אחרי שלושה וחצי חודשים של תכנון והקמה, הפתח תקוואים יכולים סופסוף להרגיש (וגם לטעום) ניחוח של הוואי במלאבס. זהו הסניף השני של הרשת, שאחרי ההצלחה בשרונה תל אביב, החליטו השותפים בר זלצמן, עמית סידי ואיתי זרביב (השף) – לפתוח במתחם העסקים והמסחר הכי גדול בעיר. "הגענו למקום עם הרבה עסקי מזון – אבל אין אחד כמו שלנו. אנחנו מציעים משהו חדש ומסקרן", אמר זלצמן.
בפתח תקווה יש עשרות רבות של מסעדות מסוגים שונים ובטעמים שונים – אבל מסעדה הוואינית, יש רק אחת – והיא נפתחה היום (7.4) במתחם עמי ב.ס.ר סיטי, לאחר שדיווחנו לכם עליה (ראשונים) בסוף דצמבר 2024. המסעדה החדשה נפתחה במקום סניף של רשת הגלידריות "גלידה סיציליאנית", במטרה שהפעם, המיקום האטרקטיבי יצדיק את עצמו וייצר הצלחה קולינארית – וגם מסחרית.
צפו בביקור ב-ALOHA (אלוהה) פתח תקווה (מתוך טיקטוק פתח תקווה NEWS)
"אוכל שמתאים לעובדי המשרדים"
בר זלצמן מייסד, בעלים שותף ומנכ"ל ALOHA, יחד עם חבריו לצוות עמית סידי (מייסד שותף, שאחראי גם על השירות וחווית הלקוח) ואיתי זרביב (מייסד שותף, אבל אולי עם התפקיד הכי חשוב – השף של המסעדה!) – כבר עסקו היום בקדחתנות בתפעול המקום, במטרה להשביע את הבטן וגם את הרצון של הלקוחות הרעבים והסקרנים הרבים, שהגיעו בצהרים לפתיחה.
"אחת מהסיבות המרכזיות שפתחנו כאן – זו הדרישה של עובדי המשרדים לארוחת צהרים מזינה ובריאה כמו שיש אצלנו", אמר סידי לפתח תקווה NEWS, כשביקרנו במקום. "זה דומה למה שקורה בסניף שלנו בשרונה תל אביב. הרבה עובדי הייטק, שיודעים מה זה אוכל טוב באים אלינו לארוחת צהרים. יש אצלנו ייחודיות ומגוון שאין להם במקומות אחרים".

מה זה בעצם אוכל האוויני?
"זה סוג של הכלאה בין המטבח האמריקאי לאסיאתי עם דגש של פוקי בול. אין משהו דומה לזה בארץ. ALOHA היא הרוח ההוואינית ומשמעותה אהבה, חיבה חמלה, סימפטיה וחן – וזה בדיוק מבטא את החוויה הקולינארית שאנחנו מביאים לפתח תקווה. אנחנו מביאים איתנו את רוח השמחה, האירוח והאהבה דרך התרבות והמטבח ההוויאנים. אנחנו היינו הרבה בהוואי, דרך הגלישה ומשם היכרנו את המטבח של הוואי והבנו שאנחנו חייבים להביא את זה לארץ".

כמעט 5 כוכבים
זלצמן וחבריו פתחו את ALOHA תל אביב במתחם שרונה, עוד במאי 2022 – עדיין עמוק בתקופת הקורונה – ולמרות הקשיים, המסעדה צברה הרבה לקוחות קבועים ומזדמנים שנתנו פידבקים טובים על ALOHA, שהגיעה לציון מרשים של 4.9 כוכבים בגוגל – עם כמעט 300 ביקורות – רובן חיוביות וטובות מאוד. כנראה יש משהו מאחורי הבשורה – והבטן המקרקרת של רעבי פתח תקווה מתה לבדוק את זה.
אז מה בתפריט? מה אפשר למצוא ב- ALOHA פתח תקווה?
"קודם כל, את הגרסה ההוואינית לפאד קאפאו. הרבה אוהדים את ההמבורגר על פרייד רייס שלנו עם ביצת עין. הכלאה בין המטבח של האמריקאי לאסיאתי, אפשר למצוא במנת הפוקי בול עם עוף בסגנון KFC. יש לנו תפריט מגוון ועשיר. יהיה אחד לאחד כמו שבתל אביב". אנחנו אהבנו בעיקר את השמות האקזוטיים, שכבר עושים תיאבון, כמו: "שיואו איזה טונה", "קראנץ' הונולולו", "צ'וקה סטייק", "קואה פאי פאי".

השקעה של 1.5 מיליון ש"ח
ב-ALOHA רוצים שתרגישו שאתם בהוואי, אפילו כשאתם בפתח תקווה. הקשר להוואי שלהם חזק מאוד, קודם כל מהכיוון של הגלישה. עמית השותף, ממש חי שם מספר שנים. חשוב להם לחבר את קהל הלקוחות ל"וויב" של הוואי ולכן הם אפילו מבטיחים הגרלות ללקוחות המסעדה – שיכללו פרס של טיסה להוואי. "בחרנו את עמי ב.ס.ר סיטי כי זה מקום יפהפה – בלב של פתח תקווה. מבטיחים שתרגישו אצלנו גם בהוואי", אמר זלצמן.
ב-ALOHA פתח תקווה השקיעו כ-1.5 מיליון ש"ח עם עיצוב מושקע כדי לעשות לפתח תקוואים מקום שכיף לשבת בו, לאכול ולהרגיש בהוואי. הכשרות תהיה כשרות רבנות רגילה והמקום יהיה סגור בערבי שישי ובימי שבת – כמו כל מתחם עמי ב.ס.ר סיטי. ב=המקום צפוי להיות פתוח בכל יום משעה 11:00 עד 22:00 בלילה. ביום שישי יהיה פתוח חצי יום. ב-ALOHA גם מתבססים על משלוחים, אבל כמובן שמים דגש גדול על חווית הלקוח – הכל כדי שתבואו לשבת אצלם. בקבוע.
גודל הסניף צפוי להיות כ-90 מ"ר בפנים, 50 מ"ר בחוץ. כ-20-30 יכולים לשבת ב-ALOHA פתח תקווה – בו זמנית. "המקום מתאים מאוד לאנשים שאוהבים אוכל בריא עם הערכה לחומרי גלם איכותיים", מציין זלצמן. "רשת אלוהה מגיעה לעיר הגדולה פתח תקווה על מנת להנגיש את האוכל ההוואיני ואת התרבות של הוואי לעובדי האזור ולתושבי פתח תקווה. אלוהה תכיר לכם את מנת הפוקי שכבשה את העולם, חומרי גלם טריים ואיכותיים הישר לארוחת הצהריים או הערב שלכם".
תפריט ALOHA (אלוהה) פתח תקווה
