מתחם GISS-IN פתח תקווה ברח' גיסין

בעלי עסקים ב-Giss-In מתוסכלים מהפתיחה המתעכבת. היזמים: המתחם ייפתח בעוד כחודשיים

עשרות אלפי האנשים והמכוניות שעוברים מדי יום ברח' גיסין הסואן שואלים את עצמם מתי המתחם האטרקטיבי ייפתח לציבור, בשעה שהוא עומד שבועות ארוכים ריק, למרות שעבודות הבניה הסתיימו מזמן. בעלי העסקים מצפים לפתיחה, כשבינתיים הם ניזוקים כלכלית. היזמים: "מחכים לחיבור של חברת חשמל".

מתחם Giss-In המסקרן באם המושבות הוא אטרקציה מסחרית, שאמורה (תרתי-משמע) להשביע את רעבונם של תושבי פתח תקווה בכלל, ותושבי השכונות הסמוכות בפרט, המשתוקקים למקום בילוי המבוסס בעיקר על עסקים מתחום המזון והמסעדנות.

צפו: מה קורה במתחם היום?

כפי שדיווחנו בעבר, המתחם, שלפי התכנון המקורי היה אמור להיפתח כבר בספטמבר 2020, סובל מעיכובים, בירוקרטיים בעיקרם ועדיין מחכה לאישור טופס 4, שיאפשר את הכניסה של העסקים אליו. אחד מהעסקים המתוכננים לפעול במתחם הוא הסניף הפתח תקוואי הראשון של רשת B-FRESH (בי פרש), המוכרת משקאות בריאות טבעיים (שייקים).

"כשחתמנו ב-2020 על חוזה הזכיינות, נאמר לנו על ידי הרשת שהפתיחה צפויה ביוני 21 ומאז היא נדחתה עוד 3 פעמים – וגם עכשיו איננו בטוחים מתי היא תקרה", אמר לפתח תקווה NEWS, תושב אם המושבות, אילן שאשא, שבנו אמור לנהל את הסניף המקומי של הרשת. "לצורך כך, לקחנו הלוואות והתחייבויות – אבל לצערנו אנחנו תלויים באוויר ואין לנו עדיין תאריך יעד לפתיחה".

"חיבור המתחם לחברת החשמל יתבצע בימים הקרובים"

לדברי שאשא, הגורמים המעורבים בפרויקט לא מספקים לבעלי העסקים את התשובות הנדרשות והם נופלים בין הכיסאות. "משהו לא מתחבר בין הגורמים – היזם, העיריה, חברת חשמל, מכבי אש, הוא אומר בתסכול. "ראש העיר הפנה אותנו למהנדס העיר, איך עדיין לא קיבלנו תשובות. זה הגיע למצב שהרשת הציעה לנו החזר של כספי ההשקעה, אבל אחרי שחיכינו שנתיים – כמובן שנחכה עוד כמה חודשים. אנחנו על המסלול ורוצים כבר לפתוח".

לדברי העיריה, המתחם כבר קיבל את כל האישורים הקשורים אליה ולה כבר אין צד בעיכוב. מחברת "רושו הנדסה ויזמות", המייצגים את "גיסין-סנטר", החברה שבבעלותה הפרויקט, נמסר כי הפתיחה צפויה בפברואר-מרץ 22 והסיבה לעיכוב היא התלות בחיבור לחשמל. "חיבור המתחם לחברת חשמל אמור להתבצע בימים הקרובים", נמסר. "לאחר מכן נאשר את תוכניות העסקים – טרם התחלת העבודות בעסקים עצמם". 

כך המתחם נראה כיום: החנויות עוד לא התחילו להיבנות

משיחות שקיימנו עם עסקים נוספים הצפויים להיכנס ל-Giss-In, עולה כי העיכוב דווקא עובד לטובתם. שרון מ"פיצוחי המושבה" מצפה בקוצר רוח לכניסה ותולה תקוות רבות במתחם. "שוק האוכל שאמור להיפתח במתחם, יהיה אטרקטיבי לכל התושבים וצפויה תנועה ערה, בטח בפתיחה. יש לי סבלנות ודווקא מתאים לי להיכנס אחרי העמוס הצפוי של ט"ו בשבט", אמר.

מחברת חשמל טרם נמסרה תגובה.

עוד ב-אוכל ובילויים

בויה שווארמה פתח תקווה

בויה שווארמה פתח תקווה פתחו סניף בקריית אריה: צפו בתפריט והמחירים (וידאו)

המקום החדש נפתח רק לפני כשבועיים וכבר מושך אליו פיקים משמעותיים בשעות הצהרים, כשעשרות עובדי משרדים (בעיקר מהבניינים של "מגדל" הסמוכים) ועוברי אורח (כולל עינת שרוף) פוקדים את המקום ומחכים למנה שווארמה, שניצל, חזה עוף, פרגית, מעורב, קבב או מרגז בסגנון טריפוליטאי. הבעלים-שותף שי סעדה: "נעשה כל מה שצריך כדי לשמור על המומנטום של ההתחלה".

המשך קריאה »
ג'ונם פתח תקווה סגולה

המסעדה ג'ונם פתחה סניף חדש בסגולה פתח תקווה בהשקעה של 2 מיליון ש"ח

מסעדת האירועים של השף שלומי אליה, השיקה אתמול במתחם B-סנטר ברח' בן ציון גליס 30, את המקום החדש, שיכול להכיל בו זמנית כ-150 סועדים בשטח של כ-250 מ"ר. הקונספט הוא אוכל על טהרת הבישול הביתי. בצהרים סוג של מסעדה אותנטית ואנינת טעם ובשעות הערב המקום מארח בר/בת מצווה, שבת חתן, חינות, אירועי חברה – ועוד. בנוסף, מהמקום יוצאים ארוחות קייטרינג.

המשך קריאה »
פריצה במאפיית קציר חיטים

צפו: מאפיית קציר חיטים פתח תקווה נפרצה היום על ידי גנב יחיד (וידאו)

המאפייה הותיקה ברחוב בר כוכבא נפרצה היום על ידי פורץ, שטרם נלכד. מצלמות האבטחה קלטו את כל האירוע, כשבתחילה הפורץ עוד מתלבט כיצד לפרוץ ואז מטיח אבן בדלת בעוצמה ומצליח להיכנס. הוא ישר ניגש לקופה והוציא ממנה כסף. לאחר מכן שדד גנב את קופת הצדקה ובסוף אף הספיק לקחת עוגת גבינה. בינתיים טרם הוגשה תלונה למשטרה, אך בעלי העסק פרסמו את הצילומים לציבור.

המשך קריאה »
מפורק פתח תקווה שופ טיים

חדש בשופ טיים פתח תקווה: רשת הבשרים המפורקים "מפורק" פותחת סניף ראשון

ברשת, שהגיעה למתחם האוכל העמוס של העיר, ותפתח את המקום החדש היום ראשון, מבטיחים להביא קונספט מיוחד של בשר שמתפרק בתאווה לתוך החך. המסעדה החדשה מציעה תפריט של מנות המגיעות בבאנים או בפרנה, כשהבולטות הן עוף בחמאת בוטנים ואסאדו עם יין אדום. חצי מיליון ש"ח הושקעו. המסעדה מציעה לרגל הפתיחה הנחה של 20% על כל המנות.

המשך קריאה »

השאירו פרטים וקבלו עדכונים שותפים על תכנים שעולים לאתר

Loading