קבוצת הנדל"ן המוכרת הודיעה הבוקר על כך כי היא מנהלת משא ומתן לשיתוף פעולה עם צד ג' בפרויקט פינוי-בינוי בשכונה הותיקה. על פי התכנון את המבנים הקיימים יחליפו כ-550 יחידות דיור נוספות זאת בנוסף ליותר מ-4000 מ"ר של מסחר ותעסוקה פלוס שטח ציבורי של כ-1200 מ"ר. יציאתו של הפרויקט לפועל עדיין מוטלת בספק.
תנופת הפיתוח של פתח תקווה סוחפת אחריה גם כרישי נדל"ן, שלא נוהגים בדרך לכוון את יעדם מחוץ לגבולות תל אביב, הרצליה, רמת גן וגבעתיים. הפוטנציאל המסחרי הטמון בהתחדשות העירונית שעוברת על פתח תקווה, כפי שדיווחנו לפני כשבועיים, לא נעלמה מעיני חברת הבת של חג'ג' "קבוצת חג'ג' התחדשות עירונית", כשהיעד הראשוני הוא שכונת עמישב במזרח העיר.
תוספת צפויה של 1500 תושבים
לפי הפרסום, מדובר בשטח של כ-44 דונם הכולל היום ג-200 יחידות דיור ב-8 בניינים. בחברה מעריכים שבמסגרת הפרויקט ניתן יהיה להוסיף עוד כ-560 יחידות דיור (כלומר תוספת מוערכת של כ-1500 תושבים), זאת בנוסף לכ-4300 שטחי מסחר וכ-1200 מ"ר של שטחים לטובת הציבור.
קבוצת חג'ג' היא חברה ציבורית ומניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב. היא נמצאת בשליטתם של האחים יצחק (צחי) ועידו חג'ג' – המוכר יותר מהשניים. בין הפרויקטים הגדולים של הקבוצה: מגדלי הארבעה, מגדלי הצעירים, מגדלי תל אביב ומגדל מאייר – כולם בתל אביב. במידה והפרויקט בעמישב ייצא לפעול, הוא עתיד להיות פרויקט הדגל של הקבוצה בפתח תקווה.
הדרך עוד רחוקה למימוש הפרויקט
קבוצת חג'ג' סירבה למסור לעת עתה מי החברה איתה היא מנהלת את המשא ומתן לשיתוף הפעולה, אך ציינה כי בכוונתה לחלוק באופן שווה את הבעלות על הפרויקט וכן את המימון והבטוחות שיידרשו. לפי הדיווח, ההסכם כולל זכות סירוב ראשונה וזכות הצטרפות והתחייבות של קבוצת חג'ג' התחדשות עירונית להיות אחראית על שיווק הפרויקט בתמורה לאחוזים ממכירות הדירות.
יש לציין כי התממשות הפרויקט מותנה בהכרזה של מנהל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ואישור תב"ע מתאימה על ידי הועדה המחוזית. תהליך זה כשלעצמו יכול להימשך מספר שנים. לזה כמובן יש להוסיף את הצורך בהסכמת הדיירים וכמובן הוצאת היתרי בנייה מתאימים ועמידה בדרישות שיציבו הרשויות.