העלייה בתחלואה יחד עם המחסור בבדיקות הביתיות, חייב רבים מתושבי העיר להגיע להיבדק במספר (יחסית מצומצם) של מתחמים המיועדים לכך בפתח תקווה. אחד מהם הוא זה שבתחילת רח' רבי מסעוד פינטו, שם השתרך תור, שמנה בשלב מסוים לפי הערכה יותר מ-100 נבדקים. נבדק: "אני מחכה כבר מ-8 בבוקר והשעה 9:45. נאלצתי לדחות פגישת עבודה מ-9:00".
אם חשבנו שתור בדיקות ה"דרייב-אין" המוכר במתחם אצטדיון "שלמה ביטוח", הוא גיהנום תורי בדיקות הקורונה של פתח תקווה, היום (ראשון, 9.1) גילו תושבים רבים כי יכול להיות שיש תור גרוע מזה. התמונות הרבות שרצו ויראלית ברשתות החברתיות של תושבי העיר, המחישו את המצב בצורה טובה ביותר. הנחמה: המצב בפתח תקווה לא שונה מזה שבערים מרכזיות אחרות.
7 מתחמים ציבוריים על 300 אלף תושבים
בעקבות דרישות בתי הספר ומקומות עבודה רבים לבדיקת אנטיגן מוסדית שלילית למחוסנים, לאור חוסר האמינות של הבדיקות הביתיות, נדרשו אלפי תושבים העיר להגיע למתחמים ספורים בלבד: סירקין ("מתחם הספורטק"), הרב פינטו מסעוד ("אולם המכבים") ומגשימים ("עמדת המטייל), נווה עוז, קניון "כיכר העיר", קניון "גנים" ובקניון הגדול. בנוסף לזה לכל קופת חולים יש מתחם משלה בעיר – אך זה עדיין לא מספיק לעיר בת כמעט 300 אלף תושבים.
מספר המתחמים המצומצם יצר עומס אדיר בשעות הבוקר. מיותר לציין שמעבר לבזבוז הזמן, העצבים והתסכול – התור הוא סכנת הדבקה משל עצמה – היות ורבים לא שמרו על מרחק של 2 מטרים. לא ברור מדוע התושבים לא היו חכמים מספיק לעשות את הבדיקות האלה במהלכו של יום השישי. אולי הסידורים האחרים היו דחופים יותר.
אותו תסכול ניכר ברשתות החברתיות ובקבוצות הוואצאפ השכונתיות, שם תושבים רבים התלוננו על הזמן המבוזבז, שבאופן ישיר ועקיף משפיע על הפעילות העסקית של עובדים, עצמאיים, בעלי עסקים ועסקים בפתח תקווה. "בסופו של דבר – זמן הוא כסף", אמר לנו אחד התשובים. "כולם מפסידים מהתורים הארוכים. זאת בעיה ברמה המדינית, שחייבת להסתיים מהר ככל הניתן".
מהציטוטים הנבחרים ברשתות החברתיות ובוואצאפ:
- "אני עכשיו בפינטו וזה בערך צעד אחד לדקה" (נועה, אם המושבות)
- "בקניון חיכינו מרבע לשמונה. עכשיו נכנסים והתור הוא פי 2" (רעות, אם המושבות)
- "וואי לפחות המתנה של שעתיים" (אופירה, אם המושבות)
- "לאיזה מתחום להגיע? מרגישה כמו רולטה רוסית" (יפעת, אם המושבות)
כולנו מקווים שמחר (יום ב, 10.1), התורים יתקצרו באופן משמעותי, כדי שלא נבזבז עוד זמן מיותר, משאב מוגבל, שנחוץ לכולנו.
תגובת עיריית פתח תקווה:
העירייה פועלת להרחבת הפריסה עבור קופות החולים ומקצה מתחמים עירוניים ככל שנדרש, כפי שהיה לאורך המשבר. בין היתר, העירייה מאפשרת את פעילות מוקדי החיסונים במתנ"ס שערים, בטיפת החלב ברח' החמישה ועוד. לצד זאת, העירייה פועלת באופן דומה גם להרחבת היצע הבדיקות. גורמי הרשות בקשר תמידי עם קופות החולים כדי למצוא מתחמים עירוניים שמהם הקופות יפעלו למתן חיסונים ובדיקות. יחד עם זאת יש להבין כי בסופו של דבר ההקצאה לערים נקבעת ע"י משרד הבריאות."
קרדיט לצילום: יאיר צדוק