הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום נתונים לגבי עלויות דירות להשכרה בארץ, מהן עולה כי פתח תקוואים משלמים ב-5.8% יותר דמי שכירות, ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה, כששכר הדירה הממוצע, כמעט זהה לממוצע הארצי העומד כיום על 4,677 שקל בחודש. פתח תקווה נמצאת במקום השני אחרי כפר סבא (עלייה של 8.1%) וביחד עם ירושלים (גם כן עלייה של 5.8%). מה המומחים אומרים?
אם תרצו עוד נתון שמעיד על האטרקטיביות והביקושים של מגורים בפתח תקווה, זהו שיעור עליית מחירי הדירות להשכרה בעיר שעלה ב-5.8% והעמיד ממוצע שכירות לדירה פתח תקוואית על 4685 ש"ח. אם נשווה לערים אחרות: בראשון לציון: 4,840 שקל, עלייה של 4.6%; ברחובות: 4,457 שקל, 5.3%, ברמת גן 5,447 שקל, 5.2%; ובתל אביב מחיר השכירות הממוצע הוא הגבוה ביותר: 6,979 שקל בחודש, עם שיעור עלייה של 5.1%.
"יש כרגע מחסור חמור בהיצע הדירות להשכרה עקב ביקושים הולכים וגוברים", מסר לנו משווק הנדל"ן הפתח תקוואי, אלעד ביטון, מ"ענר נדל"ן. "עליית המחירים בפתח תקווה נובעת בעיקר מהגידול באוכלוסייה והגירה חיובית לעיר, הכוללת מפוני מלחמה מרחבי הארץ, תושבי חוץ וזוגות צעירים שמעוניינים להיות במרכז. למרות עליית המחירים החדה, פתח תקווה עדיין מציעה את המחיר האטרקטיבי בגוש דן ובנגישות גבוהה בזכות הרכבת הקלה והתחבורה הציבורית, מסגרות חינוך ברמה גבוהה ומקומות בילוי לכל הגילאים".
מומחה הנדל"ן הפתח תקוואי, ירין חממה, הוסיף: "אני רואה בנתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אינדיקציה ברורה לכך שפתח תקווה ממשיכה לצבור תאוצה בשוק הנדל״ן, ובפרט בתחום הדירות להשכרה. אזורי הביקוש הבולטים כיום הם שכונות אם המושבות ונווה גן, המציעות איכות חיים גבוהה ומשיכה חזקה למשפחות ולזוגות צעירים. הביקוש לדירות להשכרה בפתח תקווה נובע בעיקר ממחסור בדירות חדשות, עקב אי בנייה מספקת בשנים האחרונות. המצב הזה מוביל לעלייה מתמדת במחירים, וככל הנראה המגמה תימשך".