לפי התכנון, כבר בעוד שלושה חודשים, השוק של פתח תקווה, יהנה משני עסקי אוכל חדשים, מתוך 11, שצפויים לקום במסגרת תנאי המכרז בו זכתה חברת פוד-טראקים מובילה. העסקים יקומו במקום באסטות שסגורות כרגע, כחלק ממהלך שאמור להחיות את אופציות האוכל בשוק ולתת לו גם חיים בשעות החשיכה. החומוסייה תייצר את החומוס באמצעות מכונה חדשנית מול עיני הלקוח.
השוק של פתח תקווה הולך לשנות בקרוב את פניו ולהפוך לא רק למקום בו עושים קניות, אלא גם כזה שיש בו מקומות לבלות ולמלא את הבטן, דומה למהפך שעבר עם השנים שוק מחנה יהודה בירושלים. מי שמוביל את התכנון זו החברה לפיתוח פתח תקווה (החלפ"ת), דיווחה היום על כך שנסגר המכרז להקמת עסקי אוכל בשוק, שבמרכז העיר.
גם: פיצה, פסטה, מלבי ושייקים
מי שזכה במכרז זו חברה מובילה (שביקשה להישאר כרגע בעילום שם), המתמחה בייבוא, ייצור ושדרוג פוד טראקים ועגלות מזון, אותם היא משכירה ל-48 עסקים ברחבי הארץ, כשהיא מכרה מעל ל-400. במסגרת תנאי המכרז היא תפעיל את כל מערך ההסעדה החדש שיהיה בשוק פתח תקווה, במטרה להפוך אותו מתחם קולינרי, ששווה להגיע במיוחד אליו ולמשוך אליו צעירים ותושבים גם משכונות מרוחקות – ולא רק ממרכז העיר.
"התכנון הוא לפתוח חומוסייה ופאב כבר עוד שלושה חודשים", מציינים בחברה. "אחרי זה, בהדרגה, כל כמה שבועות להקים עסקי אוכל עם תמהיל מגוון, שיכלול דוכני פיצה, פסטה, מלבי, כנאפה, שייקים – ועוד. בכל בית אוכל כזה יהיו גם מקומות ישיבה, מה שיהפוך את השוק למקום בילוי, ששווה להגיע אליו במיוחד בשביל האוכל". יש לציין כי כרגע יש עסקי אוכל בשוק, אך הם פועלים בצורה לא מסודרת ואין גוף שמפקח ומפעיל אותם – היוזמה של החלפ"ת אמורה לשדרג את הנושא באופן משמעותי.
בכוונת החברה להתחיל בקרוב בקמפיין גיוס מפעילים ובעלי עסקים במטרה למלא את כל 11 העסקים, לפי תנאי המכרז. מה שכבר נסגר הוא הקמה של פאב וחומוסייה, שהייחוד שלו הוא ייצור החומוס לעיני הלקוח באמצעות מכונה מהפכנית שיוצרה על ידי שטראוס. לצד החומוס צפוי לפעול בשעות הערב והלילה פאב – שעדיין אין לו מיתוג ושם.
בקרוב גם: בית קפה במתחם בית הבאר ומסעדה בפארק
חוץ מהפרויקט של השוק, החברה לפיתוח פתח תקווה מקדמת בשבועות האחרונים שורה של מכרזים להפעלת עסקים בתחום הקולינריה ברחבי העיר, שחלקם יפתחו בתקופה הקרובה להנאת הציבור, ביניהם: בית קפה "קלמא" בהדר גנים, שצפוי להיפתח בקרוב, בית קפה במתחם בית הבאר בשכונת רמת סיב, שייצא בקרוב למכרז וכן מסעדה בפארק הגדול (פארק אוחיון), ליד האדם האקולוגי, שגם לגביה אמור לצאת מכרז בקרוב. לאלו יש להוסיף את קפה "הולה", שכבר נפתח במרכז העיר, ליד העירייה – גם הוא יוזמה של החלפ"ת.
מהחברה לפיתוח פתח תקווה נמסר כי: "החברה לפיתוח פ"ת מקדמת פרויקטים מקצועיים רבים בהתאם למדיניותו של ראש העיר רמי גרינברג, באופן שיביא לשדרוג באיכות החיים של תושבי העיר, לצד משיכת יזמים ומבקרים לעיר. לאחרונה נכנסנו לקדם פרויקטים גם בתחום הקולינריה והיד נטויה להמשך עשיה למען הציבור".