
על הזכייה הקודמת במכרז, של חברת "מבט ראשון", דיווחנו (ראשונים) ביולי 2023, אז נכנסה החברה של מוקי גרוסברג, הבעלים והמנכ"ל – לעיר. "רואים בעיר פוטנציאל רב. יש לה DNA שמתאים לשילוט חוצות", אמר אז בתקווה גדולה. אלא שגרוסברג לא ממש הצליח לממש את הפוטנציאל, בעיקר בגלל שפרצה מלחמת ה-7 באוקטובר, שגרמה לקיפאון של כמה חודשים אצל מפרסמי שלטי החוצות בעיר.
אלא שהמכרז, שאמור היה להיות לשלוש שנים, הסתיים לפני הזמן, לאחר תביעה על סך של 6 מיליון ש"ח, שהגיש גרוסברג נגד עיריית פתח תקווה. "תבעתי אותם מכיוון שסמוך למועד תחילת הפעילות הודיעו לי שכל 19 השלטים בציר אם המושבות, צומת העיפרון ורח' ראשון לציון הולכים לרדת. ההחלטה הזאת, בניגוד לתנאי המכרז, גרמה לי נזקים והפסדים – בלי קשר למלחמה, שפרצה אחר כך".

לטענת גרוסברג, גם השלטים שלו ברחוב ירושלים, הורדו, בגלל עבודות התשתית הנרחבות המתבצעות בכביש 40. "עשינו סיורים בשטח ושאלתי אם ניתן לפרסם במקומות חלופיים", מספר גרוסברג. "לא רציתי לריב. רק שיתנו לי חלופות – אבל זה לא קרה. הגורם בעירייה מולו התנהלתי, מעיין אמודאי, ראש מינהל שפ"ע, התמהמה והתנהל בצורה מבישה. מרחו אותי. חשבו שהם תחת מכרז ויכולים לעשות מה שהם רוצים ושהזמן משחק לטובתם".
אז מה עשית?
"באיזשהו שלב כתבנו להם מכתב מעורך דין – והם התעלמו", משיב גרוסברג. "מעולם לא נתקלנו בהתנהלות כזאת. עבדנו עם 14 ערים ואף פעם לא קרה לנו. אחרי התביעה הם ביטלו את המכרז והפסיקו את ההתקשרות".

את הסכסוך של "מבט ראשון" עם עיריית פתח תקווה, ניצלה היטב חברת שלטי החוצות "זוהר חוצות, שגברה על "דיל טוב", שנפלה בעיקר על בעיות טכניות. כבר בתחילת החודש הקודם, החלה לתלות שלטים של מפרסמים שלה – אבל יש עוד לא מעט שלטים, חלקם במיקומים מרכזיים ביותר – שנותרו עדיין ללא מפרסם. "אנחנו מתמחרים את השלטים בעיקר לפי הלוקיישן שלהם", מסר לנו ליעד כהן, סמנכ"ל החברה.
"יש לנו סך הכל כ-500 שלטים קטנים ועוד 120 שלטים גדולים הפרוסים ברחבי העיר, חלקם בלוקיישנים שנחשבים 'פרימיום'", הוסיף כהן. "אנחנו פונים בעיקר למפרסמים רציניים וגדולים – שרוצים שטח פרסום קבוע לשנה בחבילה של כ-10 שלטים. בפתח תקווה יש כוח אדיר לפרסום שלטי חוצות, כי הוא תופס את העין של מאות אלפי אנשים ביום, שנוסעים בכבישי העיר".

צחוק הגורל הוא שגם "זוהר חוצות" נמצאת בסכסוך משפטי עם עיריית פתח תקווה, אבל במקרה הזה – היא בצד הנתבע, ממנו דורשת העירייה שלושה מיליון ש"ח. "מדובר באי הבנה כספית בזמן הקורונה", מסביר כהן. "הם אישרו לנו הנחה, אבל לא נתנו לנו לממש אותו. הם בעצמם עוד לא החליטו מה לעשות. מבחינתם הם לא משאירים חוב פתוח".
מעיריית פתח תקווה נמסר: ההחלטה בדבר ההתקשרות עם "זוהר חוצות", נתונה למחלקה המשפטית. תביעות הדדיות מול ספקי העירייה, הינם דבר שכיח ובמסגרת הכרזתם כזוכים – הכל נלקח בחשבון. העירייה אינה חורצת גורלות של ספקים גן כאשר קיימות תביעות הדדיות".