את זה עוד לא ראינו בפתח תקווה. הפרויקט של א.פ. נחום רוצה להתחרות על קהל יעד שמחפש את תל אביב בעיר שלנו וכדי להוכיח את זה, מה יותר מתאים ונכון להביא את להקת המתופפים במופע אומנותי משולב עם הריסת המתחם. הפרויקט אמור כמעט לשלש את מספר הדירות של הבניין הישן ולהעמידו על 37, שיתאכלסו ב-10 קומות מושקעות. חנן נחום: "נדל"ן זו גם אומנות".
בעידן בו פרויקטים של התחדשות עירונית בפתח תקווה צצים כפטריות אחרי הגשם (ולא רק בגלל שאנחנו לקראת מרץ), קשה מאוד לבלוט מהאחרים. חברת הנדל"ן א.פ. נחום, לקחה את האתגר צעד אחד קדימה והדגישה את הבולטות שלה בהשקת הריסה יוצאת דופן: להקת מיומנה הציגה מיצג ייחודי מסוגו, בו הרקדנים תופפו על פחי אשפה בקומה ה-2 של המגדל המיועד להריסה ומעבר לכביש צפו בהם היזמים, האדריכלים והדיירים.
צפו בכתבה של פתח תקווה NEWS TV
עוד שנתיים - כ-100 דיירים חדשים/ישנים
התחושה באירוע הייתה של תל אביב באם המושבות וזה המסר שרוצים לשדר בא.פ. נחום, יזמית הפרויקט, שבאמתחתה מספר רב של פרויקטים התחדשות עירונית בפתח תקווה. לדבריהם, חצי מהדירות בחזון איש 12 כבר נמכרו, חלקם לתושבי הבניין הישן וחלקם לתושבים שהגיעו מפתח תקווה או מערים אחרות. בתהליך האירוע הרס מנוף את הדופן הקדמי של הבניין, שאמור להתאכלס בעוד שנתיים בכ-100 דיירים חדשים וישנים.
"למרות שהיו לנו הרבה קשיים בדרך, הצלחנו תוך שנה וחצי לאשר ולהתחיל את הפרויקט", מספר חנן נחום, בעלים ומנכ"ל, א.פ. נחום. "עשינו זאת בזמן מאוד קצר יחסית. אני חייב להגיד שעיריית פתח תקווה והמחלקה ההנדסית מקדמות בצורה מהירה את הפרויקטים וזה תורם מאוד להתחדשות העירונית בפתח תקווה".
חברת א.פ. נחום היא מסוג חברות הנדל"ן המשפחתיות (ויש לא מעט כאלה שבונות בפתח תקווה), חנן הבן, למעשה החליף בניהול החברה את אביו המנוח ונראה שהוא עושה זאת בהצלחה רבה ולראייה, הפרויקטים הרבים שהיא מקדמת בפתח תקווה חוץ מחזון איש 12: בן דוד 16, ״לה מרקט״ במרקוס 12 והבניין ברחוב תשעים ושלוש 18, שבתהליכי בנייה ועוד 5 פרויקטים התחדשות עירונית שכבר מאוכלסים, בנוסף לעוד שבעה שכבר בתכנון.
מיומנה על הבוקר
חזון איש 12 בפתח תקווה הוא פרויקט תמ"א קלאסי מבחינת הדיל שלו. התמורה לנחומים היא 25 דירות שהם יוכלו למכור (המחירים מתחילים באיזור ה-2.5 מיליון), בהן 20 דירות 4 חדרים, ארבע דירות דופלקס ודירת גן. התמורה לדיירים היא דירה חדשה בת 4 חדרים בשטח של 94 מ"ר, מחסן, וחניה תת קרקעית. הדיירים יודעים שהיו צריכים להתפשר מעט על התמורה שיקבלו, בטח ביחס לפרויקטים תמ"א בגבעתיים, למשל.
"התחלנו למכור את הדירות בבניין לפני 4 חודשים", מספר מנהל השיווק של א.פ. נחום, מיכאל טפליצקי. "נכון להיום נמכרו יותר מ 50 אחוז מהדירות. גם אנשים מתעניינים, במיוחד כאלה שמחפשים יציאה נוחה מהעיר מכביש 40 ו- 10 דקות הליכה מהרכבת הקלה".
באירוע המושקע, נכחו כ-100 איש, שהגיעו ב-9 בבוקר ונהנו ממטעמים, שתייה, דיג'יי והגימיק-שוס – רקדנים/מתופפים של להקת מיומנה, בסוג של מופע משולב עם הריסת הבניין – והכל תוך כדי שהתנועה ברחוב הדי עמוס מתנהלת בשגרתיות של יום שלישי רגיל. לפי הערכות, עלות ההשקה עלתה עשרות אלפי שקלים. אם כבר משפחתיות – את האירוע הפיקה אשתו של חנן, לטיסיה נחום.
משאירים משהו לעשרות שנים
הדיירים עמם שוחחנו הביעו שביעות רצון מהתקדמות הפרויקט וגם מהתהליכים המואצים של ההיתרים והבנייה. הבניין אמור לעמוד בכל הסטנדרטים המודרניים של פרויקטים חדישים מסוג זה ויש גימוק – תאורת פס שתעבור בחלקי הבניין ותבליט אותו במיוחד בלילה.
"אחד מהאתגרים היה לבחור קבלן ועורך דין", אומרת אורית שליאק, ראש נציגות הדיירים. "לאחר מכן כמובן היה צריך לדאוג שהדיירים יקבלו תמורה שווה לפרויקט". צחי פוחס, דייר נוסף, ציין כי פרויקטים מהסוג הזה משנים את התדמית של פתח תקווה. "אנחנו מכירים את הבדיחות שפתח תקווה היא עיר של בתי קברות ובתי חולים", אמר בחיוך. "אבל יש פה סוג של מהפכת התחדשות, שמשנה את כל מה שחושבים על העיר".
יזמי חזון איש 12 הדגישו את שיתוף הפעולה הפורה שהם קיבלו מעיריית פתח תקווה בכל הקשור לזירוז הפרויקט במתן ההיתרים וקידום הנושא מול הדיירים. את הפרויקט מלווה האדריכלית איילת קורן, שגם היא מנוסה בפרויקטים של התחדשות עירונית בפתח תקווה. "משאירים פה משהו לעשרות שנים", אמרה. "חווית הפרויקט תישאר זמן רב מכל הבחינות".