אלו"ט, האגודה הלאומית לאוטיסטים, קרן אתנה להעצמת מורים בישראל, יחד עם עיריית פתח תקווה חברו שלשום, יום ההתרמה הארצי לאוטיזם, למיזם המיוחד, בבית הספר השש-שנתי באם המושבות. המיזם נועד להנגיש לציבור את האופן בו חווים ילדים ובוגרים אוטיסטים את העולם. במיזם ניתן להכיר חלק מהיכולות הייחודיות של אנשים על הרצף, לצד האתגרים שלהם בסביבה.
איך חווה אדם עם אוטיזם את העולם? עד היום נעשו ניסיונות רבים להמחיש מה עובר על ילדים ואנשים על הרצף. מיזם החוויה האוטיסטית שהושק בבית ספר רימון פתח תקווה, הוא מרחב למידה טכנולוגי-חינוכי ראשון מסוגו, המתבסס על הטכנולוגיה של מעבדת הדמיון (כיתת העתיד) של קרן אתנה, המספקת חוויה אימרסיבית (אופפת) באמצעות מציאות מדומה ולמידה אינטראקטיבית.
המיזם נבנה ע"י קרן אתנה והחטיבה לפיתוח ידע באלו"ט ובשיתוף עם קבוצת אנשים מהמגוון האוטיסטי שלקחו חלק בחשיבה, בתכנון וביצירת חלק מהתכנים המועלים במיזם. באלו"ט מאמינים שהיכרות מאפשרת הפחתת סטיגמות, הבנה והכללה. הנגשת החוויה האוטיסטית באמצעות היחידה האימרסיבית] תשמש ככלי עזר נוסף להכשרת סטודנטים במקצועות פרא-רפואיים, מורים וגננות בחינוך מיוחד ובני משפחות, שבאים במגע יומיומי עם ילדים ובוגרים מהמגוון האוטיסטי.
המבקרים במיזם יידרשו לבצע משימה שדורשת מהם יכולות ריכוז או סריקה. באמצעות ההדמיה הם יוכלו לחוש מה היתרון של יכולת מיקוד גבוהה, בדומה ליכולת הקיימת אצל רבים מהאוטיסטים. זאת לצד החוויה במצבים מרובי גירויים של קולות, רעש ותנועה היכולים לדמות אתגרים בהתמודדות עם עומס חושי. כל התכנים מוצגים באמצעי למידה חדשניים ואינטראקטיביים.
המיזם הושק במעבדת הדמיון הממוקמת בבית הספר השש-שנתי 'רמון' בפתח תקווה, במעמד סגנית ראש העיר פתח תקווה וראש מנהל חינוך – אנה נבות, אורי בן ארי מייסד ונשיא קרן אתנה, רונית שוסל, סמנכ"לית ומנהלת חטיבת הידע, הדרכה והמחקר באלו"ט, ליזה רכס מנהלת החטיבה, לימור רייזפוס מנהלת השש שנתי, הצוות החינוכי, הורים ותלמידים.
אלו"ט היא העמותה המובילה בתחום האוטיזם בישראל כבר 50 שנה. העמותה מתמחה בטיפול וקידום ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי ובני משפחותיהם, בכל רמות התמיכה ובכל הארץ , החל מרגע האבחון ועד 120. העמותה מטפלת בילדים ב- 12 אלוטפים, 188 גני תקשורת, 19 בתים לחיים ו- 15 מרכזי לימוד ותעסוקה. מעסיקה כ- 2400 עובדים ועוד אלפי מתנדבים מהארץ ומחו"ל.