הסוכנות לעסקים קטנים-בינוניים של משרד הכלכלה והתעשייה, פרסמה היום (א') מדד בו דורגו 75 הרשויות בהן מספר העסקים הגדול ביותר. מהמדד עולה את מה שכולנו מרגישים בשטח: פתח תקווה היא עיר שכדאי לעשות בה ביזנס. גרינברג: "חברות רבות זיהו את הפוטנציאל הטמון בעיר".
לפי הטבלה שפורסמה על ידי הסוכנות (זו הפעם ה-5), פתח תקווה קפצה בשנה האחרונה מהמקום ה-6 למקום ה-2, כעיר הידידותית ביותר לעסקים קטנים-בינוניים, שנייה רק לאשדוד, שזכתבה במקום ה-1, זו השנה השלישית ברציפות.
המדד העיקרי - שביעות רצון מהרשות המקומית
המדד מתעדכן פעם בשנה ומתייחס לארבעה פרמטרים עיקריים: שביעות הרצון של העסקים מהרשות המקומית (55%), נגישות וידידותיות למכרזים (15%), נגישות למידע (10%) וכמובן תשלומי הארנונה (15%).
באמצעות פרמטרים אלה, הסוכנות לעסקים קטנים-בינוניים מבקשת לבחון את רמת הידידותיות של הרשות המקומית לעסקים הנמצאים בעירה, בהתייחס לגודלה של הרשות.
במסגרת הכנת המדד, התייחסה הסוכנות גם לפעולות שננקטו על ידי הרשות המקומית לטובת העסקים בתקופת הקורונה והמידע שהונגש עבורם באתר האינטרנט של הרשות. בנוסף, הסקר בחן היבטים כמו קידום העסקים, פיקוח ואכיפה, גביית תשלומים (כמו דמי שילוט) ושירותים אחרים שהרשות מעניקה לעסקים.
"חברות רבות זיהו את הפוטנציאל של פתח תקווה"
לדברי שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי, הקורונה הדגישה את חשיבותו של השלטון המקומי בכל הקשור להיבט העסקי של העיר. "ראינו כי רשויות שפעלו ועודדו את קידום העסקים הקטנים ומצאו פתרונות יצירתיים עבורם, הפכו לממשק השלטוני הראשון עבורם".
ראש העיר, רמי גרינברג, גם הוא התייחס לסקר וציין כי בשנים האחרונות עיריית פתח תקווה משקיעה רבות כדי להעצים את אזורי העסקים ולקלוט חברות גדולות בעיר, לצד טיפוח העסקים הקטנים והבינוניים.
"כניסת החברות והעסקים מרחיבה את היצע מקומות העבודה בתחומי העיר וכן מגדילה את ההכנסות המופנות לטובת המשך ההשקעה בתושבים", אמר. "חברות רבות זיהו את הפוטנציאל הטמון בפתח תקווה, שבא לידי ביטוי, בין היתר, במהפכה התחבורתית שאנחנו מקדמים".