בלי רעש תקשורתי, מוקם לו בימים אלה פרויקט חדש של חברת ההשקעות "אדגר", ממש לצד "מגדל אדגר" השייך לה, השוכן ברחוב אפעל בקרית אריה. חוץ משלט שמעיד על על הבנייה במקום, לא מצאנו כל פרסום על הפרויקט. לדברי גורמים בקבוצה עדיין אין צפי סיום לפרויקט וגם לא תאריך לאכלוס, היות ורק לא מזמן התקבלו היתרי בנייה. יצאנו לבדוק מה קורה בשטח.
רבים מתושבי פתח תקווה וגם אלה הנוסעים מדי יום בכביש 4, מכירים את "מגדל אדגר" הנמצא ברח' אפעל 35, מרחק נגיעה מהכביש המהיר. מדובר בבניין משרדים גבוה בן 21 קומות, בו נמצאים בין היתר המשרדים של "אדגר השקעות ופיתוח" וכן של חברות הביטוח "ביטוח ישיר" של איי.די.איי, לה יש מספר קומות בבניין. החידוש: כבר בשנים הקרובות צפוי לקום "תאום" למגדל זה, שאולי יסתיר את הנוף לחלק מהעובדים בבניין הסמוך.
צפו בביקור שערכנו במקום (18.1.22)
כשביקרנו במקום (17.1.22), העבודות התנהלו די בעצלתיים ולמעשה ראינו רק טרקטוריסט אחד בשטח, עוסק כנראה בדיפון הבור, במה שממבט ראשון, אמור להפוך לחניון התת קרקעי. "רק עכשיו קיבלו את התו אישור (מתן תוקף) תוכניות ויוצאים לדרך", אומר איתי קנטרוביץ, סמנכ"ל בחברה, המנהל את פעילותה בישראל. "קשה להעריך מתי יהיה תאריך סיום הבנייה. הועדה המחוזית אמנם אישרה את הפרויקט, אבל אנחנו כרגע בתהליכים של היתרי בנייה".
לפי המסמכים המופיעים באתר החברה, היא פועלת להגדלת זכויות הבניה בפרויקט מכ-20 אלף מ"ר ל-40 אלף מ"ר (שזה, לפי הערכה, מתורגם לכ-30 קומות מגדל). בחברה גם בונים על כך שיתוכנן גשר עילי, עליו יוכלו לחצות העוברים השווים מתחנת ה"קו האדום" בקריית אריה, היישר למתחם הפרויקט.
אפעל 35 יצמח לגובה?
קצת רקע: "אדגר השקעות ופיתוח" היא חברת בת של קבוצת "צור שמיר אחזקות", המתמקדת בהשקעות ואחזקות בתחומי הביטוח, פיננסים ונדל"ן מניב. החברה נסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובעלי השליטה הם משפחת שנידמן המחזיקים כ–70% ממניות החברה. חברת הבת הנדלניסטית, "אדגר השקעות ופיתוח", מתמחה בפיתוח והגדלת נכסים משרדיים באזורי פיתוח מרכזיים ונפרסת בארבעה מוקדים בעולם: ישראל, קנדה, בלגיה ופולין.
הפרויקטים הבולטים שלה בישראל, חוץ ממגדל אדגר בפתח תקווה: מגדל אדגר 360 ברח' השלושה בת"א, השחם 10 פתח תקווה, ז'בוטינסקי באופקים וברח' המלאכה בראש העין. לפי אתר החברה, היא מחזיקה לזכותה ב- 40 נכסים מניבים המוערכים בשווי של 225 מיליון שקלים.
הערכת השווי של החברה, קיבלה חיזוק משמעותי, לאחר השבחת הקרקע שעליה אמור לקום המגדל באפעל 33. יש לציין כי בכוונת החברה לשדרג את המגדל ה"ישן" באפעל 35 ואף קיבלה לפני כחצי שנה היתר להרחבתו מ-21 ל-38 קומות ומכ-20 אלף מ"ר משרדים לאיזור ה-45 אלף מ"ר משרדים.