משבר הקורונה גרם להרבה אנשים "לשנות כיוון" בחיים ולמצוא את הייעוד האמתי שלהם. אחד מהאנשים האלו הוא בראל, בעלי מסעדת "מלכונא", מסעדת החומוס החדשה שברחוב מוטה גור 9.
בראל, חייל משוחרר אשר שירת במשטרה צבאית, פתח את חומוס "מלכונא" משום שכבר מגיל צעיר היה לו חיבור מיוחד לאוכל. מלבד החיבה הזו, בראל בן ה-21 הוא בעל חוש עסקי מפותח: הוא הבין שלאחר המשבר הכלכלי תהיה דרישה למסעדה אשר מוכרת אוכל במחיר השווה לכל כיס. "רציתי לספק לאנשים אוכל ביתי, טרי, עממי, פשוט ומזין" סיפר לנו בראל. "אוכל שאפשר לאכול על הדרך באמצע יום עבודה, בלי להתבאס על המחיר".
כל לקוח הוא מלכונא
הערך המנחה את בראל וצוות העובדים של חומוסיית "מלכונא" הוא שכל אדם שנכנס למסעדה צריך לקבל את מה שהוא אוהב, רוצה וצריך. "משמעות השם מלכונא היא "המלך שלנו", ואצלנו במסעדה כל לקוח הוא מלכונא". במסעדה קיימות מנות מגוונות המותאמות לקהלים ספציפיים: יש מנות ילדים, מנות בשריות, מנות דיאטטיות וכן מנה מיוחדת לספורטאים הנקראת "סלט מלכונא".
"סלט מלכונא הוא סלט מיוחד וטעים מאוד, והלקוחות עפים עליו. הוא מכיל את כל אבות המזון- יש בו מבחר של ירקות, ביצה, חציל קלוי, טחינה ובעיקר- המון אהבה". כמה מיוחד הוא סלט מלכונא? שמענו שאחת המתמודדות ב"נינג'ה ישראל", ספורטאית כמובן, מזמינה אותו כמעט כל יום. "אנחנו קשובים ללקוחות כל הזמן. אם יש דרישה למנה- אנו נוסיף אותה לתפריט. אנו רוצים שאנשים יבואו כל יום, וכל יום יהיה להם מגוון של מנות לבחור מהן. אנחנו מתכננים לשדרג ולהוסיף מנות בהתאם לדרישות של הלקוחות שלנו, בלי לשנות את הצביון המקורי שלנו, כמובן. יש לנו כבר לקוחות שמגיעים כל יום מהמשרדים בסביבה".
חומוס מלכונא, מוטה גור 9, בניין B (מול קניון עופר)