל".