החל מסוף פברואר, בעוד כחודשיים, לרעבים של פתח תקווה תהיה אופציה קולינארית מעניינת ואקזוטית עם תפריט מעורר תיאבון, על טהרת המטבח מהוואי, עם מגוון מנות מוקפצות על ווק, עם שמות כמו: "שיואו איזה טונה" "קראנץ' הונולולו", "צ'וקה סטייק", "קואה פאי פאי" – ועוד. "אנחנו נביא לפתח תקווה משהו מיוחד – הכלאה בין המטבח האמריקאי לאסיאתי – עם דגש על הפוקי בול", מבטיח בר זלצמן, בעלים שותף ומנכ"ל.
לפני כחודש דיווחנו לכם על סגירתה של גלידריה סיציליאנית במתחם העסקים והמסחר הגדול בפתח תקווה – עמי ב.ס.ר סיטי. למרות שהגלידה קיבלה פידבקים טובים מאוד, היא כנראה לא התאימה ללוקיישן, שעסקי האוכל שלו מתבססים בעיקר בשעות היום על עובדי המשרדים הרבים בב.ס.ר סיטי (מעל 70% תפוסה – כ-10,000 עובדים ומבקרים ביום) – שרעבים לארוחת צהרים טובה ופחות לגלידה. אז כאן בדיוק נכנסת רשת ALOHA, שבטוחה ביכולתה להביא את ההצלחה של הסניף התל אביב בשרונה (SARONA) לפתח תקווה.
"בטוחים שנשחזר את ההצלחה גם בפתח תקווה"
"אנחנו רואים הרבה דמיון בין שרונה לסניף שאנחנו הולכים לפתוח בעמי ב.ס.ר סיטי. גם מבחינת האווירה, הוייב, והסביבה המשרדית. בטוחים לשחזר את ההצלחה גם בפ"ת", אמר לפתח תקווה NEWS, בר זלצמן מייסד, בעלים שותף ומנכ"ל ALOHA. זלצמן מריץ את מותג האוכל מהוואי, יחד עם חבריו לצוות עמית סידי (מייסד שותף, שאחראי גם על השירות וחווית הלקוח) ואיתי זרביב (מייסד שותף, אבל אולי אם התפקיד הכי חשוב – השף של המסעדה).
רק לפני שלושה ימים נתלה השלט וכבר הוא עורר הרבה סקרנות בקרב הרעבים של פתח תקווה, במיוחד אלה שמחפשים ארוחת צהרים בב.ס.ר סיטי. "אנחנו מתכננים לפתוח את המקום לקראת סוף פברואר", מבטיח זלצמן. "בחרנו בפתח תקווה כי היא עיר מתפתחת וחזקה. הקונספט יהיה כמו הקונספט של הסניף בתל אביב – אחד לאחד. ראינו שיש דרישה לזה בפתח תקווה – לאוכל הוואיני מקורי".
מה זה בעצם אוכל האוויני?
"זה סוג של הכלאה בין המטבח האמריקאי לאסיאתי עם דגש של פוקי בול. אין משהו דומה לזה בארץ. ALOHA היא הרוח ההוואינית ומשמעותה אהבה, חיבה חמלה, סימפטיה וחן – וזה בדיוק מבטא את החוויה הקולינארית שאנחנו מביאים לפתח תקווה. אנחנו מביאים איתנו את רוח השמחה, האירוח והאהבה דרך התרבות והמטבח ההוויאנים. אנחנו היינו הרבה בהוואי, דרך הגלישה ומשם היכרנו את המטבח של הוואי והבנו שאנחנו חייבים להביא את זה לארץ".
"פוקי בול עם עוף בסגנון KFC"
זלצמן וחבריו פתחו את ALOHA תל אביב במתחם שרונה, עוד במאי 2022 – עדיין עמוק בתקופת הקורונה – ולמרות הקשיים, המסעדה צברה הרבה לקוחות קבועים ומזדמנים שנתנו פידבקים טובים על ALOHA, שהגיעה לציון מרשים של 4.9 כוכבים בגוגל – עם כמעט 300 ביקורות – רובן חיוביות וטובות מאוד. כנראה יש משהו מאחורי הבשורה – והבטן המקרקרת של רעבי פתח תקווה מתה לבדוק את זה.
אז מה בתפריט? מה יהיה אפשר למצוא ב- ALOHA פתח תקווה?
"קודם כל, את הגרסה ההוואינית לפאד קאפאו. הרבה אוהדים את ההמבורגר על פרייד רייס שלנו עם ביצת עין. הכלאה בין המטבח של האמריקאי לאסיאתי, אפשר למצוא במנת הפוקי בול עם עוף בסגנון KFC. יש לנו תפריט מגוון ועשיר. יהיה אחד לאחד כמו שבתל אביב". אנחנו אהבנו בעיקר את השמות האקזוטיים, שכבר עושים תיאבון, כמו: "שיואו איזה טונה", "קראנץ' הונולולו", "צ'וקה סטייק", "קואה פאי פאי".
1.5 מיליון ש"ח על הכף בקערה
זלצמן וחבריו רוצים שתרגישו שאתם בהוואי, אפילו כשאתם בפתח תקווה. הקשר להוואי שלהם חזק מאוד, קודם כל מהכיוון של הגלישה. עמית השותף, ממש חי שם מספר שנים. חשוב להם לחבר את קהל הלקוחות ל"וויב" של הוואי ולכן הם אפילו מבטיחים הגרלות ללקוחות המסעדה – שיכללו פרס של טיסה להוואי. "בחרנו את עמי ב.ס.ר סיטי כי זה מקום יפהפה – בלב של פתח תקווה. מבטיחים שתרגישו אצלנו גם בהוואי", אמר זלצמן.
ב-ALOHA פתח תקווה הולכים להשקיע כ-1.5 מיליון ש"ח עם עיצוב מושקע כדי לעשות לפתח תקוואים מקום שכיף לשבת בו, לאכול ולהרגיש בהוואי. הכשרות תהיה כשרות רבנות רגילה והמקום יהיה סגור בערבי שישי ובימי שבת – כל מתחם עמי ב.ס.ר סיטי. במקום צפוי להיות פתוח בכל יום משעה 11:00 עד 22:00 בלילה. ביום שישי יהיה פתוח חצי יום. ב-ALOHA גם מתבססים על משלוחים, אבל כמובן שמים דגש גדול על חווית הלקוח – הכל כדי שתבואו לשבת אצלם. בקבוע.
90 מ"ר בפנים, 50 מ"ר בחוץ. 20-30 סועדים
גודל הסניף צפוי להיות כ-90 מ"ר בפנים, 50 מ"ר בחוץ. כ-20-30 יכולים לשבת ב-ALOHA פתח תקווה – בו זמנית. "המקום מתאים מאוד לעסקיות", מציין זלצמן. "רשת אלוהה מגיעה לעיר הגדולה פתח תקווה על מנת להנגיש את האוכל ההויאני ואת התרבות של הוואי לעובדי האזור ולתושבי פתח תקווה. אלוהה תכיר לכם את מנת הפוקי שכבשה את העולם, חומרי גלם טריים ואיכותיים הישר לארוחת הצהריים או הערב שלכם".
בביקורת מסעדות של MAKO אהבו את האפשרות להזמין בה קערות מובנות מראש או קערה בהרכבה עצמית: "כל אחת מהקערות המובנות משלבת באופן מיטבי בין קר וחם, קריספי ונימוח, פרשי ומנחם, כי בניגוד להרבה פוקי בר אחרים, באלוהה לא מסתפקים במוצרים קרים חתוכים מראש, אלא יש פלאנצ'ה ופס חם, וטבחים שעומדים מאחורי אנשי השירות ומטגנים, מקפיצים או מבשלים את המרכיבים שנדרשים למנה", נכתב.
מחפשים עובדים
"מה שעוד יש באלוהה ואינו מובן מאליו", כתבו ב-MAKO. "הוא מבחר של רטבים מושקעים – לא מה שאנחנו רגילים לקבל בקופסית פלסטיק זעירה אלא שילובים מקוריים של 4-5 מרכיבים בכל רוטב. הסיבה היא שאת התפריט של אלוהה בנה שף בשם אוהד דוקס (פו סושי), והיום מנהל את המקום השף זרביב. רק קחו בחשבון, בשעות הצהריים אי אפשר להתקרב לדוכן הזה מרוב שהוא עמוס".
בינתיים באלוהה פתח תקווה עוסקים בהכנות קדחניות לפתיחת הסניף הפתח תקוואי בעוד כחודשיים. על הזכוכית כבר נתלה שלט של חיפוש עובדים. "בנוסף להכל, אלוהה מחפשת עובדים לסניף החדש בפתח תקווה וישמחו לצרף אליהם עובדים חרוצים שרוצים להיות חלק מהאוהנה".