שר החקלאות הגיע היום למזרח העיר לפגישה, שהתקיימה בבית האריזה של החקלאי בועז כץ בכפר סירקין, שבמרכזה עמד הניסיון המחודש לספח את שטחי "סירקין הקטנה" לעיר אלעד הרחוקה, ולבניית עוד כ-4000 יחידות דיור, בנוסף על הכמות העצומה, של 12,000 יחידות דיור בשכונה העתידית "נוף ירקון", שכבר אושרה. "ניכר כי כבוד השר שותף איתנו ורתום לנושא שחשוב מאוד גם לו", מסרו מהמטה.
על מחנה סירקין הישן עוד לא נבנתה חתיכת בטון אחת של מגדל מגורים, אבל השטח המסקרן והאטרקטיבי הזה, לא מפסיק לייצר כותרות. רק אתמול דיווחנו לכם על כך שי.ח. דמרי יחד עם מגדל ביטוח ופיננסים חברו יחד להקמת פרויקט של יותר מ-300 דירות להשכרה בשכונת נוף ירקון העתידית. אבל הרבה מתושבי פתח תקווה והסביבה שואלים את עצמם האם תקום לצד שכונה זו עוד שכונה חרדית, שאפילו לא תהיה שייכת לעיר?
ארבל ובוטבול מחזירים את רעיון הסיפוח
לפי התחזיות, זה בהחלט יכול לקרות. לפני כשנתיים דיווחנו לכם על כך ששרת הפנים דאז, איילת שקד, קיבלה את התנגדות עיריית פתח תקווה לספח את שכונת "סירקין הקטנה" המתוכננת לעיר אלעד ובתוך כך גם קיבלה את ההתנגדות להקמתה. אלא שלאחרונה נודע כי שר הפנים מש"ס, משה ארבל וראש העיר החדש של אלעד, יהודה בוטבול, פעולים על מנת להניע מחדש את ועדת הגבולות, לסיפוח סירקין הקטנה לאלעד.
אם זה יקרה, המשמעות היא עוד כ-4000 יחידות דיור ושכונה בכלל לא קטנה של 20-25 אלף תושבים. כמות כזאת לא רק תיצור עומס תנועה וצפיפות אוכלוסין, פתח תקווה לא תרוויח ארנונה – ויותר מכך איכות הסביבה תיפגע עם עוד ירוק שיוחלף בבטון אפור. בדיוק מהסיבה הזאת מטה המאבק של סירקין בלם פעמיים את התוכנית, אותה הם מכנים "הזויה".
פגיעה בחקלאות. פגיעה באיכות הסביבה
על מנת להשפיע על גורמים בכירים בממשלה לבלום שוב את התכנית, הוזמן היום לכפר סירקין, שר החקלאות אבי דיכטר לפגישה עם אנשי המטה, ראש מועצת דרום השרון אושרת גונן, ערן שבתאי ורועי סער מוועד כפר סירקין, וירון קדושים, נציג שכונות העיר פתח תקווה. "הצגנו בפני השר דיכטר את חשיבות שימור החקלאות במרכז הארץ בדגש על אדמות כפר סירקין, בשטח של סירקין הקטנה", סיפר קדושים. "בטח על רקע המלחמה בדרום ובצפון והפגיעה בחקלאות באזורי הגבול".
מה טענתם בפניו?
"הסברנו לו את החשיבות של שימור הריאה הירוקה ב"סירקין הקטנה" וביער מחנה סירקין המפונה. שצריך גם איכות חיים, בשטח שמוצף בניה באופן קיצוני. ניכר היה כי דיכטר שותף איתנו ורתום לנושא שחשוב מאוד גם לו. השר מכיר ומוקיר היטיב את האזור משירותו הצבאי רב השנים במחנה סירקין".
כתוב את הכותרת כאן
אנשי המטה, שנפגשו עם דיכטר בביתו של החקלאי בועז כץ בכפר סירקין, סיפרו לדיכטר על החקלאות בכפר סירקין, שהיא מאבני היסוד במדינה, והיישוב שהוא מראשוני הישובים במדינה, ואף קדם לה. ופירות החקלאות שלו במטעי האפרסק הזיתים ועוד, זוכים בפרסים בין לאומיים יקרים. "ביטחון המזון ואיכות החיים חשובים לא פחות מכל נושא אחר ונפעל למען זה ככל יכולתינו", אמרו.
בכיר ברשויות התכנון שהיה מעורב בתכנון עתידו של תא השטח של כפר סירקין אמר לדה מרקר כי בלית ברירה, "נתפר" כבר לפני שנים הרעיון לחבר את אלעד לשטח הזה באמצעות אזור תעסוקה ותחנת רכבת. לדבריו, היות שזו אוכלוסייה שמשתמשת רבות בתחבורה ציבורית, העומס התחבורתי על הכבישים הקיימים, לא יהיה חמור כפי שפתח תקווה חוששת, והתושבים העתידיים יחוברו לאלעד בקו אוטובוס.
לדבריו, האופציה ההגיונית יותר היא כמובן שפתח תקווה עצמה תבנה שכונה חרדית במקום, אך בעיר התנגדו לרעיון בשלבים מוקדמים. בפתח תקווה טוענים כי אין צורך בעוד בנייה באזור לנוכח היקף הבנייה האדיר ברובע נוף ירקון שיוקם בסמוך, על שטחי מחנה סירקין, וכי הדבר ייצור עומס תחבורתי בעיר, שנואשת לשמור על תא השטח הקטן כנקודה ירוקה אחרונה בים של בטון שכבר מתוכנן שם.