בעתירה, שהוגשה על ידי התאחדות הקבלנים וארגון קבלני פתח תקווה, נטען כי מבדיקה מדגמית של כ-150 פרויקטים בעיר, עולה שהתעריפים זינקו בשיעורים של 140%-235% וכי הדיון על הנושא, התבצע בניגוד לפקודות העיריות וכי הוא ארך חמש דקות בלבד. בעתירה נטען, כי חוקי העזר שעברו בשנת 2023 בלתי חוקיים. העירייה: "תעריפי היטלי הפיתוח של חוקי העזר מבוססים על תחשיב כלכלי תקין".
תנופת הבנייה למגורים בפתח תקווה מורגשת כמעט בכל פינת רחוב בעיר ובהרבה פרויקטים מחירי הדירות מרקיעים שחקים. אחת הסיבות לכך היא גם היטלי הפיתוח שמטילה עיריית פתח תקווה על הקבלנים, שבאופן טבעי, מעמיסים זאת על רוכשי הדירות. עתירה מנהלית שהוגשה לאחרונה מלמדת על כך שייתכן והיטלי הפיתוח שמטילה העירייה – גבוהים בצורה מופרזת.
התאחדות הקבלנים וארגון קבלני פתח תקווה הגישו שבוע שעבר לבית המשפט המחוזי בלו עתירה מנהלתית נגד עיריית פתח תקווה על היטלי פיתוח מופרזנים. כך למשל, מובאת בעתירה דוגמא לפרויקט, שכולל 24 יחידות דיור, שחויב תחילה בכ-640 אלף ש"ח וכעת הוא מחויב מחדש ב-1.62 מיליון ש"ח (תוספת של 154%). פרויקט נוסף של 36 יח"ד חויב בכמיליון ש"ח, ולאחר שעברו חוקי העזר – הוא עמד על 2.447 מיליון ש"ח (תוספת של 143%).
לטענת הקבלנים, תעריפי הסלילה והתיעול עלו מ-233 שקל למ"ר בנוי לפי התעריף הקודם, ל-479 שקל למ"ר לפי התעריף החדש. בעתירה נטען, כי שני חוקי העזר שעברו בשנת 2023 בלתי חוקיים, מוטעים ובלתי סבירים באופן קיצוני, ולכן יש לבטל אותם או לתקנם. בנוסף נטען כי הליך החקיקה בוצע בצורה בלתי חוקית ותוך הצגת מצגים מטעים וכי הוא אינו תואם את פקודת העיריות.
"בסוף שנת 2023 ולאחר קבלת כל האישורים הנדרשים ממשרדי הממשלה, משרד הפנים ומשרד המשפטים, פורסמו חוקי העזר של עיריית פתח תקווה", עיריית פתח תקווה הגיבה בכלי התקשורת לנושא. "יודגש כי העירייה נדרשת על ידי משרד הפנים בעדכון התעריפים פעם בחמש שנים, וכך נהגנו בדומה לכלל הרשויות בארץ".
העירייה הוסיפה כי "תעריפי היטלי הפיתוח של חוקי העזר מבוססים על תחשיב כלכלי תקין וחוקי שקיבל אף הוא את אישור משרד הפנים, ובהם בוצעו עדכונים לתעריפים הישנים שהיו בחוקי העזר הקודמים. כאמור, החוקים אושרו ע"י כל הגורמים הרלוונטיים כולל התעריפים שבבסיס החוקים. העירייה תגיש את תגובתה לעתירה ובה תפרט את כלל ההליכים שנעשו כחלק מאישור החוקים".