בעקבות הצלחת שני הסניפים בבירה, השיפודייה של שלושת חברי הילדות מבית שמש, תיכנס למתחם העסקים, הקניות והבילויים הגדול של העיר – במיקום הכי אסטרטגי שיש: על ציר ז'בוטינסקי ותחנת הרכבת הקלה שחם ותחליף את המגדניה של נאמן, שסגורה מה-7.10. לדברי בעלי הרשת, הייחודיות של המסעדה, מעבר לכשרות המהודרת, היא בגיוון ובאיכות של הבשרים. הפתיחה – לקראת נובמבר.
רק אתמול דיווחנו לכם ראשונים (איך לא?), על הפיצריה לה פיאדרה, שהגיעה לפתח תקווה, למתחם שופ טיים, אחרי שני סניפים בירושלים. ועכשיו, אפשר לבשר על מהלך דומה של מסעדה ירושלמית אחרת, אבל הפעם על טהרת הבשרים. "החברים" מגיעים לפתח תקווה, בתקווה להפוך למוסד קולינארי שיתחבב גם על הפתח תקוואים – בעיקר כאלה שאוהבים בשר והכשרות מאוד חשובה להם (וכידוע, יש הרבה כאלה בעיר).
מסעדה. לא מזון מהיר
שם המסעדה מייצג שלושה חברי ילדות טובים שנולדו וגדלו יחד בעיר בית שמש, עם חלום משותף ומקצועיות של כל אחד בתחומו הקימו יחד את מסעדת "החברים. שלומי מלכה, מנהל הכספים, שאחראי על הניהול הכספי והמשרדי של המסעדה; אלמוג אדרי, מנהל המסעדה, שאחראי על חווית האירוח, התנהלות המסעדה וצוות העובדים ותומר איתח השף, שמנהל את המטבח, אחראי על התפריט, הטעמים ועל צוות המטבח.
"סגרנו על המקום לפני כשלושה חודשים", מספר מלכה לפתח תקווה NEWS. "היה חשוב לנו למצוא מקום מרכזי בפתח תקווה. אחד מהספקים שלנו הפנה אותנו לכך שהתפנה מקום בעמי ב.ס.ר סיטי, שנראה כמו מקום מרשים ומתוקתק, שמתוחזק טוב. יצרנו קשר עם בעלי המתחם והם נתנו הצעה טובה. השקענו הרבה מאוד כסף במקום. הקונספט יהיה דומה לסניפים בירושלים – מסעדה עם ישיבה ומלצרים. מגוון גדול של בשרים. לא מזון מהיר".
250 מ"ר, 80 סועדים בו זמנית
"החברים", הוא מותג חדש, שנולד מלפני שנתיים, למרות שהמסעדה הירושלמית קיימת כבר משנת 2014. "מאז למדנו, התכשלנו, שיפרנו, חיזקנו כשרות למהדרין, תיקנו טעמים, ובנינו תפריטים עשירים ומגוונים", מספר מלכה. "עם השנים יצרנו במסעדה אווירה חברית, משפחתית ונעימה, צוות המטבח, הפלור ושאר העובדים במסעדה הפכו לחברים של ממש, כאלה שעובדים יחד עם המון אהבה, אכפתיות ועשיייה בלתי פוסקת".
בירושלים יש להם שני סניפים: אחד במתחם ה"סינמה סיטי" והשני בקניון של שכונת רמות. מבדיקה בגוגל יש חוות דעת טובות, יחסית לשיפודיות אחרות – בשני הסניפים. הסניף הפתח תקוואי יהיה בגודל של כ-250 מ"ר עם סגירה בחוץ ויוכל בו זמנית להאכיל כ-80 סועדים. המקום יתאים גם לארוחות עסקיות, ארוחות משפחתיות וגם לאירועים כמו ימי הולדת. הסגנון יהיה דומה למה שאנחנו מכירים משיפודי חן, שיפודי ציפורה ומסעדת אחלה – אבל עם ניחוח ירושלמי.
אז מה בתפריט של "החברים"?
לדברי מלכה, התפריט מורכב מ"מבחר מנות כמו כבד עוף, פילה עוף, שניצל, קבב, לבבות, חזה עוף, פרגית, שישליק, ואיך לא, מעורב ירושלמי. "בנוסף יהיו במסעדה מגוון בשרים פרימיום אנטריקוט/אנגוס, שקדים, צלעות טלה עסיסיות, סינטה וספיישלים, שמתחלפים מדי יום על ידי השף שלנו, תומר איתח".
מה חוץ מבשרים?
"אנחנו גם מפנקים במנות פתיחה למלא את הקיבה כמו חומוס בשר עם צנוברים ושמן זית, סיגר מרוקאי, סלט קצוץ וצ'יפס גדול/קטן. בנוסף יש לנו 15 סוגי סלטים טריים מיוחדים. בסניף של פתח תקווה הקמנו עבורכם במיוחד בר שתיה עם יינות יחודיים ממגון כרמים. לילדים סידרנו לכם שניצלונים או מיני המבורגר עם תוספת חמה וסלט ירקות .
מה לגבי המחירים?
"המחירים יהיו שווים לכל כיס ומבחר ענק של עיסקיות עד השעה 17:00 בכל יום עסקים.
הפתיחה - לקראת נובמבר
מלכה עדיין לא מתחייב על תאריך פתיחה, אבל מכוונים לאחרי החגים, לקראת נובמבר – אם הכל יתקדם כמתוכנן. שעות הפתיחה יהיו דומות לשאר עסקי האוכל בעמי ב.ס.ר סיטי – זה אומר שיהיה סגור בערב שישי וביום שבת. במוצאי שבת הסניף צפוי להיות סגור בהתחלה, אבל בהמשך, ייתכן שהוא ייפתח בהתאם לדרישה. במסעדה מחפשים עובדים מכל הסוגים ובקרוב יתחילו בגיוס.