לאחר למעלה שנה של מכרז, תכנון והקמה, בעוד מספר שבועות, הלקוחות הראשונים של בית הקפה החדש ברח' חיים עוזר, יוכלו ליהנות ממה שיכול להפוך למוסד פתח תקוואי, שלא יהיה תושב שלא יבקר בו ויטעם מהקפה והמאפה (וגם מהפסטות, השקשוקות והפיצות). אילן קקון ויורם מלול, שני היזמים שלקחו עליהם את האתגר, בונים קודם כל על התפריט האיכותי, אבל בעיקר על הלוקיישן המרכזי.
לפני שנה וחצי, בינואר 2023, דיווחנו לכם לראשונה על המכרז שעיריית פתח תקווה הוציאה על הקמת בית קפה סמוך לכניסה לבניין העירייה. היום הבחנו בשלט שנתלה, המבשר על פתיחתו הקרובה של המקום. מאז שהמכרז נסגר, התבצעו פעולות קדחתניות (עם הפסקת מלחמה) להקמת "קפה הולה" (HOLA בספרדית: שלום), שמבטיח להיות לא רק בית קפה, אלא גם סוג של מסעדה חלבית, שתסגור לנו פינה של ארוחת בוקר, צהרים וגם ערב – כשהכל כשר בהשגחת הרב מחפוד.
גודלו של בית הקפה הוא 206 מ"ר של שטח פנים ועוד כ-120 מ"ר של שטח חסות, מה שאפשר לקפה הולה לארח כ-150 סועדים בו זמנית. קהל היעד, שצפוי להגיעה לקפה הולה, הוא כמובן עובדי העירייה והמבקרים בה, אבל גם אלפי עוברי האורח, שמסתובבים במרכז של מרכז העיר מדי יום. "בניגוד לעסקי האוכל כאן בסביבת רח' חיים עוזר, אנחנו מביאים הרבה יותר מפאסט פוד. סוג של חוויה קולינארית, שהיא יותר מעוד בית קפה", אומר לנו אילן קקון, מבעלי המקום.
ב-19.8 צפויה להיות פתיחה רשמית של המקום ותנו לנו להניח שראש העיר רמי גרינברג יפקוד גם אותה, ולו ולו רק בשל העובדה כי הלשכה שלו נמצאת מרחק נגיעה ממנו. בתפריט של קפה הולה יהיה כמובן קפה, שמבטיחים שיהיה איכותי וטחון במקום (שיכלול גם אייס קפה וקפה קר), זאת לצד מאפים ועוגות מובחרות. אבל מעבר לזה, המקום מתאים לארוחת בוקר לצהרים עם פסטות, פיצות, שקשוקות, מנות מבוססי דג ועוד.
הרעיון של מיזם בית הקפה, ביוזמת עיריית פתח תקווה והחלפ"ת (החברה לפיתוח פתח תקווה), הוא להפוך לסוג של מוסד קולינארי, שמבוסס כמובן גם על המקום המרכזי שלו, סמוך לבניין עיריית פתח תקווה, היכן שגם צפויה (בעוד כ-10 שנים), לקום תחנה של רכבת המטרו, בו יעברו אלפים רבים של אנשים מדי יום ביומו. היזמים קקון ומלול יודעים שהתפריט ואיכות האוכל צריכה להצדיק את המקום, ולכן השקיעו בנושא הקולינארי, תחת הייעוץ של השף המקצועי קובי מזרחי.
קקון ושותפו יורם מלול, בעליו של מאפיית קצר חיטים ברח' בר כוכבא, הם יזמים ואנשי עסקים ותיקים בתחום המסעדנות, אבל גם הם יודעים עד כמה האתגר בהצלחה של "קפה הולה", יהיה מורכב. הלוקיישן והכשרות בעצמם לא יספיקו, אם האוכל והקפה לא יהיו איכותיים והשירות לא יהיה מספק. קקון בטוח: "המקום ישרת את כל תושבי פתח תקווה. נמשוך אנשים, שיעדיפו לבוא לכאן מאשר לבלות ביכין סנטר".
"זה יהיה מקום שיהיה כיף בו לשבת, אם זה עם חברים או לפגישות עסקיות. אפילו עשינו פינת ישיבה VIP, שמעוצבת ברמה גבוהה", מוסיף קקון. בקפה הולה יודעים שיהיה "הייפ" והתלהבות מצד הלקוחות בפתיחה, ולכן מחפשים עוד אנשים, שיחזקו את הצוות שלהם, כמו עובדי דלפק, מלצרים וטבחים. שעות הפתיחה המתוכננות מ-6 וחצי כל בוקר ועד השעה 23:00. בשישי עד 15:00 ובמוצ"ש יהיה סגור.