לפי התכנון, שהוצג אתמול (24.2) על ידי החברה הלאומית לתשתיות תחבורה, היא קיבלה את המלצות העירייה, הייתה ערה למאבק התושבים בעניין – והחליטה שלא לסגור את הצמתים, שמחברים בין הצד המזרחי של הכביש (שכונות יוספטל, קרית אלון, בלינסון, דדו, הדר גנים/עמישב, גני הדר) לבין המזרחי (שערייה, קרית חזני, קרית ספיר, אחדות, ארגוב). הפתרון: שיקוע וגשר. עדיין אין צפי לתחילת עבודות.
בכביש 40 עוברים מדי יום עשרות אלפי מכוניות, בעיקר של כאלה שגרים בשכונות שלצדו, או נהגים תושבי העיר, שעובדים מחוץ לפתח תקווה, לצד כאלו שגרים מחוץ לעיר – ומגיעים לעבוד בפתח תקווה (ויש הרבה מאוד כאלה). בשעות העומס, הפקקים בכביש הם בלתי נסבלים ולפעמים יש לעמוד דקות ארוכות בין צומת לצומת. יחד עם הבנייה הצפויה של שכונת סירקין (נוף ירקון) – ברור היה שיש צורך בשדרוג הכביש.

קרדיט: גרינברג וקדושים
על תכנית שדרוג כביש 40 יודעים תושבי פתח תקווה כבר מספר שנים. החשש של תושבי השכונות היה שהתוכנית תכפה עליהם את סגירת הצמתים – מה שהיה מנתק את הקישוריות שקיימת היום בין השכונות המזרחיות לאלה שנמצאות במערב לכביש. מדובר באוכלוסייה של שכונות, בהן לא לכל משפחה יש רכב – ופעמים רבות יש להן צורך לעבור מצד אחד של הכביש לצד השני.
התכנית המקורית של נתיבי ישראל הייתה לסגור את הצמתים לאורך כביש 40 – צומת חזן, צומת הושע וצומת שלמה. התושבים כעסו מאוד על התכנון הזה, מכיוון שמשמעותו הייתה סגירת רוב דרכי הגישה לשכונות, כשהדרך היחידה ליציאה תהיה דרך צומת סירקין ובכך תגרום לפקקי ענק בשעות העומס.
בעקבות כך, הם פתחו במאבק, אותו הוביל פעיל הציבור ותושב הדר גנים – ירון קדושים. העירייה, מצדה, בראשות רמי גרינברג, הפעילה לחץ על "נתיבי ישראל" להשאיר את הצמתים פתוחים. נקודת מפנה קרתה באוקטובר 2022, כשאדיב נקאש, חוקר מטעם מנהל התכנון במועצה הארצית לתכנון ובנייה, התייחס לתוכנית הכביש, וכתב כי הוא "שוקל להמליץ על קבלת חלק מטענות המשיגים ועל ביצוע מספר שינויים בתוכנית"

מטרת התכנית: הסדרה תחבורתית והפחתת עומס תנועה
כביש 40 הוא הכביש השני (אחרי כביש 90) באורכו בישראל ומשתרע על פני תוואי של 302 קילומטרים, מצומת קטורה בערבה ועד כפר סבא בלב השרון. בפרויקט זה מקדמת חברת נתיבי ישראל תכנית סטטוטורית כחלק מתכנית המתאר הארצית מספר 47. הפעילות תבוצע ממזרח לכביש 40 הקיים, באזור מחלף שעריה ועד המפגש עם כביש 40 בחציית מסילת הרכבת מצפון לצומת סגולה, על פני מקטע של כ-5 קילומטרים.
לפי נתיבי ישראל, מטרת התכנית היא סלילה של דרך ממוחלפת מזרחית לעיר פתח תקווה, על ידי הסדרת מפגש הדרכים 40/4713, 40/483, ו-40/40. הפרויקט נועד להסדרה תחבורתית והפחתת עומסי התנועה הבין עירוניים באזור. במסגרת התכנית מבטיחים בנתיבי ישראל גם הסדרה של נתיבי תחבורה ציבורית וסלילת שבילים ייעודיים להולכי רגל ורוכבי אופניים.

עיריית פתח תקווה מסרה כי "התכנון החדש שהותאם להמלצות העירייה, מרחיב את השיקוע לכביש 40 החדש – מכיוון דרום, לפני צומת הושע. בנוסף יתווספו שני חיבורים בין שעריה להדר גנים מעל כביש 40 ועוד פתרונות משמעותיים רבים". גרינברג: "העירייה תוודא את יישום התכנון החדש לכל אורך ההליך במוסדות התכנון, כדי שהצמתים חזן והושע יישארו בתפקוד הקיים והפיתוח המתוכנן ייטיב עם תושבי האזור בכל ההיבטים הנדרשים בדגש גם על בטיחות המרבית של כל המשתמשים בדרך".

גרינברג הוסיף כי "אין ספק שזו בשורה חשובה לעיר ולתשובי שכונות הדר גנים, עמישב, בלינסון, שעריה, דדו, קרית אלון בפרט". פעיל הציבור, קדושים, מסר: "תודה ענקית ענקית לכל חברי וחברות מטה המאבק.למעלה מ-80 איש ואשה ב-7 שכונות העיר. לכולם לא היה קל. כולם הקדישו המון זמן יקר. תודה לתושבים הרבים שתמכו ודחפו ועמדו מאחורינו, וגם מימנו את המאבק בכ-120 אלף ש"ח. רק ככה, באחדות, ביחד, אפשר לנצח הכל. יחד הפכנו רע לטוב, חורבן לפריחה".

פעיל הציבור, קדושים, מסר: "תודה ענקית ענקית לכל חברי וחברות מטה המאבק. למעלה מ-80 איש ואשה ב-7 שכונות העיר. לכולם לא היה קל. כולם הקדישו המון זמן יקר. תודה לתושבים הרבים שתמכו ודחפו ועמדו מאחורינו, וגם מימנו את המאבק בכ-120 אלף ש"ח. רק ככה, באחדות, ביחד, אפשר לנצח הכל. יחד הפכנו רע לטוב, חורבן לפריחה".