מרכז העיר בשנים הקרובות, אמור להתנקז לציר ז'בוטינסקי, שבחסות הרכבת הקלה, שאמורה לחצות אותו, יהווה את הלב הפועם של פתח תקווה. בכוונת העירייה, לפתח איזור מעורב שימושים של מגורים ומסחר לצד בית החולים. בתכנית: 527 יחידות דיור, מגדל בן 41 קומות וחזית מסחרית מפותחת.
לאחר שנים של הזנחת האיזור, העירייה יוזמת תכנית מפורטת לקידום מתחם דנמרק והפיכתו למרכז עירוני תוסס ושוקק. כיום, המתחם מכיל בעיקר שטחי חניה, שטחים חקלאיים ומבנים ישנים, חלקם שייכים למעונות המתמחים של בילינסון. לפני כשבוע נדונה התכנית להפקדה בועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז. בעירייה בונים על אישור התכנית, שיכולה, כאמור לתרום רבות, לפיתוח האיזור כולו.
לפי התכנית, מתחם דנמרק, שחוצה אותו רחוב דנמרק, גובל בבית החולים בילינסון ממזרח ובדרך רבין ממערב, צפוי להפוך למתחם רחב ידיים, בו יהיו מבנים עם שימושים מעורבים של מגורים, מסחר, תעסוקה וציבור. מעיון בתכנית עולה כי תחנת הדלק הותיקה של בילינסון היא על הכוונת וצפויה להיהרס ובשטחה מתוכנן לקום מגדל מגורים בן 41 קומות, שגובהו מוטל בספק, היות סמיכותו למנחת המסוקים של בית החולים.
בעירייה מייעדים חלק מהתכנית לטובת מלון, שצפוי להיות המלון השני באיזור, לצד "פרימה הוטל", הסמוך לקניון הגדול, מעברו השני של ציר ז'בוטינסקי. אחת מהסיבות המרכזיות לפיתוח התכנית, הוא קו הרכבת הקלה, שאמור לעבור בבילינסון, שיוסיף בצורה משמעותית לאטרקטיביות של המתחם. בעירייה מקווים שהמתחם המפותח ימשוך אליו אוכלוסיה חזקה של אנשי הייטק ואנשי צוות רפואי של בית החולים.
לחצו להגדלה - ביקור במתחם היום (6.2.22)
לפי התכנית, איזור המגורים יכלול כ-50% דירות המוגדרות "קטנות" (3-4 חדרים), מה שמלמד על כיוון נכון של ללכת לקראת אוכלוסיה צעירה, שתייצר סביבה תוססת במתחם. התכנית מחלקת למעשה את המתחם לשלושה חלקים עיקריים, שייבנו בגבהים משתנים. סמוך לז'בוטינסקי תהיה הבניה הגבוהה יותר, ככל שנתקדם דרומה, הבניה תהיה נמוכה יותר ובחלק הדרומי צפויים להיבנות מבני הציבור.
"מתחם דנמרק נמצא במיקום מעולה ונגיש", ציין ראש העיר רמי גרינברג. "הוא סמוך לתחבורה הציבורית, לצירים מרכזיים (ברבין וז'בוטינסקי), לרכבת הקלה ולשבילי האופניים. פתח תקווה היא מטרופולין הנמצאת בצמיחה ופיתוח, חברות רבות מגיעות לעיר ובמקביל לכך עולה הביקוש למגורים באזור מתחם דנמרק".